
به دنبال توصیه آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا EASA ، کمیسیون این اتحادیه تصمیم گرفته است مجوز ورود هواپیماهای شرکت هوایی «فلای عراق» به حریم هوایی کشورهای عضو این اتحادیه را لغو کند.
این ممنوعیت در پی تازه ترین گزارش کارشناسان این اتحادیه در خصوص ناایمنی در برخی تجهیزات پروازی خط هوایی این شرکت صورت گرفته است . این اتحادیه پیشتر نیز خط هوایی « عراق ایرویز» را نیز مورد تحریم مشابه قرار داده بود.
فلای بغداد یکی از 129 شرکت هواپیمایی است که عبور از حریم هوایی کشورهای اتحادیه اروپا ممنوع است. این شرکت که مقر آن در پایتخت عراق است، در چند ماه گذشته به جز برخی پروازها به ترکیه که یکی از کشورهای همسایه اتحادیه اروپا است، پروازی به اتحادیه اروپا انجام نداده است.
بر اساس داده های Ch-aviation، فلای بغداد 11 هواپیما را اداره می کند: یک هواپیمای بوئینگ 737-700، پنج هواپیمای 737-800، سه هواپیمای 737-900ER، یک میتسوبیشی CRJ200ER و یک هواپیمای CRJ900ER. دیگر شرکت هواپیمایی عراق، عراقی ایرویز، نیز در ASL گنجانده شده است.
به طور کلی 101 شرکت هواپیمایی دارای گواهینامه در 15 ایالت در سراسر جهان هستند که به دلیل نظارت ناکافی بر ایمنی توسط مقامات هوانوردی اتحادیه اروپا پروازشان به کشورهای عضو این اتحادیه ممنوع شده است.
در فهرست اتحادیه اروپا اسامی برخی از شرکت هواپیمایی دیگر نیز که از روسیه گواهینامه پروازی دارند نیز درج شده است . همچنین در این فهرست نام شرکت هواپیمایی آسمان ایران نیز در کنار اسامی شرکت های هواپیمایی کشورهای دیگر نظیر ایرزیمباوه، اویور ایر ونزوئلا و بلو وینگرز سورینام بعنوان شرکت هایی که پرواز هواپیماهای آنان در حریم هوایی اتحادیه اروپا ممنوع است درج شده است.
هم چنین در این گزارش اعلام شده است که برخی دیگر از شرکتهای هواپیمایی به دلیل محدودیت های عملیاتی ، تنها با نوع خاصی از هواپیماها قادر به ورود به فضای هوایی اتحادیه اروپا هستند از جمله این شرکتها ، شرکت ایران ایر از ایران و ایرکوریو کره شمالی قرار دارد.
جدیدترین به روز رسانی فهرست ایمنی هوایی اتحادیه اروپا بر اساس اتفاق نظر آرا کارشناسان ایمنی هوانوردی کشورهای عضو صورت می گیرد که تازه ترین این گزارش ها نتیجه جلسه اجلاس 14 تا 16 نوامبر 2023 در بروکسل با هدف جمع آوری یافته های کمیته ایمنی هوایی اتحادیه اروپا می باشد.
این کمیته توسط کمیسیون اروپا با حمایت EASA اداره می شود و کمیته حمل و نقل پارلمان اروپا نیز از این به روز رسانی حمایت می کند. تصمیمات تحت فهرست ایمنی هوایی اتحادیه اروپا بر اساس استانداردهای ایمنی بین المللی است، به ویژه استانداردهایی که توسط سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی (ایکائو) صادر شده است.
این کمیسیون در گزارش اخیر خود از تلاش ها تعاملات سازنده سازمان هواپیمایی کشوری نپال (CAAN) برای بهبود ظرفیت نظارت بر ایمنی خطوط هوایی این کشور قدردانی کرده است .
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد