امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

قرار است پانصد مرد بین ۱۸ تا ۶۵ سال در این شناور اسکان داده شوند جایی که . اتحادیه آتش‌نشانان بریتانیا آنرا « تله مرگ بالقوه» خوانده است.

رسانه های انگلیسی از آغاز طرح اسکان پناهجویانی که منتظر رسیدگی به درخواست پناهندگی‌شان هستند در یک شناور سه طبقه ۹۳ متری به نام بی‌بی استکهلم که اخیرا به همین منظور در بندر پورتلند انگستان پهلو گرفته ، خبر دادند.

دولت بریتانیا هدف از این اقدام خود را کاستن از هزینه اسکان پناهجویانی که خود را با قایق به بریتانیا می‌رسانند، اعلام کرده است  

از این شناور در سی سال گذشته برای اسکان استفاده شده است. قرار است پانصد مرد بین ۱۸ تا ۶۵ سال در این شناور اسکان داده شوند. اتحادیه آتش‌نشانان بریتانیا گفته است که ظرفیت این شناور از دویست به پانصد نفر افزایش یافته و آن را «یک تله مرگ بالقوه» خوانده است.

دولت بریتانیا این گزارش را سیاسی خوانده و کشتی را ایمن دانسته است. اتحادیه آتش‌نشانان گفته این یک ارزیابی تخصصی است.

تقریبا سه هفته پیش به خبرنگاران اجازه داده شد از این شناور بازدید کنند که اتاق تماشای تلویزیون، محل نیایش و عبادت، استخر و سالن ورزش و دو محوطه رو باز در وسط شناور دارد. نهاهای حقوق بشر این طرح را «غیرانسانی» خوانده‌اند.

دولت می‌گوید برای کاهش هزینه اسکان پناهجویان در هتل، شش میلیون پوند، این کار را کرده است. نهادهای حقوق بشر می‌گویند با در نظر گرفتن تمام هزینه‌ها این طرح باعث صرفه‌جویی نمی‌شود.

این درحالی است که مردم محلی هم به این تصمیم دولت اعتراض کرده‌اند.  به گفته شورای پناهندگان بریتانیا تا پیش از ماه مارس ۲۰۲۳ (پیش از سال ۱۴۰۲)، بیشتر پناهجویان در بریتانیا از پنج کشور بوده‌اند، آلبانی، افغانستان، هند، ایران و عراق.

بر اساس آخر آمار این نهاد خیریه، در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ (زمستان ۱۴۰۱)، ۶۵ درصد کسانی که با قایق‌های کوچک وارد بریتانیا بیشتر از چهار کشور بوده‌اند. افغانستان (۲۴ درصد)، هند (۱۸ درصد)، ایران (۱۴ درصد) و عراق (۹ درصد).طرح اسکان پناهجویانی که منتظر رسیدگی به درخواست پناهندگی‌شان هستند در یک شناور بزرگ به نام بی‌بی استکهلم آغاز شده است. این شناور در بندر پورتلند انگستان پهلو گرفته است.

این درحالی است که شرکت مالک بی‌بی استکهلم تا پیش از تخصیص آن به پناهجویان، آن را دارای سالن ورزش، بار، اتاق بازی و مجهز به تلویزیون تخت معرفی کرده بود. روشن نیست آیا این امکانات به همین صورت هنوز در این کشتی وجود دارند یا تغییراتی در آن ایجاد شده است اما به گفته دولت «بار» آن تغییر کاربری یافته و الکل در کشتی به فروش نمی‌رسد. بنا به اعلام رسمی، در این کشتی «چندین فضای مشترک، غذاخوری، رختشویخانه و امکانات ورزش» دارد.

منتقدان آن را «زندان شناور» می‌دانند، آنها می گویند اسکان پانصد نفر در ۲۲۲ کابین فقط آسیب روحی بیشتر به این افراد وارد می‌کند. این شناور پیشتر هم محل اسکان پناهجویان، بی‌خانمان‌ها و کارگران ساختمانی بوده است.

به گفته شورای منطقه دورست، اتاق‌های تفریح کشتی تغییر کاربری یافته‌اند تا بیش از دو نفر در هر کابین اسکان داده نشوند.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید