
آمار اداره آمار فدرال آلمان نشان میدهد که تعداد دارندگان مجوز کار موقت برای اتباع خارج از اتحادیه اروپا با هدف اشتغال در این کشور، در پایان سال ۲۰۲۳ به بالاترین میزان خود رسیده است. این رقم در مقایسه با سال ۲۰۰۷ که تنها به ۷۶,۸۰۰ نفر مجوز کار داده شده بود، بیانگر جهشی قابل توجه است.
بر اساس گزارشهای Destatis، این کشور از سال ۲۰۱۰ شاهد روند افزایشی پیوسته در تعداد مهاجران کاری از کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا به آلمان بوده است. این گزارش همچنین اشاره میکند که پس از رشد نسبتاً کم در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تحت تأثیر همهگیری کرونا، سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ با افزایش قابل توجهی در تعداد مهاجران کار همراه بوده است. در این دو سال به ترتیب شاهد افزایش ۵۶,۰۰۰ و ۶۸,۰۰۰ نفری نیروی کار خارجی بودهایم که معادل ۱۹ درصد رشد سالانه است.
کارت آبی اتحادیه اروپا: تسهیل اشتغال نیروی کار متخصص
دادهها نشان میدهند که دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا، بخش قابل توجهی از نیروی کار خارجی در آلمان را تشکیل میدهند. در پایان سال ۲۰۲۳، تعداد کل دارندگان این کارت در آلمان به بیش از ۱۱۵,۰۰۰ نفر رسیده است.
کارت آبی اتحادیه اروپا به کارگران خارجی با مدارک تحصیلی و تخصص بالا اعطا میشود و این امکان را برای آنها فراهم میکند تا به منظور اشتغال در اتحادیه اروپا اقامت یابند. دارندگان این کارت به دلیل برخورداری از صلاحیتهای حرفهای بالا، از بخت بیشتری برای یافتن شغل در آلمان برخوردار هستند.
طبق گزارشهای Destatis، هند (با ۳۳,۰۰۰ نفر)، روسیه (با ۱۰,۰۰۰ نفر) و ترکیه (با ۸,۰۰۰ نفر) به ترتیب بیشترین سهم را در میان دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا در آلمان دارا هستند. صدور این کارت مستلزم دارا بودن مدرک دانشگاهی معتبر، تخصص مرتبط با شغل و پیشنهاد شغلی مشخص با حداقل حقوق ناخالص سالانه ۵۶,۴۰۰ یورو است.
رشد صدور مجوز برای کارگران ماهر
علاوه بر دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا، آمار نشان میدهد که آلمان در سال ۲۰۲۳ تعداد قابل توجهی مجوز کار برای کارگران ماهر با مدارک تحصیلی دانشگاهی نیز صادر کرده است. در پایان سال ۲۰۲۳، حدود ۴۹,۰۰۰ نفر از کارگران ماهر با تحصیلات دانشگاهی دارای مجوز اقامت برای کار در آلمان بودهاند.
کشورهای هند (با ۶,۰۰۰ نفر)، چین (با ۴,۰۰۰ نفر) و ترکیه (با ۳,۰۰۰ نفر) بیشترین سهم را در میان این گروه از کارگران ماهر داشتهاند.
آمار همچنین حاکی از افزایش ۲۶ درصدی در صدور مجوز کار برای کارگران ماهر با آموزشهای فنی و حرفهای در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ است. در سال ۲۰۲۳ حدود ۵۲,۰۰۰ نفر از این کارگران دارای مجوز کار بودهاند که این رقم در مقایسه با سال قبل، ۱۱,۰۰۰ نفر افزایش را نشان میدهد. بوسنی و هرزگوین و فیلیپین (هر کدام با ۷,۰۰۰ نفر) از جمله کشورهایی هستند که بیشترین سهم را در میان کارگران ماهر با آموزشهای فنی و حرفهای در آلمان داشتهاند.
افزایش 22 درصدی نیروی کار از غرب بالکان
پس از اعمال مقررات مربوط به غرب بالکان، تعداد کارگران این منطقه که برای اشتغال به آلمان مهاجرت نمودند، روندی صعودی را تجربه کرد.
طبق آمار منتشره، در پایان سال ۲۰۲۳، تعداد تقریبی ۷۶،۰۰۰ تَن از اتباع کشورهای غرب بالکان دارای مجوز کار در آلمان بودهاند که این رقم حاکی از افزایش ۲۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ میباشد.
در میان کشورهای غرب بالکان، اتباع کوزوو با داشتن ۲۰،۰۰۰ مجوز کار، بیشترین سهم را در این آمار به خود اختصاص دادهاند.
آلمان در همین سال، بیشترین تعداد مجوز اقامت برای هدف اشتغال را به مردان اعطا کرده است. بر اساس این آمار، حدود ۲۸۱،۰۰۰ مرد در پایان سال ۲۰۲۳ دارای مجوز اقامت کاری بودهاند.
با این حال، در گروه متخصصان دارای آموزش فنی و حرفهای، زنان با داشتن ۵۸ درصد از مجوزهای اقامت کاری صادر شده در پایان سال ۲۰۲۳، پیشتازی کردهاند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد