امروز : یکشنبه - ۱۵ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

بر اساس این حکم ، دادگاه های اروپایی اجازه ندارند در صورت اقدام دولت ها برای اخراج پناهجویان به کشورهای دیگری از اتحادیه اروپا و یا به کشورهای مبداء خود ، دخالت کنند.

رای اخیر دیوان دادگستری اروپا (ECJ)  شرایط اخراج پناهجویان از  کشورهای اتحادیه اروپایی  را برای مقامات این کشورها آسانتر کرد.

این دیوان که عالی‌ترین دادگاه اتحادیه اروپا محسوب می شود و رای آن برای کشورهای عضو الزام آور است در رای صادره  اختیارات دادگاه‌ها را در صورت اخراج برنامه‌ریزی شده پناهندگان به یکی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا روشن کرده است.

بر اساس این حکم دادگاه های اروپایی اجازه ندارند در صورت اقدام دولت ها برای اخراج پناهجویان به کشورهای دیگری از اتحادیه اروپا و یا به کشورهای مبداء خود ، دخالت کنند. هم چنین این دادگاهها به دلیل اینکه پناهجویان اخراجی ممکن است در کشورهای خود با خطر آزار و شکنجه مواجه شوند ، از اخراج آنان از کشورهای اروپایی ممانعت بعمل آورند.

دیوان دادگستری اروپا که مقر آن در لوکزامبورگ است در بیانیه خود که به صورت آنلاین منتشر کرده نوشت : کشور دوم در اصل نمی‌تواند خطر بازگرداندن به کشور مبدأ متقاضی پناهندگی را بررسی کند.

با این حال، دیوان در حکم خود افزود "اطلاعات مربوط به روند پناهندگی باید به متقاضی ارائه شود، حتی زمانی که درخواست پناهندگی دوم ارائه شود  و عدم رعایت این تعهدات تحت شرایط خاصی ممکن است ابطال تصمیم انتقال را توجیه کند.

حکم دیوان دادگستری اروپا بعداز آن صادر شد که چندین مهاجر از افغانستان، عراق و پاکستان پس از رد درخواست پناهندگی شان  در کشورهای اسلوونی، سوئد، آلمان و فنلاند، درخواست حمایت بین المللی از این دادگاه را در ایتالیا ارایه کردند. مقامات ایتالیایی نیز با ارجاع درخواست این پناهندگان از دیوان درخواست کرده بود که این افراد به کشورهای اروپایی یاد شده مجددا مسترد شوند.

این درحالی است که طبق مقررات دوبلین اتحادیه اروپا، رویه پناهندگی عموماً بر عهده آن کشور اتحادیه اروپایی است که برای اولین بار فرد پناهنده درخواست خود را در آنجا به ثبت می رساند ، بنابراین آلمان و سایر کشورها اصرار داشتند که پناهجویان دوباره به ایتالیا بازگردانده شوند.

این درحالی است که این پناهجویان استدلال کردند که در صورت بازگرداندن آنها به کشورهای اتحادیه اروپا که در آنجا برای اولین بار درخواست پناهندگی داده اند، با خطر اخراج به کشوری مواجه خواهند شد که در آن در معرض خطر آزار و اذیت قرار خواهند گرفت.

دیوان در پاسخ دادگاه های ایتالیایی مبنی بر اینکه آیا می توانند خطر اخراج به کشور مبدأ را در صورت چنین انتقال بازگشتی در نظر بگیرند پاسخ منفی داد و افزود به جز در شرایط مگر اینکه "شرایط استثنایی" ، کشور ایتالیا  موظف به بررسی درخواست این پناهندگان نیست و می تواند پناهندگان را به کشور مبدا خود باز گرداند.

وظیفه دیوان دادگستری اروپا اطمینان از " تفسیر و اعمال قوانین اتحادیه اروپا در هر کشور اتحادیه اروپا بطور یکسان" و نیز " تبعیت کشورهای عضو و موسسات اتحادیه اروپا از قوانین اتحادیه است".

برچسب ها : تیتر یک ,

نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید