
«اتحادیه اطبای ترکیه» موسوم به (TTB) در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد ظرف یک بازه زمانی ۱۱ ساله، مهاجرت پزشکان این کشور به کشورهای دیگر بیش از ۶۵ برابر، افزایش یافته است.
آمار ی کارشناسان را نگران کرده زیرا آنها معتقدند اگر وضع به همین منوال پیش برود، در کوتاه مدت، نظام بهداشت و سلامت ترکیه برای تامین دکتر و کادر درمانی، با یک بحران جدی روبرو خواهد شد.
این درحالی است که سال های 2021 و 2022 میلادی برای اقتصاد ترکیه سالیان بسیار بدی بود. به ویژه در سال 2022 میلادی، تورم رکورد زد و بسیاری از مردم این کشور با بحران معیشت روبرو شدند و اغلب کارشناسان اقتصادی بر این باور بودند که تا تکلیف انتخابات سال 2023 و تنش سیاسی در کشور حل نشود، بازار ترکیه روز خوش به چشم نخواهد دید. اما حالا 6 ماه از انتخابات هم سپری شده و اقتصاد ترکیه، مداوماً بد و بدتر شده است.
در سال 2023 میلادی هم بسیاری از گروه های اقتصادی و صنفی ترکیه عملاً به بن بست رسیدند. اما حالا مشخص شده که تقریباً هیچ گروهی به اندازه پزشکان، از اوضاع و احوال کشور، نگران نیستند.
آمار رسمی اتحادیه اطبای ترکیه نشان داد که در 11 ماه نخست سال 2023 میلادی 2 هزار و 785 پزشک ترکیه، در سامانه کسب «گواهی حسن رفتار» ثبت نام کرده و در صدد مهاجرت هستند.
این همان سند و مدرک قانونی مهمی است که بیمارستان های اروپایی از اطبای مهاجر می خواهند. یعنی علاوه بر اثبات صحت و اعتبار و ارزش علمی مدرک دانشگاهی پزشکی، باید سندی هم ارائه دهید که نشان دهد شما در واحد درمانی محل کار خود، اهل درگیری، اهمال و بی مبالاتی و بی اعتنایی به قوانین محیط بیمارستانی نبوده اید.
اگر این سند را ارائه ندهید، حتی با ارائه مدرک خاتمه تحصیلات در بهترین دانشکده پزشکی، باز هم یک جای کار می لنگد. حالا ممکن است گفته شود، دولت برای ممانعت از مهاجرت پزشکان، می تواند این گواهی را ارائه ندهد.
اما در عمل چنین نیست. چرا؟ چون اولاً اتحادیه اطبا، یک نهاد و انجمن مستقل و غیردولتی است و بر اساس پایبندی به اصول علمی و صنفی، درخواست پزشک مهاجر را برآورده می کند. حتی اگر اتحادیه نخواهد گواهی بدهد، می توان با حکم دادگاه مدرک را دریافت کرد. در ثانی، پزشک را به زور نمی توان در واحد درمانی نگه داشت و اگر بخواهد برود، بالاخره راهی پیدا می کند!
مساله اینجاست که علاوه بر پزشکان عمومی و متخصصین، پرستاران، مددکاران، کادر و پرسنل درمان و پیراپزشکی نیز غالباً در صدد مهاجرت هستند و نظام بهداشت و سلامت ترکیه، با یک وضعیت بی سابقه روبرو ست.
نمودار رسمی اتحادیه اطبای ترکیه نشان می دهد که در سال 2012 میلادی، فقط 36 نفر از پزشکان این کشور به دنبال مهاجرت بودند. در سال بعد، این آمار به 66 نفر رسید، در سال 2016 میلادی به 169 نفر رسید. اما روند صعودی ادامه یافت و در 2021 میلادی، به یک باره به رقم یک هزار نفر نزدیک شد.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد