امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

شماری از شاهدان در گفت و گو با رسانه ها گفته‌اند که مسئولان،‌ محافظان و زندانبانان در بازداشتگاها و اردوگاه‌های ترکیه با مهاجران و پناهجویان افغان بدرفتاری می‌کنند و این شهروندان در شرایطی «غیرانسانی و ناگوار» در بازداشت به‌سر می‌برند.

شماری از شاهدان در گفت و گو با رسانه ها گفته‌اند که مسئولان،‌ محافظان و زندانبانان در بازداشتگاها و اردوگاه‌های ترکیه با مهاجران و پناهجویان افغان بدرفتاری می‌کنند و این شهروندان در شرایطی «غیرانسانی و ناگوار» در بازداشت به‌سر می‌برند.

در سال‌های اخیر ترکیه سختگیری‌های بیشتری را بر این مهاجران و پناهجویان وضع کرده و روزانه ماموران امنیتی شماری زیادی از آن‌ها را متوقف می‌کنند و در صورتی که مدرک اقامت نداشته باشند بازداشت و سپس پس از طی مراحل «چند ماهه» رد مرز می‌کنند.

گزارش شده که آن‌ها در این مدت در شرایط ناگوار و غیرمعیاری نگهداری می‌شوند و مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند.

«اردوگاه گیرکندرمه مرکزی» یکی از بازداشتگاه‌های مهاجران و پناهجویان افغان در شهر ازمیر است که به گفته منابع صدها تن از اتباع خارجی، از جمله شهروندان افغانستان، در آن‌ نگهداری می‌شوند.

پدر یک خانواده افغان که برای دیدن فرزندش به این بازداشتگاه رفته در صحبتی با بی‌بی‌سی گفت اول تصور می‌کرده که پسرش را به اردوگاه برده‌اند اما آنچه را او دید «بیشتر زندان بود تا اردوگاه مهاجران».

او که به دلایل امنیتی نخواست نامش در گزارش ذکر شود، گفت: «وقتی آنجا رفتم این اردوگاه نبود بلکه ساختمانی شبیه زندان متراکم بود. صدها بازداشتی در این مرکز در شرایط بسیار رقت‌باری بسر می‌برند.»

او که از پشت دیوار این بازداشتگاه با بی‌بی‌سی صحبت می‌کرد، گفت پسرش به او گفته که محافظان و زندانبانان افراد بازداشت‌شده را با مشت و لگد می‌زنند.

این پدر گفت افراد بازداشت‌شده در این اردوگاه که بسیاری از آن‌ها افغان هستند، غذای کافی و امکانات بهداشتی ندارند. محل خواب و زندگی حدود «چهارصد نفر در یک محوطه به طور یکجا» تعیین شده است.

او می‌گوید: «با دیدن این وضعیت در مورد سرنوشت پسرم بسیار نگران هستم.»

پارسال هم شماری از مخاطبان بی‌بی‌سی فارسی ویدئوها و تصاویری را از خشونت ماموران امنیتی ترکیه در مسیر مرزی «چالدران و دوبایزید» با مهاجران افغان فرستاده بودند که در آن آثار شکنجه و لت‌و‌کوب جسمی دیده می‌شد و به گفته شاهدان پناهجویان افغان «بدست پلیس مرزی ترکیه» شکنجه شده‌ بودند.

همچنین دو نفر از این مهاجران بر اثر شکنجه جانشان را از دست داده‌ بودند که پلیس مرزی ترکیه اجساد آنها را به مرز ماکو برده‌ بود.

طالبان پیشتر گفته بود برای رسیدگی به این مشکل با مقامات ترکیه صحبت کرده و هیئت‌هایی را به این منظور اعزام کرده است.

مسیر اصلی مهاجرت بیشتر پناهجویان افغان، که از سلطه طالبان فرار می‌کنند و در جستجوی زندگی بهتر و امن در اروپا هستند، ایران و سپس ترکیه است.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ شمار پناهجویان و مهاجران افغان در کشورهای همسایه افغانستان و همچنین ترکیه افزایش یافته است. با آن که ایران،‌ پاکستان و ترکیه در دو سال گذشته ده‌ها هزار نفر را به‌اجبار به افغانستان بازگردانده‌اند، آمار مهاجرت‌های «غیرقانونی» هنوز بالاست.

بنا به آمارها ترکیه تنها در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ بیش از ۳ هزار پناهجوی افغان را به افغانستان «اخراج اجباری» کرده است. این افراد با ۲۰ پرواز چارتر به کابل و به مسئولان طالبان تحویل داده شده‌اند. این کشور همچنین در سال ۲۰۲۲ بیش از ۵۵ هزار افغان را اخراج کرده است.

پارسال سازمان‌های دفاع از حقوق مهاجران در ترکیه گفتند که بیش از ۹۰ درصد درخواست‌های پناهندگی رد شده است.

ترکیه می‌گوید برای حفظ امنیت مرزهای خود با «مهاجرت غیرقانونی» مبارزه می‌کند و بر اساس یک برنامه عمومی همه «افراد غیرقانونی» را اخراج خواهد کرد.

برچسب ها : اهم اخبار ,

نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید