
رایزن فرهنگی عراق در ایران گفت 50 هزار دانشجوی عراقی در ایران تحصیل می کنند که رشته تحصیلی عمده آنها در زمینه علوم پزشکی است .
این مطلب را یاسر عبدالزهرا الحجاج اعلام کرد و افزود : این دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و حتی پسادکترا در دانشگاههای برتر ایران در رشته های مهندسی، علوم انسانی و رشتههای پزشکی و ... مشغول به تحصیل هستند و شاید بتوان گفت بیشترین دانشجویان خارجی رشتههای پزشکی در دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران، عراقی هستند.
عبدالزهرا با بیان اینکه اکثر دانشجویان عراقی در ایران در مقاطع ارشد و یا تحصیلات تکمیلی، کارمند دولت عراق هستند، افزود: قدرت و امکانات علمی بسزایی که جمهوری اسلامی ایران فراهم کرده و همچنین حضور دانشگاههای ایرانی در رنکینگهای بینالمللی، باعث شده که دانشجویان عراقی علاقمند به تحصیل در دانشگاههای ایران باشند.
رایزن فرهنگی عراق در ایران در ادامه گفت: ما معتقدیم دانشگاههای جمهوری اسلامی فضایی را ایجاد می کنند که دانشجویان عراقی همزمان هم از نظر علمی به سطح بالایی میرسند و هم در رابطه با مسائل فرهنگی و ارزشی پربار به عراق باز می گردند. این موضوع به خصوص برای کسانی که در بدنه دولت قرار دارند، می تواند مثمرثمرباشد و به انتقال تجارب موجود در ایران به عراق کمک کند.
این دیپلمات عراقی در پاسخ به این که شهریه دانشجویانی که برای تحصیلات تکمیلی به ایران میآیند توسط خود دانشجویان پرداخت میشود یا بورسیه دولت عراق می شوند، گفت:حدود ۹۰ درصد دانشجویان با هزینه شخصی خودشان در ایران تحصیل میکنند و ۱۰ درصد بورسیه کشور عراق هستند .
وی افزود: دانشگاههای برتر ایران در استانهای مختلف قرار دارند و تمرکز دانشجویان ما در مناطقی است که از نظر فرهنگی، اجتماعی، ،رفاهی و کنسولی امکانات خوبی در آنجا فراهم شده است، در همین راستا استانهای مشهد، قم، شیراز، اصفهان و تهران جزو مناطقی است که دانشجویان عراقی به صورت متمرکز در آنجا در حال تحصیل هستند.
عبدالزهرا یکی از مشکلات این دانشجویان را امور کنسولی اعلام کرد و گفت : بحث اقامت، ویزای تحصیلی و خروج و مراجعت جزو مسائلی است که به عنوان چالش در برابر ما قرار دارند؛ البته مسئولان جمهوری اسلامی ایران به این چالشها کاملاً اشراف دارند و با توجه به کمیتههای هماهنگی که در وزارت علوم در حال شکلگیری است، آنها قول دادهاند که این مسائل در سطوح بالا حل میشود و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح خواهد شد تا به علت یک سری مسائل کوچک و ریز روند رو به بالا و افزایشی حضور دانشجویان عراقی در دانشگاه های ایران تحت تأثیر قرار نگیرد.
وی ادامه داد: دانشجویان عراقی چون عموما با هزینه شخصی خود به ایران میآیند به دنبال خوابگاه نیستند و به صورت شخصی در این زمینه اقدام می کنند؛ آنچه مهم است بحث گرفتن ویزای تحصیلی است. زمانی که دانشجو اقدام میکند که به یکی از دانشگاههای هدف در ایران بیاید، حتماً باید ویزای تحصیلیاش صادر شده باشد و بعد از صدور ویزای تحصیلی به ایران منتقل میشود. بحث فرایند صدور ویزای تحصیلی و کسب آن یک مسئله مهم است. دانشجویان عراقی همچنین هر زمانی که بخواهند برای انجام کار شخصی به عراق بازگردند، باید گذرنامه آنها مهر خروج بخورد که همین زدن مهر ورود و خروج خودش در این زمینه یک مسئله است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد