امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

در سال‌های اخیر بخش عمده‌ای از کشاورزان ایرانی با مهاجرت به آمریکا در آنجا مشغول تولید هستند و همین موضوع تاثیر صد در صدی روی کاهش صادرات داشته است.

در سال‌های اخیر بخش عمده‌ای از کشاورزان ایرانی با مهاجرت به آمریکا در آنجا مشغول تولید هستند و همین موضوع تاثیر صد در صدی روی کاهش صادرات داشته است.

این مطلب را زین العابدین هاشمی دبیر انجمن صادرکنندگان خشکبار ایران اعلام کرد و افزود: براساس آمار رسمی وزارت جهادکشاورزی تولید پسته در سال ۱۴۰۳ درکشور ۲۰تا۴۰هزار تن کاهش یافته و سطح صادرات در سال‌های اخیر حدود ۷۰درصد کمتر شده است.

طبق آمارهای انجمن تولیدکنندگان پسته‌ حجم تولید این محصول در کشورمان بین ۱۸۰ تا ۲۵۰هزار تن است که در سال جاری با کاهش ۲۰تا۴۰هزار تنی همراه شده است.

این درحالی است که به گفته زین العابدین هاشمی دبیر انجمن صادرکنندگان خشکبار ایران در رابطه وضعیت تولید و صادرات پسته در سال ۱۴۰۳ سطح زیرکشت پسته در کشور روند مناسبی دارد به طوری که تولید پسته در سال ۱۳۹۹ نهایتا ۲۵۰هزار تن بود که درحال حاضر به بیش از ۳۰۰هزار تن رسیده است.

وی افزود: پاشنه آشیل تولید پسته در کشور مسئله خشکسالی و قطعی برق و افزایش دوره آبیاری است، همین موضوع منجر شده تا میزان تولید از سطح تخمینی کمتر شود.

هاشمی تصریح کرد: درحال حاضر صادراتی به کشور آلمان که زمانی یکی از مقاصد مهم صادراتی بود انجام نمی شود، همچنین سطح صادرات به چین هم از ۸۵ هزار تن در سال ۱۳۹۹ به کمتر از ۱۵هزار تن در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

به گفته وی، درحالی که سطح کشت پسته افزایش یافته و مانند سابق کشت پسته فقط به یک استان محدود نمی‌شود، اما در سال زارعی سطح صادرات تا ۷۰درصد کاهش یافته است.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید