
یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت لهستان باید در مورد این ادعا که «کنسولگریهای این کشور در آفریقا و آسیا ویزای کار موقت را به مبلغ هزاران دلار به مهاجران فروختهاند»، شفافسازی کند.
مارگاریتیس شیناس، نایب رئیس کمیسیون اروپا گفت: «آنچه در یک کشور عضو منطقه شنگن اتفاق میافتد بر عملکرد همه این کشورها تأثیر میگذارد. به همین دلیل است که موارد ادعایی «تقلب و فساد» در سیستم صدور ویزا توسط لهستان بسیار نگران کننده است.»
او خطاب به نمایندگان اتحادیه اروپا در استراسبورگ فرانسه گفت: «اگر به اتباع کشورهای ثالث اجازه داده شود که بدون رعایت شرایط و رویههای مجاز، رفتوآمد آزاد به محدوده سفری شنگن داشته باشند، این امر به منزله نقض قوانین اتحادیه اروپا، بهویژه کد ویزای اتحادیه اروپا خواهد بود».
طرح درخواست از لهستان برای شفافسازی در مورد چگونگی صدور ویزا توسط کنسولگریهایش در حالی مطرح شده است که حزب راستگرای حاکم بر این کشور خود را برای انتخابات پارلمانی ۱۵ اکتبر آماده میکند.
اتحادیه اروپا پیشتر فهرستی از سوالات را در برابر لهستان قرار داده بود تا پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور به آنها پاسخ دهد.
طرح اتهام «تقلب در صدور ویزا» علیه لهستان که باعث جنجال سیاسی در این کشور شده، فشار زیادی را متوجه دولت محافظهکار دستراستی حاکم بر لهستان کرده است. مهاجرت یک موضوع داغ انتخاباتی در لهستان است.
مقامهای لهستان، از جمله رهبر حزب حاکم «قانون و عدالت»، در تلاش برای کم اهمیت جلوه دادن موضوع صدور ویزا، گفتند که این موضوع «یک رسوایی» نیست. آنها همچنین گفتند که در جریان تحقیقات درباره این «تخلف» که «کمتر از ۳۰۰ مورد» بوده است، هفت نفر بازداشت شدهاند.
اما اپوزیسیون دولت حاکم بر لهستان، حزب «قانون و عدالت» را متهم به «ریاکاری» کرده است. آنها بر این نظرند که دولت لهستان با وجود لفاظیهایی که علیه مهاجران داشته اما همزمان تعداد زیادی از کارگران خارجی را به لهستان آورده است.
به گزارش رسانههای لهستان، در سال گذشته میلادی حدود ۱۳۰ هزار مهاجر مسلمان وارد این کشور شدهاند. اما وزارت کشور لهستان اعلام کرد که «در سال گذشته کمتر از ۳۰ هزار کارگر مسلمان وارد این کشور شدهاند».
به گفته شیناس، اتحادیه اروپا خواستار روشن شدن همه موضوعات از جمله تعداد و نوع ویزاهای صادر شده و کنسولگریهای تحت تأثیر و همچنین محل زندگی دارندگان ویزا شده است.
او همچنین گفت که اتحادیه اروپا خواستار شفافیت لهستان در مورد اقداماتی شده است که این کشور باید برای محافظت از سیستم ویزای شنگن در برابر تقلب انجام دهد.
بر اساس گزارش اداره آمار اروپا، «یورواستات»، لهستان در سال گذشته میلادی برای حدود ۷۰۰ هزار نفر از ۱۴۸ کشور غیر اتحادیه اروپا، نخستین مجور اقامتی را صادر کرده، بهگونهای که این کشور به بزرگترین صادر کننده چنین مجورهایی در این اتحادیه تبدیل شده است.
قرار بوده است که دریافتکنندگان نخستین مجور اقامتی فقط در لهستان بمانند، اما جابجایی در محدوده سفری شنگن آسان است
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد