
در حالی که جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا در مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۲۲ قول داده بود که موج مهاجرت غیرقانونی به این کشور را مهار کند، اما وزیر کشور وی گفت اقدامات دولت در مبارزه با قاچاق انسان با اهداف تعیین شده محقق نشده است.
این اظهارات ماتئو پیانتدوسی، وزیر کشور ایتالیا در گفتگو با روزنامه La Stampa در شب سال نو همزمان با انتشار اخباری منتشر شد دایر بر اینکه حسب آمار منتشره تعداد ورودی های مهاجران در سال گذشته به این کشور دوباره افزایش یافته است .
بر اساس گزارش وزارت کشور ایتالیا تا ۲۹ دسامبر ۱۵۵ هزار و ۷۵۴ مهاجر به ایتالیا وارد شده اند که بیشتر آنها از طریق دریا و از طریق دریای مدیترانه مرکزی بوده است. این در حالی است که تعداد ورودی ها در مدت مشابه سال گذشته ۱۰۳۸۴۶ و در سال ۲۰۲۱ ۶۷۰۴۰ نفر بوده است.
طبق معمول، بیشترین ورود در ماه های تابستان، زمانی که آب و هوای پرفشار پایدار و دریاهای نسبتا آرام بر مرکز مدیترانه حاکم است، ثبت شد.
بر این اساس در ژوئیه ۲۰۲۳، ۲۳۴۸۲ مهاجر وارد ایتالیا شدند و اوج ورود ماهیانه ۲۵۶۷۳ نفر در ماه آگوست ثبت شد. وقتی صحبت از کشورهای مبدأ مهاجران می شود، گینه در صدر قرار دارد و پس از آن تونس، ساحل عاج، بنگلادش و مصر قرار دارند.
بر این اساس تعداد خردسالان بدون همراه در میان مهاجران از ۱۴۰۴۴ نفر در سال ۲۰۲۲ به ۱۷۲۸۳ نفر در سال گذشته افزایش یافته است. سال گذشته، اکثر قایق های مهاجر از تونس به جزیره لامپدوزا، جنوبی ترین بخش ایتالیا در دریای مدیترانه رسیدند. در سال ۲۰۲۲، لیبی همچنان مهمترین کشور ترانزیت مهاجران از کشورهای جنوب صحرا و آسیا بود.
در آخرین روزهای سال ۲۰۲۳، چندین قایق با مهاجران دوباره به لامپدوزا رسیدند. علاوه بر این، سازمان کمک آلمانی Sea-Eye گزارش داد که ۱۰۶ مهاجر نجات یافته روز شنبه از کشتی نجات Sea-Eye ۴ در شهر بریندیزی در جنوب ایتالیا پیاده شدند. این نهاد کمکی آلمانی اعلام کرد که این مهاجران شامل ۴۵ کودک خردسال بودند که برخی از آنها بدون همراه بودند.
علیرغم افزایش حدود ۵۰ درصدی ورود مهاجران نسبت به سال قبل، پیانتدوسی تلاش کرد موفقیت های ائتلاف راست میانه را که از اکتبر ۲۰۲۲ و به رهبری نخست وزیر جورجیا ملونی در قدرت است، در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی برجسته کند.
به گفته وی به لطف توافقات با دولتهای تونس و لیبی، سال گذشته ۱۲۱۸۸۳ پناهنده در مسیر خود به اروپا از طریق دریای مدیترانه مرکزی متوقف شدند. صدها قاچاقچی نیز دستگیر شده اند. این وزیر نگفت که چگونه می توان تعداد مهاجرانی را که گفته می شود توسط نهادهای تونس و لیبی در خشکی و دریا متوقف شده اند با این دقت تعیین کرد.
آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا، اعلام کرده که تعداد پناهجویان در سراسر اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ "بیش از یک میلیون" خواهد بود. در ماه اکتبر، حدود ۱۲۳۰۰۰ درخواست ثبت شد که بالاترین رقم ماهانه در هفت سال گذشته است. این آژانس اروپایی انتظار کاهش قابل توجهی در تعداد پناهجویان در چند سال آینده را ندارد.
به گفته این نهاد اروپایی تا پایان ماه اکتبر ۹۳۷۰۰۰ درخواست در اتحادیه اروپا ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد افزایش داشته است. تعداد دقیق کل برای سال ۲۰۲۳ تا سال آینده در دسترس نخواهد بود.
بر اساس گزارش اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان، تقریباً ۳۲۶۰۰۰ درخواست پناهندگی تا پایان نوامبر در آلمان ارائه شده است که در مقایسه با یازده ماه اول سال قبل ۵۲ درصد افزایش داشته است. به گفته آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا، آلمان همچنان مهم ترین کشور مقصد برای پناهجویان در اتحادیه اروپا است. فرانسه و ایتالیا به دنبال آن هستند.
در کمپین انتخابات زودهنگام پارلمانی در سپتامبر ۲۰۲۲، ملونی، رهبر حزب راستگرای محافظه کار برادران ایتالیا، وعده داد در صورت پیروزی او و حزبش در انتخابات و تشکیل دولت آینده، مهاجرت غیرقانونی به ایتالیا کاهش چشمگیری خواهد داشت. احزاب مخالف جناح چپ دولت ملونی را به شکست در سیاست مهاجرت خود متهم می کنند.
این در حالی است که دولت ایتالیا به رهبری ملونی قواعد بسیار سختگیرانه ای را علیه مهاجران در دستور کار قرار داده و از جمله محدودیت هایی را برای نجات پناهندگان توسط سازمان های نجات در دریای مدیترانه ایجاد کرد.
ملونی همچنین توافق با کشورهای مبدا برای تسهیل روند اخراج پناهجویان را در دستور کار قرار داده و در همین راستا اخیرا مذاکراتی را با برخی کشورها از جمله آلبانی انجام داده است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد