
دادههای پلیس فدرال مسئول امنیت مرزی نشان میدهد که موارد دستگیری شهروندان ترکیهای که بدون مدرک اقامت یا مدارک مسافرتی معتبر وارد آلمان میشوند از 2077 مورد در سال 2019 به 9094 در سال قبل افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش 338 درصدی است .
رسانه های محلی آلمان همچنین گزارش می دهند که با ارائه اطلاعات بیشتر، پلیس فاش کرد که تعداد شهروندان ترکیه ای که به طور غیرقانونی وارد آلمان شده اند از ژانویه تا سپتامبر 2023 به 12321 نفر رسیده است. آنها پیش بینی می کنند این رقم تا پایان سال به 20000 نفر افزایش یابد که نشان دهنده افزایش ده برابری در مقایسه با ارقام ثبت شده در سال 2019 است.
علاوه بر این، پلیس فاش کرده است که تعداد مردان ترکیه ای که در مرز آلمان دستگیر می شوند، چهار برابر بیشتر از زنان است و نیمی از ورودی ها در محدوده سنی 18 تا 32 سال قرار دارند.
داده ها همچنین افزایش قابل توجهی در تعداد کودکان زیر 14 سال در میان ورودی ها در سال 2023 نشان می دهد که به حدود 25 درصد رسیده است که افزایش قابل توجهی از پنج به 9 درصد در سال 2022 در میان پناهجویان ترکیه است.
آلمان هم چنین در این مدت شاهد افزایش درخواست شدید پناهجویان ترکیه ای برای ورود به این کشور بوده که در مقایسه با سال گذشته 200 درصد افزایش داشته است . این آمار آنها را به عنوان دومین گروه بزرگ متقاضی پناهندگی در آلمان پس از سوری ها قرار می دهد.
دوندار کل اوغلو، وکیل یک سازمان غیردولتی متمرکز بر پناهندگان در آلمان، تغییر در الگوهای مهاجرت را مهم دانست و گفت در حالی که مردان ترک به طور سنتی بدون مدارک مناسب مهاجرت میکردند و خانوادههای خود را دیرتر میآوردند، روندهای اخیر نشان میدهد که تعداد فزایندهای که با خانوادههای خود از جمله کودکان خردسال در این سفر علیرغم همه مخاطرات موجود به همراه دارند .
این درحالی است که کارشناسان پیشبینی میکنند مهاجرت غیرقانونی از ترکیه به آلمان همچنان ادامه پیدا کند و مورات اردوغان، محقق مهاجرت، نگرانیهای ایمنی و چالشهای موجود در دریافت ویزا برای ورود قانونی به اروپا را به عنوان عوامل محرک در این زمینه می داند که در نتیجه، طبق گزارش ها، برخی از افرادی که قصد ورود به مسیر این سفر را دارند ارقامی بین 6000 تا 10000 یورو به ازای هر نفر به قاچاقچیان پرداخت می کنند.
از سوی دیگر کشورهای بالکان نقش مهمی در مهاجرت غیرقانونی به آلمان ایفا می کنند که در این میان اتباع ترکیه به دلیل امکان تردد بدون ویزا به کشورهایی نظیر صربستان از بخت واقبال بیشتری برای توفیق در مهاجرت برخوردار می شوند و برخی از پناهندگان هم اعلام کردند که از قاچاقچیان برای سفر از طریق کشورهای بالکان و ورود زمینی به آلمان استفاده می کنند.
علاوه بر این در سالهای اخیر برخی از اتباع ترکیه نیز توانسته اند از طریق دریافت ویزاهای کار مشکوک از کنسولگریهای لهستان، به بهانه کار در این کشور ، راهی دیگر کشورهای اروپایی بخصوص اروپای غربی و درصدر آنها کشور المان شوند.
آلمان در سال گذشته 91 هزار و 986 مهاجر غیرقانونی را که قصد ورود غیرقانونی داشتند، بازداشت کرد و در 9 ماه نخست سال جاری این رقم به 89 هزار و 819 نفر رسید. پیامدهای کودتای سال 2016 در ترکیه باعث شد هزاران نفر به دلیل سرکوب افراد غیر وفادار از سوی دولت فرار کنند و به دنبال پناهندگی باشند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد