
مقامات اتحادیه اروپا اعلام کردند که در ماه آگوست سال جاری میلادی ( مرداد و شهریور) آمار درخواست پناهندگی از کشورهای این اتحادیه به رکورد بی سابقه یکصد هزار درخواست ظرف یک ماه بالغ شده است.
این مطلب را آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا (EUAA) اعلام کرد و افزود این رقم نسبت به مدت مشابه در سال 2022 میلادی ، حدود 18 درصد افزایش نشان می دهد.
این آژانس با در نظر گرفتن سطح بالای نیازهای حفاظتی ، پیشنهاد کرده است که مقامات پناهندگی اتحادیه اروپا هم چنان اقدامات خود را در جهت مقابله با مهاجرت غیرقانونی به کشورهای عضو با قوت بیشتری ادامه دهند.
آنطور که داده های EUAA نشان می دهد، شهروندان سوریه و افغانستان در درجه اول چشم انداز حفاظت بین المللی در اروپا را برای چندین سال شکل داده اند. در ماه اوت سال جاری سوری ها و افغان ها به ترتیب با 18000 و 11000 درخواست پناهندگی پیشتاز بودند.
در این راستا، درخواستهای سوری نسبت به سال گذشته در مجموع 53 درصد افزایش داشته است، در حالی که درخواستهای افغانستان نسبتاً ثابت مانده است.
این گزارش هم چنین می افزاید که آلمان همچنان جایگاه برجسته خود را به عنوان مقصد اصلی پناهجویان در میان کشورهای اتحادیه اروپا در آگوست 2023 حفظ کرد و بیش از 30000 درخواست دریافت کرد که 30 درصد از کل درخواست ها را شامل می شود.
فرانسه و اسپانیا به ترتیب با حدود 13000 و 12000 درخواست از نزدیک دنبال شدند، در حالی که ایتالیا تقریباً 10000 درخواست دریافت کرد.
قبرس با جمعیت کوچک زیر یک میلیون نفر (905000 نفر)، در آگوست 2023 کمتر از 900 درخواست پناهندگی دریافت کرد، یا تقریباً یک درخواست به ازای هر 1000 نفر.
بنا به گزارش آژانس ، علاوه بر درخواست پناهندگی، 4.2 میلیون نفر نیز از حمایت موقت در کشورهای اتحادیه اروپا به عنوان پاسخ به تهاجم روسیه به اوکراین بهره مند شده اند که نیمی از آنان در کشورهای آلمان و لهستان با آمار به ترتیب 1.1 میلیون و 950 هزار نفر بودند.
از سوی دیگر جمهوری چک نیز میزبان تقریباً 35 ذینفع به ازای هر 1000 نفر بود و پس از آن استونی با 27 و لیتوانی با 26 نفر در رتبه های بعدی قرار داشتند.
بر اساس داده های ارائه شده توسط EUAA، در آگوست 2023، نرخ به رسمیت شناختن درخواست های پناهندگی به 44 درصد رسید که نسبت به ماه قبل افزایش اندکی را نشان می دهد.
همین منبع همچنین اعلام کرد که در پایان ماه اوت، بیش از 720000 پرونده در مرحله اول در کشورهای اتحادیه اروپا در انتظار تصمیم گیری بودند. به طور کلی، ملیت هایی که بیشترین درخواست را ارائه می دهند نیز بیشترین تعداد پرونده های معلق را دارند. در همین ماه، سوری ها (96000) و افغان ها (73000) به ترتیب بیشترین سهم را در پرونده های معلق داشتند.
ارقام EUAA در ماه مه همچنین نشان می دهد که درخواست های پناهندگی ارسال شده به کشورهای اتحادیه اروپا بیش از 87000 نفر بوده که نسبت به ماه مشابه در سال 2022 افزایش قابل توجهی 25 درصدی را نشان می دهد.
این آژانس گفت که افزایش درخواست های پناهندگی ناشی از افزایش تعداد پناهجویان از کشورهای مختلف، عمدتاً سوری، افغان و اتباع ترکیه است که به آلمان و سایر کشورهای خاص اتحادیه اروپا پناهنده شده اند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد