
شهردار شهرداری ریمینی ایتالیا پیشنهاد داده است که به کودکان اتباع کشورهای ثالث که حداقل یک دوره تحصیلی را در ایتالیا گذراندهاند، تابعیت داده شود.
به گفته صادقالواد که اصالت ایرانی تبار دارد 1.3 میلیون دانشجو که از هر چهار نفر آنها سه نفر که در ایتالیا متولد شدهاند محق دریافت تابعیت این کشور هستند و دولت مرکزی این ایتالیا باید این مسیر را برای آنان هموار کند.
وی ضمن اشاره به تجربه شخصی خود، اصرار دارد که بهترین راه برای ادغام فرزندان شهروندان غیر اتحادیه اروپا در ایتالیا، دادن فرصتی به آنها برای تبدیل شدن به شهروندی ایتالیا از طریق تکمیل حداقل یک دوره تحصیلی در این کشور است.
وی گفت به نظر من، کشور همچنین باید این [ادغام] را از طریق Ius Scholae انجام دهد، و شهروندی ایتالیا را برای فرزندان والدین غیر اتحادیه اروپا که حداقل در یک دوره آموزشی در ایتالیا شرکت کردهاند، به رسمیت میشناسد. این به معنای اولویت دادن به مدارس آنگونه که شایسته آنهاست در شکل دادن به شهروندی و شرط بندی واقعی بر روی آینده جوامع ما است که حمایتگر و یکپارچه هستند.
در حال حاضر 3500 خردسال از والدین خارجی در ریمینی متولد شده اند که تابعیت ایتالیایی ندارند و حق شهروندی در انحصار کودکان با حداقل یک والدین ایتالیایی باقی می ماند
Ius Scholae که یک متن اصلاحی در مورد شهروندی در ایتالیا است، سالها در این کشور مورد بحث بوده است و در سال 2022 به پارلمان این کشور ارایه شده است .
این قانون اعطای تابعیت به کودکانی را که دارای پیشینه مهاجرتی هستند که در ایتالیا متولد شده اند یا قبل از سن 12 سالگی وارد شده اند، پیش بینی می کند. این افراد باید مقیم قانونی باشند که به طور منظم حداقل پنج سال تحصیل در ایتالیا حضور داشته باشند.
در حال حاضر، ایتالیا فقط از طریق حق تولد - ius sanguinis - به کودکان تابعیت می دهد که طبق آن، افرادی که حداقل از یکی از والدین ایتالیایی متولد شده اند، به طور خودکار حقوق شهروندی دارند. در حالی که کسانی که از پدر و مادری غیر ایتالیایی به دنیا آمده اند، تنها در مراحل بعدی زندگی، از طریق فرآیند تابعیت، می توانند شهروند شوند.
در طول سال ها، بسیاری از سازمان ها و شخصیت های عمومی از سیاستمداران ایتالیایی خواسته اند تا وضعیت این کودکان را به عنوان شهروند ایتالیا به رسمیت بشناسند.
به رسمیت نشناختن شهروندی ایتالیا برای این کودکان، دختران و جوانان، احساس تعلق آنها به قلمرو، جامعه و محدود کردن تمایل آنها به مشارکت در زندگی اجتماعی محلهها را به خطر میاندازد.
از سوی دیگر، ماتئو لپور، شهردار بولونیا، در بهار سال 2023، اعطای شهروندی افتخاری به کودکانی را که در آنجا از اتباع خارجی متولد شده بودند، آغاز کرده بود. اقدامی که به شدت مورد انتقاد ماتئو سالوینی، وزیر زیرساخت و حمل و نقل قرار گرفت . لپور گفته بود که این بچه ها «آینده هستند و احساس ایتالیایی می کنند» و از او دعوت کرده بود که بیاید و با آنها صحبت کند.
بیش از 1 میلیون خردسال غیرایتالیایی ساکن ایتالیا در سال 2022
دادههای Openpolis، یک سازمان غیرانتفاعی مستقل ایتالیایی که دسترسی آزاد به دادهها و اطلاعات را ترویج میکند، نشان میدهد که در سال 2022، بیش از یک میلیون نوجوان با تابعیت غیرایتالیایی در ایتالیا زندگی میکردند که 11.4 درصد از جمعیت زیر سن قانونی این کشور را تشکیل میداد.
بیشترین سهم این گروه در منطقه امیلیا رومانیا (17.4 درصد) مشاهده شد، در حالی که 16.8 درصد دیگر در آن زمان در لمباردی و 15.1 درصد در توسکانی زندگی می کردند. در مجموع 15 درصد از خردسالان غیر اتحادیه اروپا در ایتالیا در این سه منطقه زندگی می کردند.
طبق گزارش موسسه ملی آمار ایتالیا، در سال 2021، 5،171،894 شهروند خارجی در ایتالیا زندگی می کردند که حدود 8.7 درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل می دادند. از سوی دیگر، تعداد کسانی که سابقه مهاجرت داشتند بیش از شش میلیون نفر بود.
جمیل صادق الوعد تنها شهردار ایرانی تبار در ایتالیا است. او که بیش از یک سال پیش در مرحله نخست انتخابات محلی در ایتالیا به عنوان شهردار ریمینی در شمال این کشور انتخاب شد، متولد این شهر از پدری ایرانی و مادری ایتالیایی است. وی فارغ التحصیل رشته علوم سیاسی از دانشگاه بولونیا می باشد.
جمیل صادق الوعد که پدرش یکی از تاجرهای با سابقه فرش در ریمنی است در نوجوانی به والدین خود در اداره فرش فروشی کمک می کرد. وی عضو حزب دموکرات ایتالیا است و از سال ۲۰۰۹ میلادی تا انتخابش به عنوان شهردار ریمینی، عضو شورای شهر بوده است
شهردار ایرانی تبار ایرانی شهر ریمینی در اظهاراتی گفت، پدرش محمود در جوانی برای ادامه تحصیل، از ایران به شهر فرانکفورت آلمان رفته بود ولی متعاقبا زمانی که برای تعطیلات به ایتالیا سفر کرده بود با مادر وی که اهل شهر بندری ریمینی است آشنا و در ایتالیا ماندگار می شود و در ریمینی یک فروشگاه فرش راه اندازی می کند.
صادقالوعد ۵۰ سال دارد و نخستین خارجی و ایرانی تبار نسل دوم در ایتالیا است که به عنوان شهردار یک شهر مهم در این کشور انتخاب شده است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد