امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴
همزمان با نزدیک شدن به عضویت کامل در اتحادیه اروپا

بلغارستان هم اینک نیز عضو اتحادیه اروپاست اما تاکنون موفق به کسب عضویت کامل در این اتحادیه از جمله اجرای مقررات تردد بدون رواید شهروندانش به سایر کشورهای اتحادیه نشده است

همزمان با نزدیک شدن به عضویت کامل بلغارستان در اتحادیه اروپا ، مقامات صوفیه اقدامات ضد مهاجرتی خود را تشدید کرده اند. تازه ترین اقدامات این مقامات انجام عملیات مهمی علیه ورود مهاجران غیر قانونی در روزهای اخیر است که منجر به متلاشی شدن یک شبکه قاچاق انسان به اتحادیه اروپاست که منجر به دستگیر 15 قاچاقچی انسان و بیش از 300 مهاجر غیر قانونی از جمله 40 نفر که در تانکر یک کامیون جاسازی شده بودند ،  شده است.

بلغارستان که در جنوب شرقی اروپا واقع شده ، موقعیت مهمی هم به عنوان ترانزیت و هم به عنوان نقطه عزیمت برای مهاجرت غیرقانونی به سمت اتحادیه اروپا دارد.

این کشور اخیراً با تعداد بالای مهاجران غیرقانونی و قاچاقچیان انسان دست و پنجه نرم کرده است. به منظور مقابله با این موضوع و افزایش امنیت مرزی، مقامات یک حصار سیم خاردار به طول 259 کیلومتر در امتداد مرز کشورشان با ترکیه نصب کرده اند. از سال 2017 این حصار با استفاده از دوربین های تصویربرداری حرارتی نظارت می شود.

با توجه به موقعیت این کشور به عنوان یک نقطه مهم ترانزیت، مهاجران اغلب سعی می کنند به طور نامنظم از مرز عبور کنند به این امید  که با اجتناب از ثبت نام رسمی در نقاط مرزی تعیین شده در بلغارستان، به هدف نهایی ادامه سفر خود به سمت اروپای مرکزی و غربی دست یابند.

عملیات اخیر پلیس سراسری در بلغارستان با برنامه های آتی این کشور برای الحاق به منطقه شینگن بدون گذرنامه تا سال 2024 همزمان است. اگرچه بلغارستان از سال 2007 به عضویت اتحادیه اروپا درآمده است، اما در حال حاضر بخشی از منطقه سفر بدون روادید شنگن نیست.

هفته گذشته، پارلمان اتحادیه اروپا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که از شورای اتحادیه اروپا می‌خواهد موضوع الحاق بلغارستان و رومانی به شینگن را در اولویت قرار دهد. این قطعنامه خواستار اجازه ورود هر دو کشور به منطقه بدون مرز شنگن قبل از پایان سال است.

بنا به گزارش DPA در آبان ماه سال گذشته گنجاندن بلغارستان در منطقه شینگن با موانعی روبرو شد از جمله  اتریش ابراز نگرانی کرد این کشور به اندازه کافی به مهاجرت غیرقانونی رسیدگی نمی کند. ورود اعضای جدید به اتحادیه اروپا مستلزم توافق متفق القول کشورهای عضو است.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاعات پناهندگی موسوم به  AIDA، هجوم مهاجرانی که برای رسیدن به اتحادیه اروپا وارد بلغارستان می‌شوند، از زمان تسلط طالبان در افغانستان در سال 2021 در حال افزایش بوده است.

تعداد متقاضیان پناهندگی در بلغارستان از  10 هزار و 999  نفر در سال 2021 به 20 هزار و 407 نفر در سال 2022 افزایش یافته است.

علاوه بر این، در ماه مه سال جاری، پلیس مرزی رومانی با همکاری یوروپل موفق شدند، 28 فرد مرتبط با سازمان های جنایی را که در قاچاق مهاجران به منطقه شینگن دخیل بودند، دستگیر کنند.

 در پاسخ به افزایش ورود مهاجران، بلغارستان شاهد افزایش قابل توجهی در شیوه های برخورد با آنان  در مرزهای جنوبی خود بوده است. بر اساس داده‌های AIDA، تخمین زده می‌شود که در سال 2022، 5268 پس‌بکس انجام شد که در مجموع بر 87647 فرد تأثیر گذاشت.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید