امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

آمار درخواست‌های کادر درمان برای مهاجرت به تفکیک تخصص و حیطه فعالیتشان در پنج سال اخیر از سوی متخصص، فوق‌تخصص و فلوشیپ بیش از هشت برابر، ماما و پیراپزشک بیش از ۱۰ برابر، دندان‌پزشک پنج برابر و داروساز سه برابر شده است.

رضا لاری‌پور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی کشور خبر داد درخواست‌های کادر درمان برای مهاجرت، طی پنج سال اخیر تا ۱۰ برابر افزایش یافته است.

لاری‌پور در حساب کاربری ایکس خود آمار درخواست‌های کادر درمان برای مهاجرت را به تفکیک تخصص و حیطه فعالیتشان در پنج سال اخیر ارائه کرد و نوشت این درخواست‌ها از سوی متخصص، فوق‌تخصص و فلوشیپ بیش از هشت برابر، ماما و پیراپزشک بیش از ۱۰ برابر، دندان‌پزشک پنج برابر و داروساز سه برابر شده است.

او خروج هر یک نفر از جامعه پزشکی را «خسران» خواند و با تاکید بر اینکه باید «شرایط ماندن» این افراد در ایران تسهیل شود نوشت: «فکر جلوگیری از مهاجرت با پیشگیری از آن فرق زیادی دارد.»

پیش‌تر محمد رییس‌زاده، رییس سازمان نظام پزشکی کشور گفته بود از اعلام اعداد و ارقام مهاجرت پزشکان ابا دارد چون «سوءاستفاده می‌شود».

او تاکید کرده بود خروج حتی یک نفر از اعضای جامعه پزشکی خسران است و نباید اجازه دهیم به این راحتی از کشور خارج شوند.

علی جعفریان، رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران اخیرا در گفت‌وگو با خبرآنلاین هشدار داد مهاجرت‌ها به قدری افزایش یافته که ایران تا چند سال دیگر متخصص بی‌هوشی برای آپاندیسیت هم نخواهد داشت. در مقابل سعید کریمی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز ۲۲ آذر آمار مهاجرت کادر درمان از ایران را «بزرگ‌نمایی» خواند.

او گفت بیشتر آمار مهاجرت کادر درمان بر اساس دریافت گواهی سوءپیشینه و سوءسابقه مطرح می‌شود و تاکید کرد شاهد بزرگ‌نمایی‌هایی در فضای مجازی در مورد مهاجرت آن‌ها هستیم.

معاون وزیر بهداشت، «معیشت، امنیت شغلی، امید به آینده و وضعیت خانواده» را از عوامل موثر در مهاجرت کادر درمان خواند.

علاوه بر پزشکان، مهاجرت پرستاران نیز به دغدغه‌ای مهم و جدی در فضای درمانی ایران تبدیل شده است.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار در ایران اواخر آبان سال جاری از «کمبود جدی» پرستار خبر داد و گفت: به جرات می‌گویم که بیماران به دلیل کمبود پرستار جان خود را از دست می‌دهند.

به گفته او، سالانه «بیش از سه هزار پرستار از کشور مهاجرت می‌کنند» اما وزارت بهداشت حتی به اندازه همین آمار به کادر درمان اضافه نمی‌کند.

شریفی مقدم در سال‌های گذشته بارها این دغدغه را مطرح کرده و درباره بحران کمبود پرستار در بیمارستان‌ها هشدار داده است.

برچسب ها : تیتر تاپ ,

نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید