امروز : یکشنبه - ۱۵ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

در هفته های اخیر با تغییر سامانه صدور روادید چین برای مشتاقان ایرانی سفر به این کشور ، صف های طولانی در پشت دیوار سفارت چین در تهران ایجاد شده است و دهها نفر از صبح زود در مقابل درب سفارت در یکی از محلات شمال شهر تهران به صف می شوند.

در هفته های اخیر با تغییر سامانه صدور روادید چین برای مشتاقان ایرانی سفر به این کشور ، صف های طولانی در پشت دیوار سفارت چین در تهران ایجاد شده است و دهها نفر از افرادی که به دلایل مختلف متمایل و یا ناچار به سفر به این کشور هستند از صبح زود در مقابل درب سفارت این کشور در یکی از محلات شمال شهر تهران به صف می شوند.

مقامات سفارت چین در تهران در خصوص تغییر سامانه صدور وقت روادید از برخط به شکل سنتی اعلام کرده اند چون اوقات وقت های تخصیصی توسط سامانه برخط اکثرا توسط دلالان با سوء استفاده از روبات های رایانه ای اشغال شده و در قبال دریافت وجه با مبالغ بالا در اختیار متقاضیان واقعی قرار می گیرد، بدین سبب تصمیم گرفته اند که از 30 مهرماه سال جاری روش تعیین وقت به شکل سنتی تغییر دهند و هر متقاضی با مراجعه حضوری به سفارت ، اوقات مورد نظر خود را دریافت و مدارک خود را ارایه کند.

در این میان برخی از کارشناسان هر چند اقدام مقامات سفارت در کوتاه کردن دست دلالان از سامانه نوبت دهی اوقات سفارت را اقدامی خوب و مثبت ارزیابی می کنند اما معتقدند که می توان با استفاده از ابزارهای نوین فناوری نظیر استفاده از هوش مصنوعی نظیر قرار دادن سیستم احراز هویت دو مرحله‌ای ، همچنان از سامانه برخط در این زمینه بهره جست زیرا بسیاری از افراد از جمله کسانی که از شهرستان ها برای دریافت ویزا به سفارت مراجعه می کنند در این زمینه با مشکلات متعددی مواجه شده اند.

این سفارت در اطلاعیه خود اعلام کرده است «به اطلاع می‌رساند، از تاریخ یکشنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۲ اکتبر ۲۰۲۳، رزرو وقت قبلی برای متقاضیان درخواست ویزا لغو می‌گردد و متقاضیان برای دریافت ویزای چین می‌توانند طبق مراحل زیر اقدام کنند:

پس از تکمیل فرم درخواست ویزا، نیازی به ورود به سیستم نوبت دهی برای گرفتن وقت نیست، اما سایر شرایط همانند قبل می‌باشد و تغییری در آن صورت نگرفته است. برای مطالعه جزییات بیشتر به سایت سفارت چین مراجعه فرمایید.

لازم است متقاضیان (به استثنای ویزای توریستی گروهی) با به همراه داشتن گذرنامه و صفحه اول فرم درخواست ویزا شخصاً در ساعات مشخص شده در ذیل، به صورت منظم در صف نوبت بخش کنسولی حضور پیدا کنند.

 

انواع روادید سفر به چین

برای سفر به کشور چین نیازمند انواع روادید هستیم که عبارتند از:

ویزای F :  این روادید برای افرادی که به قصد فعالیت‌های غیر تجاری مانند فعالیت‌های آموزشی، فن‌آوری و فرهنگی و یا شرکت در یک سمینار و یا سخنرانی، قصد سفر به چین را دارند صادر می‌شود.

ویزای M :  افرادی که قصد تجارت در چین را دارند باید روادید M دریافت کنند. مدت اعتبار این ویزا معمولاً محدود و مشخص است.

ویزای Q1 : برای آن دسته از افرادی که یکی از اعضای خانواده آن‌ها در چین اقامت دایم دارند، صادر می‌شود. با دریافت این روادید اجازه اقامت ۶ ماهه در چین را دارید.

ویزای Q2 : افرادی که یکی از اعضای خانواده درجه یک آن‌ها در چین زندگی می‌کند، با دریافت روادید Q۲ چین با اعتبار ۳۰ تا ۱۸۰ روز می‌توانند در چین حضور داشته  باشند.

ویزای S1: اعضای خانواده افرادی که در چین به کار یا تحصیل مشغول هستند، با دریافت روادید S۱، می‌توانند اقامت کمتر از ۱۸۰ روز داشته باشند.

ویزای S2: همان روادید S۱ است، با این تفاوت که اجازه اقامت بیشتر از ۱۸۰ روز را خواهید داشت.

ویزای Z: همان روادید کاری است و برای افرادی صادر می‌شود که از طرف یک کارفرما در چین به کار دعوت شده‌اند.

ویزای G: این نوع ویزا، روادید ترانزیت چین است.

ویزای C: روادید ترانزیت زمینی است و برای خدمه خارجی هواپیما، قطار و کشتی و رانندگان وسایل نقلیه صادر می‌شود.

ویزای X1: برای تحصیل بیش از ۶ ماه صادر می‌شود.

ویزای X2: جهت تحصیل در دوره‌های زیر ۶ ماه است.

ویزای R: روادید استعداد درخشان این کشور است.

ویزای J1: روادید خبرنگاران و کارمندان مطبوعات برای حضور بیش از ۶ ماه ارایه می‌شود.

ویزای J2: همان روادید J۱ است با اعتبار ۱۸۰ روزه است.

ویزای D:  جهت اقامت دایم در چین صادر می‌شود.

ویزای L: روادید توریستی چین که مهم‌ترین ویزای این کشور است و برای افرادی که قصد بازدید کوتاه مدت از این کشور را دارند صادر می‌شود.

بی‌تردید چین به عنوان قدرت نوظهور اقتصادی با در اختیار داشتن خطوط ۲۸ تریلیون دلار حجم تولید ناخالص ملی مبنای قدرت خرید، یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های اقتصادی جهان است. کشوری که اولین شریک تجاری بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورمان است. طبق اعلام نظر رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۱، مبادلات ۳۰ میلیارد دلاری بین ایران و چین وجود داشته است، همیشه استقبال متقاضیان برای حضور در جمهوری خلق چین بالا بوده است.

در زمان حاضر هفته‌ای ۱۱ تا ۱۲ پرواز میان این دو کشور تاریخی برقرار است و این تازه، نصف تعداد پروازهایی است که قبل از کرونا برقرار بوده است؛ به عبارت دیگر در سال‌های قبل از کرونا، هفته‌ای دو هزار ایرانی به چین سفر می‌کردند و این آمار، هنوز نصف آن است. حال آنکه بحران کرونا تمام شده و کارهای عقب‌مانده زیادی روی زمین مانده است که نیازمند سفر شهروندان دو کشور است.

هم‌اکنون هفته‌ای حدود ۲۰۰۰ نفر صندلی ظرفیت پروازهای میان ایران و چین است که از این تعداد، یک چهارم مسافران چینی هستند و در ۷ ماهه گذشته، حدود ۵۰ هزار گردشگر چینی به ایران سفر کرده‌اند و البته این آمار، با ورود ۱۵۰ هزار گردشگر چینی به کشورمان قبل از دوره کرونا، فاصله زیادی دارد؛ اما با وجود تسهیلات کشورمان برای شهروندان چینی و لغو یک طرفه روادید برای آن‌ها، سفر به «سرزمین اژدها» همچنان با موانعی مواجه است.

از سویی جذابیت‌های کشور چین برای ایرانیان متعدد است؛ بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران پای بسیاری از تاجران را به این کشور باز کرده است. سهولت تحصیل در این کشور موجب شده است، بر اساس آمارهای مختلف تعداد دانشجویان ایرانی بین ۸۰۰ تا ۱۶۰۰ دانشجو تخمین زده شود، روند آماری که در حال افزایش است. دانشگاه‌های چینگ‌هوا، پکن، جه‌جیانگ، فودان، علمی و فناوری چین، راه و ترابری شانگهای و… فقط نام چند دانشگاه این کشور است که در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان جای دارند. جایگاه برتر دانشگاه‌های چینی در دنیا به حدی است که حدود ۵۰۰ هزار دانشجوی خارجی از ۲۰۰ کشور، در چین در حال تحصیل هستند.

در فضای پسا کرونا سفارت چین با رشدی از تقاضای ایرانیان برای سفر به کشور خود مواجه بوده است. برخی شنیده‌های غیر رسمی اما حکایت از این دارند که چینی‌ها با این استدلال که «پیک تقاضا» در چند ماه آینده فروکش خواهد کرد، تعداد کارمندان سفارت برای بالابردن تعداد ویزاهای روزانه را افزایش نمی‌دهند.

هر چند قوانین کشور چین به گونه‌ای است که به هیچ کشوری اجازه حضور بدون روادید به کشور خود را نمی‌دهد، اما اگر کسی از ابتدای سال، دو بار به کشور چین سفر کرده باشد، می‌تواند برای نوبت بعدی سفر خود، یک ویزای یک ساله دریافت کند اما برای کسی که به دلیل حضور در یک برنامه مهم علمی یا دانشگاهی بخواهد سریعاً به کشور چین برود، نحوه اعطای فعلی روادید برای او دردسرهای زیادی را به همراه خواهد داشت.

پیش از این «چانگ هوآ» سفیر جمهوری خلق چین در تهران با انتشار گزارشی از اقدامات جدید سفارتخانه تحت تصدی خود برای تسریع خدمات ویزا برای اتباع ایرانی خبر داده بود.

وی در نوشتار خود افزود : شهروندان ایرانی علاقمند به گرفتن روادید کشور چین هستند و تعداد درخواست‌ها به سرعت افزایش یافته است. تعداد درخواست‌ها در شلوغ‌ترین بازه زمانی حدوداً ۲۰۰۰ روادید در هر هفته است که سفارت چین در ایران بالاترین رتبه درخواست‌کننده را در بین سفارت‌خانه های کشور چین در منطقه‌ خاورمیانه داشته است. علاوه بر این، سفارت سیستم روادید بیومتریک را از سپتامبر ۲۰۲۱ راه‌اندازی نمود که به موجب آن متقاضیان روادید باید برای چهره‌نگاری و انگشت‌نگاری به سفارت مراجعه کنند و این امر باعث افزایش حجم کاری کارکنان سفارت شده است.

وی اضافه کرد: ساعات کاری سفارت مجدداً افزایش پیدا کرده‌است و در حال حاضر کارمندان بیشتری در بخش کنسولی مشغول به ارائه خدمات به متقاضیان روادید هستند. تسهیلات ویژه‌ای در ارتباط با ارائه مدارک برای درخواست روادید در نظر گرفته شده و ظرفیت پذیرش نیز افزایش پیدا کرده است تا خواسته‌ متقاضیان تامین شود. همچنین سفارت خدمات ویژه‌ای اعم‌از لغو کردن نوبت برای تجار و شرکت‌کنندگان در نمایشگاه، ورزشکاران و دانشجویان بین‌المللی برای سفر به چین فراهم کرده است.

به گفته سفیر چین در تهران ، اخیراً سفارت این کشور در تهران ، چهار روز در هفته درخواست روادید را می‌پذیرد. در روزهای پذیرش مدارک روادید، متقاضیان نیازی به وقت قبلی ندارند و می‌توانند به سفارت مراجعه کنند و پس از بررسی مدارک طی چهار روز کاری روادید را دریافت کنند. متقاضیانی که به دلیل بشردوستانه نیاز به خدمات فوری دارند، می‌توانند پس از بررسی درخواست آن‌ها ظرف ۲ روز کاری روادید را دریافت نمایند. علاوه بر این، سفارت به متقاضیان واجد شرایط توصیه می‌کند که برای روادید چند بار ورود درخواست بدهند. سفارت چین در ایران در آینده به بهینه‌سازی روند درخواست روادید بر اساس سیاست‌های ترتیب داده شده‌ مربوط به دولت چین و وضعیت کار روادید، معرفی تسهیلات بیشتر و همچنین ترویج توسعه و مشارکت جامع راهبردی ایران و چین و برای بهبود و راحتی و رضایت متقاضیان فعالانه تلاش می‌کند.

سفیر چین در نوشته خود هم چنین تاکید کرده بود که به متقاضیان یادآوری می‌کنم که به برخی شایعات از سمت آژانس‌های مسافرتی گوش ندهند و هزینه های گزاف به آن‌ها پرداخت نکنند. متقاضیان محترم می‌توانند شخصاً به سفارت مراجعه کرده و با ارائه مدارک مربوطه درخواست روادید دهند.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید