امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

ترکیه با پشت سر گذاشتن روسیه، چین و مراکش، در سال ۲۰۲۲ به عنوان بزرگترین منبع تقاضای ویزای شنگن شناخته شد.

وزیر صنعت و فناوری ترکیه، خواستار معافیت ویزای شنگن برای پژوهشگران و کارآفرینان جوان ترکیه از سوی اتحادیه اروپا شده است وی هم چنین  بر اهمیت رفع موانع به منظور تسهیل همکاری میان محققان و شرکت‌های ترکیه‌ای و اروپایی تاکید کرد.

کاچر در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ایلیانا ایوانوا، کمیسر اتحادیه اروپا، پس از نشست گفتگوی عالی سطح ترکیه و اتحادیه اروپا در استانبول، ضمن تاکید بر تقویت نوآوری و فناوری در اروپا، خواستار معافیت ویزای شنگن برای جوانان پژوهشگر و کارآفرین ترکیه شد.

او خاطر نشان کرد: "حذف موانع مصنوعی برای تسهیل همکاری پژوهشگران، مهندسان و شرکت‌های نوآور ترکیه با همتایان اروپایی و همچنین ساده‌سازی انتقال فناوری و تحقیق و توسعه امری ضروری است."

کاچر با اشاره به پویایی و تحرک بخشیدن این قشر به اکوسیستم نوآوری و فناوری اروپا، بر اهمیت معافیت ویزا برای پژوهشگران و کارآفرینان جوان ترکیه تاکید کرد.

وی با توجه به چالش‌های فعلی و تحولات جهانی تجارت، تجدیدنظر در اتحادیه گمرکی را برای پیشبرد تجارت متقابل مبتنی بر منافع مشترک بین ترکیه و اتحادیه اروپا ضروری دانست.

به گزارش روزنامه حریت دیلی نیوز، کاچر اعلام کرد که در این راستا، ابتکارات و تلاش‌های ترکیه با شرکای اروپایی ادامه خواهد داشت.

تعهد ترکیه به عضویت کامل، پایدار و قدرتمند در اتحادیه اروپا، همراه با همکاری‌های علمی و فناوری، گواهی بر عزم این کشور برای پیشرفت و رفاه مشترک است.

وضعیت فعلی مذاکرات ویزا بین ترکیه و اتحادیه اروپا

ترکیه همچنان مذاکرات خود با مقامات اتحادیه اروپا در رابطه با تسهیل ویزا را ادامه می‌دهد.

معاون وزیر امور خارجه ترکیه، محمد کمال بوزای، در ماه دسامبر سال گذشته ضمن تایید ادامه مذاکرات نمایندگان این کشور با همتایان اروپایی برای تسهیل فرآیند درخواست ویزای شنگن، بر تلاش ترکیه برای تسهیل صدور ویزا برای دانشجویان، هنرمندان، متخصصان رسانه، دانشگاهیان و بازرگانان تاکید کرد.

نیکولاس مایر-لاندروت، رئیس هیئت نمایندگی اتحادیه اروپا در ترکیه، در ماه مارس سال جاری اعلام کرد که تعداد ویزای شنگن صادرشده برای شهروندان ترکیه در سال ۲۰۲۳ نسبت به آمار سال ۲۰۲۲ به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

مایر-لاندروت با اشاره به روابط اقتصادی قوی بین ترکیه و اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد که سال گذشته حجم تجارت بین کشورهای اتحادیه اروپا و ترکیه از ۲۰۰ میلیارد یورو فراتر رفته است.

به دنبال الحاق جزئی رومانی به منطقه شنگن، دولت این کشور اخیراً آغاز مذاکرات با ترکیه را برای انعقاد توافقنامه جدیدی بر اساس دستاوردهای شنگن در زمینه ویزا تایید کرد. توافق اولیه در زمینه تردد شهروندان میان رومانی و ترکیه که در سال ۲۰۰۴ در بخارست امضا و با دو پروتکل در سال ۲۰۰۷ اصلاح شده بود، در تاریخ ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۳ به طور جزئی لغو شد.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید