
یک جامعه شناس معتقد است که تحولات ایران در سدهای اخیر غالبا با موضوع مهاجرت گره خورده و مهاجرت الگوی تحول خواهی در ایران بوده است .
این مطلب را مقصود فراستخواه در نشست تخصصی «آیندهاندیشی درباره مهاجرت نخبگان» که در موسسه رحمان برگزار شد، در تبیین تبیین تاثیر مهاجرت بر تحولات دوره های مختلف تاریخی در ایران اظهار کرد.
وی گفت : طی دو سده اخیر در تاریخ معاصر ایران به معنای اعم کلمه میتونیم بگوئیم که عمده تحولات نوین در زمینه های فنی، فکری، علمی ، اقتصادی ،اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی با الگوی مهاجرت رقم خورده است .
وی افزود: اساسا الگوی تحولات ما با الگوی مهاجرت شکل گرفته ، یعنی در سده ۱۳ هجری صدها ایرانی به نقاط مختلف دنیا رفتند و بعد در دورههای بعدی تدریجاً این سدها تبدیل شده به هزاران و بعد شده صدها و در حال حاضر هم به چند میلیون تبدیل شده و این در واقع الگوی تحول ما بوده است .
فراستخواه اضافه کرد: گویا اساساً این مهاجرتها بوده که عامل مهم تحول ما بوده و بخش مهمی از این مهاجران هم بازگشتهای فعالی داشتند و نقش مهاجران مقیم خارج از مرزها هم همیشه از دوره عباس میرزا تا دوره ناصری در اون ۵۰ سال از اختر تا به امروز ، از پیش از مشروطه تا مشروطه ، از دوره نوسازی تا مدرنیزاسیون پهلوی اول و دوم و حتی در شکل گیری انقلاب ۵۷ و پس از آن ، در کل تحولات ذهنی ، بینی کشورمان ، مهاجرت بعنوان یک عامل موثر ، نقش بسیار متمایزی داشته است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد