
وزارت امور خارجه و اروپا اسلوونی به اتباع کشورهای ثالث که نیازمند ویزای شنگن هستند، اطلاع داده است که هزینه درخواست ویزا از تاریخ 11 ژوئن 2024 ( 22 خردادماه سالجاری ) افزایش خواهد یافت.
طبق بیانیه رسمی این وزارتخانه، هزینه ویزای اقامت کوتاه مدت برای بزرگسالان جهت ورود به اسلوونی از 80 یورو به 90 یورو و برای کودکان 6 تا 12 سال از 40 یورو به 45 یورو افزایش خواهد یافت.
کمیسیون اروپا تصمیم به افزایش 12 درصدی هزینه ویزای کوتاه مدت شنگن (نوع ویزا C) در سطح جهان گرفته است. این افزایش از تاریخ 11 ژوئن 2024 اعمال می گردد. بدین ترتیب، هزینه جدید ویزای شنگن برای بزرگسالان 90 یورو و برای کودکان 6 تا 12 سال 45 یورو خواهد بود.
وزارت امور خارجه و اروپا اسلوونی
علاوه بر این، اتباع کشورهایی که در پذیرش مجدد اتباع خود که به طور غیرقانونی در اتحادیه اروپا اقامت دارند، همکاری نمی کنند، متحمل هزینه ویزای 135 یا 180 یورو خواهند شد. مبلغ دقیق بر اساس تصمیم شورای اتحادیه اروپا تعیین می گردد.
کمیسیون اروپا هنوز تاریخ رسمی اعمال این افزایش هزینه را اعلام نکرده است، اما انتظار می رود تا پایان هفته جاری این تغییر را در ژورنال رسمی خود منتشر نماید.
این تصمیم در حالی اتخاذ می شود که اتحادیه اروپا شاهد افزایش 36.3 درصدی صدور ویزا در سال 2023 نسبت به سال 2022 بوده است. با این حال، این رقم همچنان 39 درصد کمتر از سال 2019 است، سالی که کشورهای شنگن پذیرای 16 میلیون درخواست ویزا بودند.
توجیه افزایش هزینه ویزای شنگن با نرخ تورم و حقوق کارکنان دولت
اتحادیه اروپا پیش نویس پیشنهاد خود برای افزایش هزینه ویزای شنگن را در تاریخ 2 فوریه 2024 منتشر کرد و از عموم مردم خواست که در خصوص آن ابراز نظر کنند.
طبق گفته کمیسیون اروپا، کد ویزای اتحادیه اروپا به مؤسسات این اتحادیه اختیار بازنگری در هزینه ویزا را هر سه سال اعطا می کند. آخرین بازنگری در دسامبر 2023 انجام پذیرفت و پس از آن هزینه ویزا از 60 یورو به 80 یورو در فوریه 2020 افزایش یافت.
کمیسیون اروپا ادعا می کند که پیشنهاد افزایش هزینه بر اساس محاسبات نرخ تورم در اتحادیه اروپا و حقوق کارمندان دولت در کشورهای عضو تنظیم شده است.
کمیسیون تصمیم گرفته است تا محاسبه هزینه های تجدید نظر شده ویزا را بر دو معیار ذکر شده در کد ویزا، یعنی نرخ تورم اتحادیه اروپا و تحولات حقوق کارمندان دولت کشورهای عضو، متمرکز کند. دوره زمانی بین 1 جولای 2020 تا 1 جولای 2023 به عنوان دوره مرجع در نظر گرفته شده است.
ابراز نارضایتی متقاضیان و سازمان های اتحادیه اروپا از افزایش هزینه ویزای شنگن
اتحادیه اروپا پیش نویس قانون افزایش هزینه ویزا را برای دریافت بازخورد عمومی در بازه زمانی بین 2 فوریه تا 1 مارس در دسترس قرار داد. بخش قابل توجهی از بازخوردها در این دوره از سوی شهروندان ترکیه ای بود که از هزینه های ویزا و همچنین رویه های جاری ابراز نارضایتی کردند.
ارگان کاپلان، یکی از شهروندان ترکیه، پیشنهاد کرده است که اتحادیه اروپا پیش از اجرای چنین اقدامی، بر ارتقای قابلیت اطمینان و کیفیت خدمات ویزای ارائه شده تمرکز نماید.
وی بر لزوم حذف هرگونه اعمال سلیقه یا تردید در فرآیندهای تصمیم گیری تأکید کرد و خواستار تعیین مدت زمان ویزا به صورت عادلانه و شفاف گردید.
شهروند دیگری از ترکیه که نام وی اعلام نشده است، خاطرنشان کرد که افزایش هزینه ویزا تنها معادل 10 یورو نیست، بلکه این امر برای بسیاری از شهروندان ترکیه ای که مایل به سفر به منطقه شنگن برای تجارت، تحصیل یا گردشگری هستند، بار مالی قابل توجهی را به همراه خواهد داشت.
این شهروند ترک از اتحادیه اروپا درخواست تجدید نظر در خصوص افزایش هزینه ویزا برای کشورهایی مانند ترکیه را مطرح نموده است.
افزایش هزینه ویزای شنگن: واکنش ذینفعان
علاوه بر ابراز نارضایتی شهروندان ترک، سایر ذینفعان نیز نسبت به افزایش هزینه ویزای شنگن واکنش نشان دادهاند. یکی از این ذینفعان، کشور ترکیه است که خواستار تجدید نظر در خصوص افزایش هزینه ویزا برای اتباع خود شده است. مقامات ترکیه پیشنهاد دادهاند تا اتحادیه اروپا به جای افزایش هزینهها، ساختار کارمزدی با سهولت دسترسی بیشتری را برای درخواست ویزا اتخاذ نماید.
انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی (یاتا) نیز نگرانی خود را در رابطه با تاثیر منفی این افزایش هزینه بر صنعت گردشگری ابراز داشته است. یاتا بر این باور است که هزینههای بالاتر ویزا، انگیزهی بازدیدکنندگان بالقوه را کاهش داده و منجر به کاهش حجم سفر به منطقه شنگن خواهد شد.
به گفتهی یاتا، افزایش پیشنهادی هزینه ویزا از ۸۰ یورو به ۹۰ یورو، سهم هزینههای ویزا از کل مخارج سفر را از ۳۱ درصد به ۳۴ درصد افزایش میدهد. این امر میتواند به ویژه در شرایطی که برخی از کشورها معافیت ویزا برای اتباع اتحادیه اروپا قائل هستند و یا گزینههای مقرون به صرفهتری را برای گردشگران ارائه میدهند، موجب کاهش تمایل گردشگران به انتخاب کشورهای حوزه شنگن به عنوان مقصد سفر شود.
بنیاد ایتالیایی "دریای اقیانوس" نیز با رویکردی متفاوت، ضمن ابراز نگرانی از افزایش هزینه ویزا، خواستار اعمال معافیت ویزا در موارد خاص شده است. این بنیاد معتقد است که حذف هزینه ویزا در برخی موارد، میتواند به تسهیل مبادلات فرهنگی و تجاری و همچنین افزایش درک و همبستگی میان شهروندان کشورهای مختلف کمک کند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد