
در 12 اوت یک قایق کوچک در دریا "تکه تکه شد" در حالی که مسافران آن - که اکثراً مهاجران از افغانستان بودند - سعی داشتند خود را به انگلیس برسانند. دو جوان بازمانده در مورد این مصیبت صحبت کرده اند.
ادریس به یاد می آورد که دعا می کرد و از خداوند برای گناهانش طلب آمرزش می کرد. اما این فکر خانوادهاش بود که او را مجبور کرد به شنا ادامه دهد، زیرا قایق او و سایر مهاجران در گذرگاه مانش از فرانسه به انگلیس شروع به غرق شدن کرد.
این جوان 22 ساله افغان به رویترز گفت: "من به خاطر پدر و مادرم و برادران و خواهرانم به شنا کردن ادامه دادم زیرا خانه را ترک کرده ام و به خاطر آنها این همه رنج را پشت سر گذاشته ام."
ابتدا موتور خراب شد و سپس قایق شروع به پر شدن از آب کرد. مسافران به نوبت به قسمت هایی از قایق که شناور مانده بود می چسبیدند یا روی آن می نشستند. عده ای دیگر پای آب می زدند تا اینکه نوبت به قایق آویزان شدن و استراحت آنها برسد.
ادریس یکی از 60 بازمانده ای است که توسط نیروهای امدادی بریتانیایی و فرانسوی پس از واژگونی اخیر کشتی آنها در آب های خطرناک کانال مانش نجات یافتند.
ادریس مصیبت هولناک خود را به یاد آورد که در آن مسافران در آب افتادند و توسط دریا بلعیده شدند.
او گفت: "وقتی (قایق غرق شد)، مردم فریاد می زدند، لحظه بسیار سختی بود. شش نفر بلافاصله جان باختند."
"من هرگز باور نداشتم که زنده بمانم. فکر می کردم دارم می میرم و آماده مرگ هستم."
این قایق کوچک با حدود 66 نفر در حال حرکت به سمت سواحل جنوب شرقی انگلیس بارگیری شده بود.
دفتر دادستانی پاریس فاش کرد که کشتی در دریا دو تکه و خرابی موتور باعث واژگونی کشتی شده است. آبهای خروشان کانال مانش بر سر مسافرانی که اکثرشان جلیقه نجات نداشتند شلیک کرد.
نیروهای امدادی به همراه یک فروند بالگرد و مراقبت دریایی به محل اعزام شدند.
به گفته مقامات فرانسوی، بیشتر مسافران این کشتی از افغانستان، برخی سودانی و تعدادی افراد خردسال بودند.
یکی از آنها فهواد 15 ساله بود. او در گفتگو با رویترز گفت که در زمان غرق شدن قایق قبل از از دست دادن هوشیاری تا جایی که می توانست شنا کرد.
فهواد گفت: "وقتی قایق از هم متلاشی شد، هوا کاملاً تاریک بود و ما چیزی نمی دیدیم. ما بسیار ترسیده بودیم اما خدا را شکر که او ما را نجات داد."
فهواد از افغانستان فرار کرده و در دو ماه گذشته در فرانسه بوده و در خیابان ها زندگی می کرده است.. او نمی داند که اکنون چه خواهد شد ، اما گفت که هنوز هم از آنچه که اخیراً تجربه کرده ، شوک زده است .
بر اساس گزارش یورواستات، کودکان افغان اکثریت کودکان بدون همراهی را تشکیل می دهند که از آغاز سال 2023 به اروپا می رسند.
در این حال ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا در اظهار نظری ، باندهای جنایتکار را عامل این تراژدی دانست و اقدام دولت برای بستن گذرگاه کانال را از طریق لایحه جنجالی خود تحت عنوان «قایق ها را متوقف کنید» توجیه کرد.
سخنگوی سوناک روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: این یادآوری آشکار است که این گذرگاهها چقدر خطرناک هستند و چقدر مهم است که اقدامات این باندهای جنایتکار مختل شود و دولت باید فوراً وارد عمل شود و تمام اقدامات ممکن را برای بستن این مسیر انجام دهد.
با این حال، فاجعه اخیر باعث نشد افراد بیشتری از تلاش برای ورود به بریتانیا با عبور از کانال انگلیسی منصرف شوند.
شرایط آب و هوایی گرمتر و دریای نسبتاً آرام تر، گذرگاه های بیشتری را به سمت بریتانیا فراهم کرده است. تنها در ماه اوت بیش از 2000 مهاجر عمدتا از ایران، سوریه و افغانستان به بریتانیا رسیده اند.
بر اساس آمار منتشر شده توسط وزارت کشور، تنها در یک روز حداقل 440 مهاجر از کانال مانش به بریتانیا رفتند. آنها آخرین نفر در میان بیش از 2000 مهاجری هستند که در ماه اوت امسال از کشورهایی از جمله ایران، سوریه و افغانستان به بریتانیا رسیده اند. دریا و شرایط آب و هوایی نسبتاً معتدل در ماه تابستان نیمکره شمالی معمولاً با تعداد بیشتری از تلاشها برای عبور مطابقت دارد.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد