
وزارت امنیت داخلی ایالات متحده امریکا اعلام کرده است که هزاران شهروند افغانستان و کامرون، «وضعیت حفاظتی موقت» خود را که از دست خواهند داد. بر اساس این قانون دولت آمریکا نمیتوانست شهروندان این کشورها را اخراج کند.
دولت آمریکا در بیانیهای رسمی اعلام کرد کریستی نئوم، وزیر امنیت داخلی آمریکا به این نتیجه رسیده که شرایط کنونی در افغانستان و کامرون دیگر مستحق بهرهمندی از حمایتهای مهاجرتی ایالات متحده نیست.
بر اساس این تصمیم، حدود ۱۴۶۰۰ شهروند افغان که پیشتر واجد شرایط دریافت وضعیت حفاظتی موقت بودند، این حمایت را در ماه مه از دست خواهند داد.
حدود ۷۹۰۰ کامرونی نیز در ماه جون با لغو این وضعیت روبهرو خواهند شد.
وضعیت حفاظتی موقت به شهروندان کشورهایی اعطا میشود که به دلیل جنگ، ناآرامیهای داخلی یا بلایای طبیعی، بازگشت به وطن برای آنها نا امن و خطرناک تلقی میشود.
دستور این وضعیت معمولا برای دورههای ۱۸ ماهه صادر میشود و پس از آن قابل تمدید یا لغو است. تصمیم در این باره بر عهده وزیر امنیت داخلی است.
بر اساس این وضعیت افراد مشمول، اجازه کار دارند و از امریکا اخراج نمیشوند.
پیش از این، در سپتامبر ۲۰۲۳، وزارت امنیت داخلی امریکا، وضعیت حفاظتی موقت افغانها را تا ۲۰ مه ۲۰۲۴ تمدید کرده بود.
اما اکنون دولت جدید آمریکا به این نتیجه رسیده است که شرایط افغانستان و کامرون دیگر ادامه این حمایت را توجیه نمیکند.
در همین حال شان ون دایور، رئیس ائتلاف «افغان ایوک» که متشکل از کهنهسربازان امریکایی و گروههای مدافع حقوق پناهجویان است، در حساب خود در شبکه ایکس نوشت بسیاری از افغانهایی که از طریق انواع مختلف پارول (اجازه موقت ورود) وارد ایالات متحده شدهاند، اخطاریههایی دریافت کردهاند.
او خطاب به این مهاجران نوشت که هرگز بدون مشورت با وکیل کشور را ترک نکنند.
این تحولات نشاندهنده تشدید سیاستهای مهاجرتی دولت جدید است.
همزمان، دولت دونالد ترامپ ماه گذشته اعلام کرد که وضعیت قانونی موقت بیش از نیم میلیون مهاجری که از کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا ذیل برنامه حمایتی دوران بایدنوارد آمریکا شده بودند، لغو خواهد شد.
این برنامه که پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ متوقف شد.
وبسایت وزارت امنیت داخلی اطلاعاتی برای اتباع افغانستان درباره درخواست تمدید اقامت ارائه کرده است، اما بسیاری از مهاجران با آیندهای نامعلوم روبرو هستند.
این تصمیم در روزی اعلام شد که یک قاضی آمریکایی به دولت دونالد ترامپ اجازه داد تا یک فارغالتحصیل دانشگاه را به دلیل مشارکت در اعتراضات طرفداران فلسطین اخراج کند.
مهاجرت، بهویژه اخراج گسترده، از محورهای اصلی کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ بود و از زمان روی کار آمدن او در اولویت برنامههای دولت قرار گرفته است.
دادههای رویترز نشان میدهد که در اولین ماه بازگشت آقای ترامپ به قدرت بیش از ۳۷ هزار نفر اخراج شدند، رقمی کمتر از میانگین ماهانه آخرین سال دولت جو بایدن کمتر است.
در آخرین سال دولت قبلی آمریکا به طور میانگین ماهانه ۵۷ هزار نفر از این کشور اخراج شده بودند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد