
علیرغم افزایش درگیریها در منطقه خاورمیانه ، مقامات یونانی از کاهش قابل توجه ورود مهاجران غیرقانونی به این کشور در ماه گذشته میلادی خبر دادند.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط وزارت مهاجرت یونان، تعداد مهاجران غیرقانونی وارد شده به یونان در ماه نوامبر نسبت به ماه قبل 33 درصد کاهش یافته است.
این وزارتخانه هم چنین اعلام کرد تعداد کل افرادی که در اصطلاح کلی برای توصیف اقدام آنها از عبارت "ورود غیرقانونی" یاد می شود در ماه نوامبر به 4584 نفر رسید که در مقایسه با 6863 در اکتبر به خودی خود 40 درصد در ماه سپتامبر کاهش یافته است.
شدیدترین کاهش در ماه نوامبر در منطقه ساموس و کلا سایر مناقطه شرق دریای اژه مشاهده شده اما حسب گزارش ها فشار ورود مهاجرت در منطقه لسبوس همچنان ادامه داشته است.
بیانیه رسانه ای وزارتخانه مهاجرت یونان در عین حال این کاهش در آمار را "محصول یک استراتژی جامع و چند سطحی برای مقابله با مهاجرت های غیرقانونی و قاچاق غیرقانونی " توصیف کرد که در مقایسه با افزایش این پدیده در مناطق دیگر مانند ایتالیا، کرواسی و همچنین در اسپانیا مقایسه شود، قابل توجه خواهد بود.
مقامات یونانی مدعی هستند که کشورشان توانسته است ورودیهای کمتری نسبت به بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در محیط بیرونی جنوب منطقه شنگن داشته باشد و قادر بودند به طور مؤثر و ایمن برای پناهجویان و جوامع محلی، در ساختارهای سازمانیافته، برخلاف آنچه در سایر کشورها اتفاق میافتد را مدیریت کنند.
آنها هم چنین بالا بودن نرخ ثبت نام و شناسایی تازه واردان به نفع امنیت عمومی را نشانه یک روند قابل اعتماد و سریع پناهندگی توسط آتن دانسته اند که به گفته آنان در سطح بین المللی مورد تحسین قرار گرفته است."
ورود مهاجران غیرقانونی به یونان در پی کاهشی که در سال 2021 داشت ، از اواسط سال 2022 بار دیگر اوج گرفت تا حدی که در سپتامبر سال 2023 بالاترین سطح رسید اما بعد از آن ، به تدریج رو به کاهش گذاشته است که مقامات یونانی آنرا ناشی از محافظت مؤثر از مرزها توسط پلیس این کشور و نیروهای مرزی و همچنین همکاری موثر گارد ساحلی یونان و ترکیه می دانند
آنها حتی در این زمینه خود را در برخورد با معضل مهاجرت غیرقانونی و قاچاق غیرقانونی پیشرو می داند که این امر موجب پیشتازی آنان در شکلدهی سیاست مشترک جدید مهاجرت و پناهندگی اتحادیه اروپا شده است.
این ادعای مقامات یونانی در حال مطرح می شود که پیش از این گروههای حقوق بشری به دفعات گاردهای مرزی یونان را به اعمال خشونت و اعمال غیر انسانی علیه مهاجران بخصوص در آبهای این کشور بویژه از طریق اعمالی نظیر تیراندازی به سمت قایق های آنان و یا انداختن و واژگون کردن کشتی های حامل مهاجران در آب های متلاطم دریا متهم کرده اند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد