
یک نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است آماری که در زمینه مهاجرت کادر درمان در کشور منتشر می شود با واقعیت مطابقت ندارد و کشور از این حیث با هیچ بحرانی مواجه نیست.
این مطلب را سید جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با برنامه رادیویی ایران فردا و در پاسخ به سئوالی درباره آماری که از مهاجرت پرستاران در رسانه ها منتشر می شو اعلام کرد.
پیش از این برخی افراد از جمله محمد میرزا بیگی رئیس سازمان نظام پرستاری کشور اعلام کرده بود که ماهانه 100 تا 150 پرستار از کشور مهاجرت می کنند.
میرمحمدی در این زمینه گفت : البته واقعیت این است که حتی مهاجرت یک پرستار هم خسران و زیانی برای کشور است چون پرستاران برای ارایه حداقل سی سال خدمت در بیمارستان های دولتی و خصوصی کشور تربیت می شوند تا در شغل مقدس پرستاری به مردم خدمت کنند. از سوی دیگر کلی هزینه می تا یک نفر برای تصدی این مشاغل تربیت و پرورش پیدا کند و متبحر شود که مهاجرت چنین افرادی قطعا به سود کشور نیست .
وی افزود لذا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مجموعه های مرتبط در این حوزه اعم از سازمان برنامه و بودجه ، معاونت پرستاری ، بخش خصوصی ، نظام پرستاری کشور همه اینها باید دست به دست همه بدهند تا با ایجاد یک شرایط همدلی، هم افزایی و همکاری طوری تدبیر کنند که ما حتی یک پرستار نیز مهاجرت نکند و کمترین مهاجرت در مشاغل هم پزشکی و هم پرستاری و کلا کادر درمان کشور را داشته باشیم که این به نظر من شدنی است.
میرمحمدی در ادامه گفت اما واقعیت مهاجرت پرستاران از حیث آمار چیست ؟ بنا به آمارها هم اینک 143 هزار پرستار در کشور شاغل هستند و علاوه بر آن 37 هزار کادر درمان اتاق عمل و هوشبری نیز داریم که مجموعا نزدیک به 180 هزار نفر می شود. در کنار اینها در زمان حاضر 22 هزار بهیار هم داریم که از آنها به کمک پرستار یاد می شود.
وی ادامه داد: در سال 1401 هم تعداد 8 هزار پرستار فارغ التحصیل داشتیم و در سال 1402 هم با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیش از 20 درصدافزایش ، جمعا ده هزار و 500 نفر پرستار به تحصیل شاغل شده اند.
میرمحمدی افزود از سوی دیگر کل رقم مهاجرت سال 1401 که حسب آمار وزارت کشور در این بخش صورت گرفته است عددی در حد 278 نفر بوده است ، یعنی اینها افرادی هستند که به صورت رسمی تقاضای کار داده اند برای مهاجرت در خارج از کشور ارایه کرده اند.
این نماینده مجلس افزود: البته بعضا می گویند که این آمار صحیح نیست زیرا ممکن است در قالب کار نرفته باشند در قالب توریست رفته و در آنجا تقاضای اشتغال ارایه کرده است اما باید توجه داشت ما یک بحثی داریم تحت عنوان گود استندینگ یعنی میل به مهاجرت یعنی این برگه را می گیرند برای مهاجرت کردن و البته این با آنکه عملا مهاجرت می کند متفاوت است بنابراین میزان مهاجرت ما در چه در قالب پزشکی و چه در قالب پرستاری در حد غیر قابل قبول نیست و آمار وحشتناکی در این زمینه وجود ندارد که بتواند یک شرایط بحرانی برای کشور ایجاد کند.
میرمحمدی در پایان اظهاراتش گفت : البته یک بحث دیگر در زمینه مهاجرت کادر درمان ، مهاجرت پزشکان و پرستاران از بخش دولتی به بخش خصوصی است که دلیل آن هم تفاوت پرداخت ها در این دو بخش است به نحوی که پرستاران و پزشکانی که در کادر درمانی دولتی کار می کنند از مزایای کمتری نسبت به بخش خصوصی برخوردار هستند که حتما باید در این زمینه و بهینه سازی درآمد آنان تدابیری اندیشیده شود.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد