
رئیس سازمان ملی مهاجرت در دیدار با کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت: در کنار بازگشت داوطلبانه، موضوع «جلوگیری از آوارگیهای جدید و حذف عوامل محرک مهاجرت اجباری اتباع افغانستانی» برای پناهندگان افغانستانی مورد توجه قرار گیرد.
در این دیدار که در مرکز همایشهای بینالمللی ژنو با فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان برگزار شد، حسین امیرعبداللهیان؛ وزیر امور خارجه نیز حضور داشت .
مبینی در این نشست گفت: کشور افغانستان در چند دهه اخیر به دلیل مداخلات کشورهای خارجی و مشکلات اقتصادی، امنیتی و اجتماعی که همواره بدون تغییر بوده، مبدأ اصلی مهاجران اجباری به کشورهای دیگر بوده است. در این میان اجرای برنامه بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغانستانی به کشور خویش در برهههای زمانی مختلف و با توجه به شرایط داخلی افغانستان و کشورهای میزبان با فراز و نشیبهایی مواجه بوده است.
وی افزود: از این رو پیشنهاد میشود در کنار بازگشت داوطلبانه، موضوع «جلوگیری از آوارگیهای جدید و حذف عوامل محرک مهاجرت اجباری اتباع افغانستانی» به عنوان هدف جدید و اصلی راهحلهای راهبردی برای پناهندگان افغانستانی مورد توجه قرار گیرد.
مبینی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهد بینالمللی خود تلاش کرده تا حد امکان خدمات متناسب را به پناهندگان افغانستانی ارائه کند و در برخی موارد نیز از سهم عادلانه مسئولیت خود فراتر رفته است. ثبتنام و تحصیل حدود 700 هزار دانش آموز افغانی صرفنظر از وضعیت حقوقی و اقامتی آنان در مدارس دولتی و بدون تبعیض در کنار دانشآموزان ایرانی، اجرای واکسیناسیون سراسری کووید 19 و واکسیناسیون سایر بیماریهای واگیردار، دسترسی به آموزش عالی و تحصیل دانشجویان در دانشگاههای ایران، پوشش رایگان بیمه سلامت برای پناهندگان آسیبپذیر، آموزش اتباع افغانستانی از طریق برگزاری دورههای سواد آموزی و... بیانگر بخشی از خدمات ارائه شده کشور ایران است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) از نهادهای تخصصی سازمان ملل متحد واقع در ژنو سوئیس است. این دفتر در 14 دسامبر سال 1950 برای محافظت و حمایت از پناهندگان و یاری رساندن در امر بازگشت یا اسکان مجدد آنها تأسیس شد.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد