امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

آژانس مرزی و گارد اتحادیه اروپا با نام اختصاری فرانتکس اعلام کرد تا ماه سپتامبر سال جاری حدود 279350 نفر به طور غیر قانونی وارد کشورهای عضو این اتحادیه شده اند که این آمار نسبت به سال 2016 میلادی، حدود 17 درصد افزایش نشان می دهد.

آژانس مرزی و گارد اتحادیه اروپا با نام اختصاری فرانتکس اعلام کرد تا ماه سپتامبر سال جاری حدود 279350 نفر به طور غیر قانونی وارد کشورهای عضو این اتحادیه شده اند که این آمار نسبت به سال 2016 میلادی، حدود 17 درصد افزایش نشان می دهد.

همین گزارش افزود هم چنین در این مدت تعداد گذرگاه های مرزی غیرقانونی نسبت به سال 2016 افزایش یافته است و رکوردهای جدیدی در این زمینه شکسته شده است که در این میان کشورهای واقع در مسیر مدیترانه مرکزی از جمله کشورهایی مانند ایتالیا بیشترین آسیب را از مهاجرت غیرقانونی در سال 2023 خواهند داشت.

فرانتکس در بیانیه مطبوعاتی خود افزد بیشتر معبر عبور مهاجران غیرقانونی از گذرگاه های مرزی در مسیر مدیترانه مرکزی اتفاق افتاده است به نحوی که از هر دو مهاجر ، یکی از این طریق وارد اتحادیه شده اند هر چند که در مقایسه با ماه قبل عبور از این گذرگاه‌های مرزی یک سوم کاهش یافت اما مسیر بالکان غربی جایگزین آن شده است .

بنا به این گزارش  کشورهای مبدأ مهاجران از این گذرگاه‌های مرزی در این دوره همچنان اتباع کشور سوریه هستند، در حالی که بیشترین تعداد اتباع خارجی که در این مدت بطور غیرقانونی وارد اتحادیه شده اند ،  مرتبط به شهروندان کشورهای گینه و ساحل عاج بالاترین بودند.

فرانتکس در گزارش خود در عین حال اضافه کرد که 47 درصد از تمام ورودهای غیر قانونی صورت گرفته از طریق مسیر مدیترانه مرکزی با حدود  131600 تردد از آغاز سال جاری گزارش شده است که این مسیر را بعنوان فعال ترین گذرگاه برای عبور مهاجران غیرقانونی به اروپا معرفی می کند.

این درحالی است که به گفته فرانتکس  گذرگاه های دریایی همچنان بسیار خطرناک هستند و بر اساس داده های سازمان بین المللی مهاجرت، بیش از 2384 نفر در سال جاری تاکنون در دریای مدیترانه مفقود شده اند که اکثریت آنها در مسیر مدیترانه مرکزی بوده اند.

به گفته فرانتکس، دلایل اقتصادی عامل اصلی مهاجرت به اتحادیه اروپا در سال‌های جاری و آینده خواهد بود  و انتظار می رود مسیر بالکان غربی در سه ماهه سوم 2023 فعال‌ترین مسیر مورد استفاده مهاجرین غیرقانونی به اروپا باشد.

این درحالی است که هم اینک نیز یعنی بین ژوئیه و سپتامبر، 18832 گذرگاه مرزی غیرقانونی در این مسیر ثبت شده است که این معادل 23 درصد از کل 81 هزار و 830 مسیر شناسایی شده توسط فرانتکس است و شامل کشورهایی مانند آلبانی، مقدونیه شمالی، کوزوو، مونته نگرو، صربستان، بوسنی و هرزگوین و کرواسی می شود که بعد از خط سیر مدیترانه مرکزی ، دومین مسیر فعال در سال است   و حداقل در سال 2023 اغلب مورد بهره برداری مهاجران غیرقانونی از کشورهای سوریه ، افغانستان و ترکیه قرار گرفته است .

در این حال فرانتکس در بیانیه خود نوشت که فعالیت در این مسیر در حال حاضر 23 درصد کاهش یافته است که عمدتاً به دلیل سیاست‌های سختگیرانه‌تر صدور ویزا توسط برخی کشورهای مسیر است اما بر خلاف این مسیر ، تردد در گذرگاه‌های مرزی در مدیترانه شرقی و آفریقای غربی و کانال انگلیسی موج می‌زند.

عبور از گذرگاه های مرزی از طریق مسیر مدیترانه شرقی در سال جاری 11 درصد افزایش یافته است که در مجموع 36099 مورد بوده است، این درحالی است که 10728  مهاجر از این گذرگاه تنها در ماه سپتامبر وارد این منطقه شده اند که عمدتا از اتباع سوریه ، فلسطین  و افغانستان هستند.

هم چنین  غرب آفریقا نیز شاهد افزایش 18 درصدی در گذرهای مرزی به سمت اروپا بود که اکثریت آنها از مراکش، سنگال و ساحل عاج بودند. درمجموع در شهریورماه 3743 مورد تردد مرزی از این مسیر به ثبت رسیده است و مجموع این ترددها از ابتداا سال جاری رقم 14564 را نشان می دهد که بیانگر اوج گیری ورودد مهاجران است .

 

 

از سوی دیگر، گذرگاه‌های مرزی به سمت مرز زمینی شرقی نیز امسال با کاهش 11 درصدی به 4281 مورد رسید. در مقام مقاسه خروجی ها به سمت بریتانیا در ماه سپتامبر 12 درصد کاهش یافته  و به 10190 رسید. با این وجود تعداد گذر های مرزی این مسیر 46 هزار و 509  ثبت شده که اکثریت مهاجران از کشورهای افغانستان، سوریه و عراق هستند.

این درحالی است که به گزارش فرانتکس ، در منطقه غرب مدیترانه هیچ فعالیت گذری به طور موثر صورت نگرفته به نحوی که آمار به تردد مهاجران غیرقانونی در این منطقه در ماه سپتامبر   995  فقره بوده و از آغاز سال میلادی اکنون تننها 10 هزار و 401 مورد ثبت شده که عمدتا مهاجران از کشورهای اوکراین، افغانستان و سوریه بودند.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید