امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

این روزها که فضای انتخاباتی کشور، همین چیز را به حاشیه برده اما موضوعی که کمتر مورد توجه و دغدغه نامزدها قرار گرفته، حضور بی قاعده و گسترده اتباع خارجی در ایران و عدم چارچوبی برای آن است.


✍ حبیب رمضانخانی

این روزها که فضای انتخاباتی کشور، همین چیز را به حاشیه برده و نامزدها با شعارهایشان ایران چهار سال بعد تحت مدیریت خود را، ساخت ایرانی در طراز اول جهانی وعده می دهند! اما موضوعی که کمتر مورد توجه و دغدغه نامزدها قرار گرفته، حضور بی قاعده و گسترده اتباع خارجی در ایران و عدم چارچوبی برای آن است.

حضور گسترده و بدون کنترل اتباعی که شاهدیم عملا در برخی نقاط در حال تغییر بافت جمعیت و غالب شدن در آنجا هستند.

جدا از نفوذ خزنده و به دست گرفتن مشاغل حساس و‌ تعیین کننده تا آمار زاد و ولد بسیار بالا، نگرانی بزرگتر اما عدم مستحیل شدن این اتباع در جامعه میزبان هست.

بدون شک، مناطق قبیله نشین پاکستان و افغانستان، هم از باب تعلق به سنت های گذشته و تعصبات آن و هم تندروی و بنیادگرایی مذهبی، نسبت به مناطق دیگر خاورمیانه و غرب آفریقا، بسیار واپس گراتر و وفادارتر به سنت های پیشین هستند.

خصلتی که، برخلاف توجیهاتی که برخی عنوان می کنند نهایت با حضور طولانی مدت اتباع خارجی در ایران، آن ها در فرهنگ ایرانی مستحیل خواهند شد و از آن خوی و خصلت سنتی و تعصبات قبیله ای به جانب پذیرش مولفه های فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران تغییر رویه خواهند داد، نباید خوشبین بود و به حل شدن آن ها در فرهنگ و جامعه ایران امید داشت.

نگرانی که حداقل در مورد خیل عظیم مهاجران افغانستانی در کشورمان وجود دارد که بسیاری از این اتباع همچنان بعد از سال ها حضور در جامعه ایرانی و فعالیت و تعامل در آن، اما به شدت از پوشش لباس، محاسن و سبک زندگی و فرزندآوری تا علاقه مندی به سنت های قبیله ای بسیار وفادار به فرهنگ بدوی گذشته بوده و کوچکترین تغییر و عدول از آن سنت ها را برنمی تابند.

چکیده کلام: برخلاف خوشبینی برخی که فکر می کنند چون گذشته تاریخی ایران، که از مهاجم تا مدافع در فرهنگ ایرانی به مرور مستحیل و جزیی از هویت و فرهنگ ایرانی می شدند، این گزینه امروز در مورد خاصه اتباع افغانستانی مصداق ندارد. اتباعی که به شدت نسبت به سنت ها و تعصبات دینی خود مصر بوده و علاقه و نشانی از همراهی با جامعه ایرانی ندارند. پس نبایستی به این امید واهی، از حضور گسترده و بدون قاعده آن ها چشم پوشی کرد که نیاز هست حضور آن ها را محدود، تحت کنترل و قاعده مند کرد.


نوشتن دیدگاه

#2 شهداد دوشنبه, 28 خرداد 1403
معزل حضورمهاجرین افغانی درایران قابل انکارنیست .امابعضی اساتید
توگروه از زاویه ای که دوست دارن به قصه نگاه میکنن.شمایی که برای
انواع کارهای یدی شهروزیرپامیزاری افغانی ارزون قیمت بیاری
سرکار.شمایی که خونه خودتو برای گرفتن اجاره بهای بیشتر دراختیارش
قرارمیدی .مقصری .مهاجر کارنداشته باشه وجای زندگی نداشته باشه
خودش زحمت کم میکنه.صغری کبری چیدن هم لازم نداره.
#1 سعید احمدیان دوشنبه, 28 خرداد 1403
این روزها که فضای انتخاباتی کشور، همین چیز را به حاشیه برده و نامزدها با شعارهایشان ایران چهار سال بعد تحت مدیریت خود را، ساخت ایرانی در طراز اول جهانی وعده می دهند! اما موضوعی که کمتر مورد توجه و دغدغه نامزدها قرار گرفته، حضور بی قاعده و گسترده اتباع خارجی در ایران و عدم چارجوبی برای آن است.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید