امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

لوئیس مونتنگرو، نخست وزیر پرتغال گفت که دولت می خواهد "سوءاستفاده بیش از حد" از سیاست مهاجرتی را پایان دهد و این تغییرات را یک "آغاز جدید" خواند.

قوانین جدید مهاجرتی در پرتغال ناگهان راه را برای وضعیت قانونی اتباع خارجی که به طور غیرقانونی وارد این کشور شده اند، بسته است. بسیاری می گویند این اقدام منجر به مشقت بیشتری برای مهاجران خواهد شد.

برای سالهای متمادی، مهاجران، چه به صورت قانونی وارد شده باشند یا نه، می توانستند از طریق کار، کارآفرینی یا کار آزاد در پرتغال وضعیت قانونی کسب کنند. پرتغال به عنوان یکی از پذیراترین کشورهای اتحادیه اروپا برای مهاجران شهرت داشت.

از سال 2007، لیسبون به افرادی که دارای ویزای معتبر برای کار در هر جای اروپا بودند، اجازه قانونی شدن می داد. در سال 2018، دولت سوسیالیست سابق این را به کسانی که بدون ویزای معتبر وارد می شدند نیز گسترش داد. این روند طولانی مدت اکنون توسط دولت جدید پایان یافته است.

این موضوع را کابینه پرتغال در لایحه ای که برای سخت گیری سیاست مهاجرتی پیشنهاد شده اعلام کرد ، لایحه ای که به سرعت توسط رئیس جمهور تصویب و در روزنامه رسمی منتشر شد.

در این لایحه دولت 42 اقدام جدید برای مدیریت جریان مهاجرت اعلام کرد. مواد 81، 88 و 89 قانون مهاجرت 59/2017، که به مهاجرانی که حداقل یک سال کار کرده و در تأمین اجتماعی سهم داشتند اجازه قانونی شدن می داد، لغو شد. این بدان معنی است که فرآیند قانونی شدن از طریق آن مواد دیگر امکان پذیر نیست.

مهاجران 10 درصد جمعیت را تشکیل می دهند

بر اساس گفته آژانس ادغام و مهاجرت پرتغال (AIMA)، تعداد مهاجران غیراروپایی در پنج سال گذشته دو برابر شده است. بسیاری از آنها از کشورهای جنوب آسیا می آیند و در بخش های کشاورزی، ماهیگیری و هتل-رستوران کار می کنند. در دهه گذشته، بسیاری از شهروندان هندی، بنگلادشی، نپالی و سری لانکایی در پرتغال اقامت گزیده اند. تا پایان سال گذشته، مهاجران 10 درصد از جمعیت پرتغال را تشکیل می دادند.

لوئیس مونتنگرو، نخست وزیر پرتغال گفت که دولت می خواهد "سوءاستفاده بیش از حد" از سیاست مهاجرتی را پایان دهد و این تغییرات را یک "آغاز جدید" خواند. او به رسانه ها گفت که این اقدام با توجه به "فشار بیش از حد" علیرغم نیاز به مهاجران برای رفع کاهش جمعیت پرتغال ضروری بود.

بر اساس داده های دولت پرتغال، حدود 180 هزار مهاجر در سال گذشته در این کشور قانونی شدند.

تغییرات در لایحه جدید چیست؟

گابریل کلمز کلوک، وکیل مهاجرت، در گفتگو با اینفومیگرانتس توضیح داد که لایحه با "سرعت باور نکردنی" صادر شده و مواد کلیدی قانون مهاجرت 23/2007 را لغو کرده است. او از اینکه هیچ ضرب الاجل یا "دوره گذار" برای مهاجران غیرقانونی که منتظر درخواست اقامت بودند، داده نشده، ابراز ناامیدی کرد.

کلوک گفت: "کسانی که قبلاً درخواست داده اند یا پرونده های آنها بسته شده است، تحت پوشش قانون قدیمی قرار می گیرند. اما برای کسانی که کار می کنند، مالیات می پردازند و امیدوارند قانونی شوند، واقعاً ناامیدکننده است. بسیاری از موکلان من منتظر ارائه درخواست خود بودند، اما این تصمیم ناگهانی همه چیز را تغییر داد."

کلوک موافق بود که نگرانی ها در مورد مهاجرت و انباشت 400،000 پرونده اقامت معوقه موجه است، اما استدلال کرد که لغو کل لایحه نه منطقی بود و نه عاقلانه. او اشاره کرد که گرفتن نوبت در سفارتخانه های پرتغال دشوار است و این تصمیم احتمالاً منجر به افزایش مهاجرت غیرقانونی و رنج مهاجران خواهد شد.

سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) از اظهار نظر در این زمینه  خودداری کرد و گفت که هنوز برای اظهارنظر زود است.

آخرین مقصد برای مهاجران جنوب آسیایی

برای مهاجران از کشورهای جنوب آسیایی مانند هند، پاکستان، سری لانکا، نپال و بنگلادش، پرتغال آخرین امید برای کسب اقامت دائم در یک کشور عضو اتحادیه اروپا بود. بر اساس گفته مقامات پرتغالی، بیش از 86 هزار شهروند جنوب آسیایی از طریق مسیر قبلی بین سالهای 2018 تا 2022 قانونی شدند.

در سال 2022، هندی ها در صدر فهرست کشورهای جنوب آسیایی برای کسب قانونی شدن قرار داشتند، با 34،232 مهاجر هندی که در پرتغال قانونی شدند. این رقم 12 درصد بیشتر از سال 2021 بود، زمانی که 30،251 هندی قانونی شدند. از سال 2018 تا 2022، در مجموع 118،000 مهاجر هندی در پرتغال وضعیت قانونی کسب کردند.

نپال در رتبه دوم کشورهای جنوب آسیایی قرار داشت، با 23،441 شهروند نپالی که در سال 2022 مهاجر قانونی شدند، حدود 9 درصد بیشتر از سال قبل. بنگلادش در رتبه سوم قرار داشت، با 17،169 بنگلادشی که در سال 2022 به عنوان مهاجر قانونی ثبت شدند، که 64 درصد بیشتر از سال 2021 بود.

اتباع پاکستانی در رتبه چهارم قرار داشتند، با 11،385 مهاجر که در سال گذشته قانونی شدند، که 66 درصد بیشتر از سال 2021 بود. در همین حال، 134 شهروند سری لانکایی در سال گذشته به عنوان مهاجر قانونی ثبت شدند، که کمترین تعداد در مقایسه با سایر کشورهای جنوب آسیایی بود.

تصویب فوری این لایحه موجب ناامیدی بسیاری از مهاجرانی شده که منتظر قانونی شدن اقامتشان در این کشور بودند . عبدالکریم، یک مهاجر 33 ساله بنگلادشی در این باره گفت: "من قبلاً 10 فیش حقوقی دارم، مالیات می پردازم و یک سال و نیم است که اینجا زندگی می کنم. اما با این تصمیم، هیچ امیدی ندارم. همه چیز تمام شد!"


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید