
یک مطالعه جدید نشان می دهد پناهندگانی که در آلمان زندگی می کنند در مواردی بسیار نادر در مشاغل مرتبط با تحصیل و یا تجربه خود به کار گرفته می شوند.
بنا به گزارش رسانه های آلمان ، اوبادا هیجو ، فلسطینی 30 ساله ای که از چهار سال پیش که به آلمان آمده است اکنون « در وضعیت قابل تحمل » آنهم به عنوان راننده تاکسی در برلین اجازه اقامت در این کشور را دارد. این درحالی است که وی در فلسطین جزو نیروهای پلیس بوده و مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی دارد.
این پناهنده فلسطینی نمی تواند به عنوان افسر پلیس کار کند، زیرا او شهروند آلمانی نیست، اما دو ماه پیش، پس از یک مبارزه طولانی با بوروکراسی آلمان، سرانجام توانست مدرک علوم سیاسی خود را در آنجا به رسمیت بشناسد. او گفت: «مقامات آلمان تایید کردند که من در این زمینه در یک کشور خارجی مدرک گرفته ام و اکنون در پایان ماه یک قرار ملاقات در مرکز کار هستم تا احتمالا بتوانم کارمند یک اداره دولتی باشم».
این تجربه چیزی است که صنعا ابوکلام نیز با آن روبرو شده است . او که پنج سال پیش از جنگ در سوریه گریخت، خود را به درسدن، در شرق آلمان رساند ، جایی که می گوید به خاطر حجابش ، به طور مستمر مورد نگاه های و گویش های نژادپرستانه قرار دارد.
ابوکلام چندین سال را صرف یادگیری زبان آلمانی کرد، اما نتوانست مدرک خود را در رشته پزشکی در آلمان به تایید برساند و هم اینک از اوایل سال جاری در یک مغازه کفش فروشی کار پیدا کرده است.
بنا به مطالعات منتشره اخیر توسط موسسه تحقیقات اشتغال درآلمان ، تجربیات این دو نفر ، در میان صدها هزار نفری که در چند سال گذشته از آلمان درخواست پناهندگی کرده اند، رایج است به نحوی که 41 درصد از پناهندگانی که به مدت 6 سال در آلمان بوده اند اظهار داشتند که سوابق کاری و تحصیلاتی آنان هیچگاه معادل سازی و مورد پذیرش مقامات آلمانی قرار نگرفته است .
فیلیپ جاشکه محقق IAB و یکی از نویسندگان این مطالعه دلیل این موضوع را در دو بخش می داند . نخست اینکه بسیاری از مشاغل را میتوان بدون داشتن صلاحیت شغلی رسمی در کشورهای دیگر انجام داداما مشاغل زیادی وجود دارد که برای آنها در آلمان به مدرک سه ساله نیاز دارید
وی دلیل دیگر را این دانست که پناهندگان هنگام ورود به یک کشور خارجی اغلب مهارت های زبانی را ندارند. جاشکه گفت: «در مقایسه با گروههای دیگر مهاجران، پناهندگان اغلب از جنگ، سربازگیری اجباری و آزار و اذیت و غیره فرار کردهاند. "این بدان معناست که آنها اغلب برای کشوری که به آن آمده اند بسیار آماده نیستند."
با این وجود، هربرت بروکر، رئیس تحقیقات IAB، تاکید دارد که نرخ اشتغال در میان پناهندگان در آلمان را 62 درصد و در حد نرخ اشتغال شهروندان آلمانی دانست و گفت اما در سال 2015 فکر کردیم: اگر پس از پنج یا شش سال به نرخ اشتغال 50 درصد برسیم، بسیار خوب خواهیم بود. و در سال 2021، علیرغم همه گیری کووید-19، این رقم در حد 54 درصد بوده است و با نرخ میانگین درآمد یک هزار و 820 یورو در ماه بوده است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد