
مقامات انتظامی اتحادیه اروپا موسوم به یوروپل اعلام کردند که در عملیات های جداگانه ای در روزهای اخیر ، موفق شده اند دهها نفر را به اتهام قاچاق گسترده مهاجران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا دستگیر کنند.
در این گزارش آمده است در یک عملیات مشترک به رهبری یوروپل، مقامات اجرای قانون 21 نفر را که عمدتا تبعه مصر، عراق و سوریه هستند، به اتهام مشارکت در یک شبکه قاچاق عمده مهاجر دستگیر کردند. این شبکه، مهاجران را از طریق مسیر شمال بالتیک از بلاروس و روسیه به مقصد کشورهای اتحادیه اروپا قاچاق می نموده است.
یوروپل با هدایت عملیات مذکور تحت عنوان «گروه ویژه عملیاتی جریان دوم»، افراد کلیدی را در فنلاند، آلمان، لیتوانی و لهستان دستگیر کرد. بر اساس گزارش شنگن ویزااینفو، مقامات همچنین اقدام به بازرسی هایی در استونی، لتونی و لیتوانی نمودند.
در جریان این عملیات بین المللی که در 24 کشور اجرا گردید، حجم قابل توجهی از کالاهای غیرقانونی کشف و ضبط شد. این اقلام شامل انواع وسایل نقلیه مورد استفاده در قاچاق، جواهرات طلای احتمالا با منشا غیرقانونی، تجهیزات الکترونیکی که به نظر می رسد برای برقراری ارتباط یا نظارت به کار می رفته است، اسناد هویت جعلی جهت تسهیل مهاجرت غیرقانونی، اسناد و مدارک مرتبط با عملیات قاچاق، سیگارهای تقلبی برای تجارت غیرقانونی و بیش از 80 هزار یورو وجه نقد می باشد.
مهاجران عراقی با هدف نهایی رسیدن به آلمان و انگلستان، از طریق روسیه و بلاروس به اتحادیه اروپا هدایت می شدند
این حلقه جنایتکار در قاچاق سازماندهی شده مهاجران عراقی از طریق روسیه و بلاروس به اتحادیه اروپا، با اولویت رساندن آنها به آلمان و بریتانیا، تبحر داشت. قاچاقچیان برای انجام فعالیت های غیرقانونی خود از انواع وسایل نقلیه از قبیل خودرو، ون های کوچک، وانت بار و سایر خودروهای غیرمسافربری که معمولا برای حمل و نقل کالا استفاده می شوند، بهره می گرفتند.
گروه های مجرم حاضر در این شبکه با وجود قرار گرفتن در کشورهای مختلف، از طریق برقراری ارتباط فرامرزی و استقرار مناسب در طول مسیرهای قاچاق، شبکه ای کارآمد برای عملیات خود ایجاد کرده بودند. آنها از سازمان دهندگان، رانندگان و سایر اعضای مشترک برای مدیریت جریان وجوه از طریق سیستم بانکداری زیرزمینی حواله استفاده می کردند.
یوروپل افزود: بر اساس یافته های یوروپل، سازمان دهندگان این عملیات اقدام به انجام تراکنش های مالی مخفیانه از طریق شبکه حواله نموده اند. دفاتر منطقه ای این شبکه در کشورهای مختلفی از جمله آلمان، عراق، سوریه و ترکیه قرار داشته است.
مهاجران برای عبور از این مسیرهای غیرقانونی مبالغی بین 3000 تا 5000 یورو پرداخت می کردند. حواله و ارزهای دیجیتال ابزارهای مورد استفاده برای انتقال وجوه بوده است
یوروپل گزارش می دهد که از مهاجرانی که قصد عبور از این مسیرهای غیرقانونی را داشتند، بسته به عواملی نظیر مسیر قاچاق، وسیله حمل و نقل و شرایط خاص، مبالغی بین 3000 تا 5000 یورو دریافت می شده است. پرداخت ها به صورت مستقیم در دفاتر حواله انجام می پذیرفته و برخی افراد نیز از ارزهای دیجیتال برای این تراکنش ها استفاده می کرده اند. شایان ذکر است رانندگان تسهیل کننده قاچاق نیز توسط همکاران محلی این سازمان جنایتکار با وجه نقد مورد پاداش قرار می گرفتند.
تحقیقات در مورد روابط مالی نشان می دهد که بخشی از درآمدهای غیرقانونی به تامین مالی فعالیت های تروریستی اختصاص یافته است که تهدیدی جدی برای امنیت اتحادیه اروپا به شمار می رود.
لازم به ذکر است که یوروپل در فوریه 2022 اقدام به راه اندازی «گروه ویژه عملیاتی جریان دوم» به عنوان امتداد فعالیت های موفق «گروه ویژه عملیاتی جریان اول» نمود. این گروه ویژه با مرکزیت ویلنیوس، لیتوانی، ماموریت مقابله با گروهی از مجرمین را بر عهده داشت که در قاچاق سازماندهی شده مهاجران عراقی از طریق ترکیه، روسیه و بلاروس به اتحادیه اروپا فعالیت داشتند. دستگیری 9 نفر از 11 هدف اصلی شناسایی شده، دستاورد قابل توجه این تلاش ها و ضربه مهلکی به شبکه مذکور تلقی می گردد.
این سازمان انتظامی اتحادیه اروپا هم چنین در گزارش دیگری اعلام کرد ۱۶ تبعه ویتنامی را به دلیل قاچاق انسان در کانال مانش دستگیر کرده است.
به گزارش این سازمان عوامل انتظامی در یک عملیات مشترک با آژانس اتحادیه اروپا برای همکاری در زمینه عدالت کیفری، به همراه مقامات اجرای قانون فرانسه و بریتانیا، ۱۶ تبعه ویتنامی را به اتهام اداره یک شبکه قاچاق انسان در سراسر کانال مانش دستگیر کردند.
این گروه، که فعالیت مجرمانه گستردهای داشت، مظنون به قاچاق انسان، بهرهبرداری جنسی، سوءاستفاده از نیروی کار و پولشویی است. بر اساس تحقیقات، این شبکه مهاجران را از لهستان و آلمان از طریق فرانسه به بریتانیا قاچاق میکرد.
تحقیقات نشان میدهد که فردی که به عنوان دست راست رهبر گروه شناخته میشود، مدیریت عملیات قاچاق را بر عهده داشته است. فرد دیگری نیز مسئول جمعآوری وجوه و سازماندهی کاروانهای مهاجران بوده است.
کشف فعالیتهای مجرمانه مرتبط با قاچاق ویزا و مواد مخدر
بر اساس بیانیه یوروپل، بسیاری از این مهاجران برای ورود به اتحادیه اروپا از ویزای کار جعلی استفاده میکردند. همچنین، برخی از آنها در حال قاچاق آمفتامین به پاریس و معامله با شبکههای مواد مخدر آسیایی برای تسهیل عبور ارزانتر از مرز، دستگیر شدند.
تحقیقات همچنین حاکی از آن است که این گروه، مهاجران را در معرض شرایط غیرانسانی از جمله بهرهبرداری جنسی و کاری در فروشگاههای مواد غذایی و سالنهای ناخن قرار میدادند.
عملیات گسترده برای برچیدن شبکه قاچاق
مقامات اجرای قانون فرانسه و بریتانیا در ۱۶ مکان، شامل ۱۲ مکان در فرانسه و ۴ مکان در بریتانیا، بازرسیهایی را انجام دادند. در جریان این عملیات، طیف وسیعی از اقلام از جمله وسایل نقلیه، کالاهای لوکس، ساعت، مواد مخدر مصنوعی، تجهیزات الکترونیکی و اسناد مختلف کشف و ضبط شد.
علاوه بر این، مبلغی معادل بیش از ۱۰۰۰۰۰ یورو وجه نقد به ارزهای مختلف و ۲۸۹۰۰۰ یورو در حسابهای بانکی مرتبط با این شبکه، مصادره گردید.
تحقیقات نشان میدهد فرد دیگری از اعضای این گروه، مسئولیت هماهنگی محل اقامت موقت مهاجران در منطقه پاریس قبل از انتقال نهایی آنها به بریتانیا را بر عهده داشته است. این فرد همچنین مظنون به قاچاق انسانهایی است که از طریق لهستان وارد اتحادیه اروپا میشدند.
یوروپل توضیح میدهد که پس از اقامت در منطقه پاریس، مهاجران به دونکرق منتقل میشدند. در آنجا، قاچاقچیان دیگر با استفاده از قایقهای کوچک، عبور آنها از کانال مانش را تسهیل میکردند. شواهد حاکی از آن است که این شبکه ممکن است ترتیب حمل و نقل مهاجران از فرانسه به بریتانیا با کامیون را نیز داده باشد.
گزارشهای حاکی از آن است که مهاجران برای قاچاق به مقصد نهایی خود در بریتانیا، مبالغی بین ۱۵۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ یورو پرداخت میکردند.
دستگیریهای مرتبط با قاچاق ویزا در رومانی
لازم به ذکر است که یوروپل در یک عملیات جداگانه با همکاری پلیس اتریش و یگان کارabinieri ایتالیا، ۱۲ نفر را در رومانی که متهم به سازماندهی ورود غیرقانونی شهروندان بنگالی، مصری و پاکستانی به رومانی با استفاده از ویزای کار جعلی بودند، دستگیر کرد.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد