
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اعلام اینکه از سال ۹۹ مهاجرت پرستاران زیاد شد، گفت: تخمین میزنیم که سالانه هزار و پانصد تا ۲ هزار پرستار از کشور مهاجرت میکنند.
رئیس کل نظام پرستاری کشور، با اشاره به اینکه سالی دو هزار پرستار از کشور مهاجرت میکنند، گفت: سال ۹۹ رهبری صراحتا در تلویزیون اظهارنظر داشتند و سال بعدش در دیدار با پرستاران به اجرای قوانین تأکید کردند. لذا اگر قانون، رهنمودهای رهبری و دستورات رئیس جمهور را وزارت بهداشت و مجموعههای متولی درست اجرا کنند تأثیر ۹۰ درصدی دارد؛ یعنی مهاجرت خیلی هم میشود و بلکه مهاجرت معکوس را زیاد میکند.
وی در خصوص آمار مهاجرت این پرستاران گفت: به این دلیل آمار داریم که از حوزه نظام پرستاری کارت میگیرند. شماره نظام پرستاری آنها به عنوان «register number» یا «RN» در کشورهای خارجی شناخته میشود و به این دلیل ترجمه رسمی کارتشان را میخواهند و کسی که عضو سازمان نظام پرستاری باشد، قاعدتا سازمان باید این کارت را با زبانی که میخواهد هم در اختیارش قرار بدهد. تقریبا از سال ۹۹ یک مقداری مهاجرتها زیاد شد و فکر میکنم تا سالی دو هزار نفر داشتهایم.
وی با اظهار اینکه آمار دقیق امسال را در اختیار ندارد اما به گمان او این آمار بین ۱۵۰۰ تا دو هزار نفر است.
محمد میرزابیگی اضافه کرد من در رابطه با توان و تخصص پرستاران ایران خدای ناخواسته پروپاگاندا و تبلیغ غیرواقعی نمیکنم. ما از سال ۸۳ عضو شورای بینالمللی پرستاران هستیم. این حرف برای سال ۸۳ است و به نظرم فیلمش هم باید در سازمان نظام پرستاری موجود باشد که نمایندگان «ICN» به ایران آمده بودند و از دانشکدهها، کلاسهای درس، اساتید، منابع علمی و امکانات پراتیکی ما بازدید کردند و گفتند سطح و تکنولوژی آموزشی شما در ایران با چند کشور اول دنیا برابری میکند.
به گفته در خصوص توان علمی پرستاران ایران نیز گفت : همین الآن کتبی که در بالغ بر ۲۰۰ دانشکده پرستاری تدریس میکنیم، معمولا آخرین رفرنسهای کشورهای غربی و اروپایی ترجمه و هر چهار سال یک بار هم کاملا از رده خارج میشود و این طور نیست که الآن یک کتاب مرجع داشته باشید که برای ۲۰ یا ۱۰ سال قبل باشد. هر چهار سال و بلکه زودتر از رده خارج میشوند و کسی دیگر آنها را تدریس نمیکند. آخرین روشهای مراقبتها تدریس میشود و به خاطر همین هم پرستاران ما در دنیا مورد اقبال واقع شدهاند؛ کما اینکه پزشکان و گروههای دیگر ما همین طور مورد اقبال واقع شدهاند.
وی اضافه کرد: دلیل اصلی مهاجرت در وهله اول مسائل اینچنینی نیست. مسأله اول بدون تعارف معیشت و مادیات است؛ که بالأخره در برخی کشورها مزایای بیشتری به پرستاران میدهند. البته من نمیگویم همه تکنولوژیهای پیشرفته غرب و اروپا در ایران هم هست، اما پرستاران ما خیلی هم با آنجا فاصله ندارند. یکی از دلایل هم میتواند همین باشد که در روشهایی در ایران نیست یا کمتر هست، چیزهایی یاد میگیرند.
نامبرده اضافه کرد: ضمنا مهاجرت معکوس را هم فراموش نکنید. این طور نیست که بروند و آنجا ساکن شوند؛ معمولا بعد از دو سه سال بر میگردند؛ اصلا بعضی از آنها مرخصی موقت یا مرخصی بدون حقوق میگیرند، میروند و معمولا ظرف سه چهار سال بر میگردند و عدهای هم آنجا میمانند. اما به هیچ عنوان سیاسی نیست و دو اینکه جاذبههای بیمارستانهای ما به لحاظ فضای هتلینگ و تکنولوژی و تختهای بیمارستانی خوب است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: ولی قبول داریم که در حوزه «تعداد نیروی پرستار نسبت به تخت» خیلی فاصله هست و ما اگر بتوانیم مشکل تربیت نیروی پرستار را در حدی تأمین و مشکل استخدام را حل کنیم که به تناسب تختها پرستار گرفته شود، که به ازای هر هزار نفر جمعیت باید چهار نفر و به ازای هر تخت بیمارستانی ۲.۵ نفر پرستار داشته باشیم، استاندارد نیروی انسانی را حل کنیم و قانون تعرفهگذاری را درست اجرا کنیم، پرستاری در ایران یکی از بهترین پرستاریهای دنیا است و قبل از کرونا در رنکینگ حدود پانزدهم بودیم.
میرزابیگی در عین حال در پایان افزود: حدود یک چهارم پرستاران بعد از مهاجرت به کشور بر میگردند
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد