
رییس انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده معتقد است رشد خروج کارگران افغان از ایران در سال جاری میلادی بیشتر شده و باید به فکر خانواده این افراد در ایران باشیم.
این مطلب را فاطمه اشرفی، فعال حقوق زنان و کودکان اعلام کرد و افزود: این افراد به دلیل نداشتن تابعیت ایران از خدمات اجتماعی نظیر بیمه و یارانه محروماند، با اوضاع اقتصادی موجود در موقعیت نامناسبتری از قبل زندگی میکنند و در این میان، بیشترین تاثیر بر زنان و کودکان این افراد وارد میشود که قدرت مالی کمتری دارند، از دانش و مهارت کمتری برخوردارند و امکان رها شدن آنها از سوی سرپرست وجود دارد.
وی افزود: در طول سالهای گذشته با موارد زیادی از اتباع خارجی مواجه بودیم که با دختران ایرانی ازدواج کردهاند و بعد با بیمسئولیتی به کشورشان بازگشتند و آنها را با فرزندانشان تنها گذاشتند. این زنان باید مورد توجه و حمایتهای دولتی و قانونی قرار بگیرند و در بین تصمیمگیریها جایی هم برای آنها باشد
رئیس انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده اضافه کرد: با توجه به اینکه بیشتر مهاجران افغان به دلیل اشتغال به ایران آمدهاند، حالا با کم شدن پروژههای عمرانی، ساختوسازها و افزایش بیکاری، این کارگران انگیزههای اقتصادیشان را از دست دادهاند و بعضی از آنها تصمیم میگیرند به کشور خودشان برگردند یا به کشورهای اروپایی مهاجرت کنند. کشورهای اروپایی از سال 2014 با موج مهاجرت از افغانستان، سوریه و آفریقا مواجه شدند اما با تغییر سیاستهای مهاجرپذیری و قوانین سختگیرانهای که در نظر گرفتند، حالا افغانستانیهایی که برای رفتن به اروپا به ایران آمده بودند و همچنین آنهایی در ایران زندگی میکنند چارهای جز این ندارند که یا در همین وضع بمانند یا به کشور خودشان برگردند. مهاجرت به ترکیه از طریق ایران هم بیشتر از قبل شده اما این کشور هم موانعی را در نظر گرفته که کار را برای متقاضیان مهاجرت سختتر کرده است.
اشرفی اضافه کرد: هنوز نمیتوانیم بگوییم اگر افغانها ایران را ترک میکنند به دلیل مسائل اقتصادی است هرچند که به هر حال ارزش پولی که در ازای کارشان دریافت میکنند به مراتب کمتر شده است، همچنین هنوز نمیتوانیم بگوییم این مهاجرتها روند به شدت فزایندهای داشته چون آمارها نشان میدهند همچنان روزانه بین دو تا 2500 نفر از مرزهای شرقی وارد ایران و بین 700 تا 1000 نفر خارج میشوند. اما چیزی که مشاهده میشود این است که گزارشهایی از این بازگشتها وجود دارد و باید به فکر زنان ایرانی باشیم که با مردان افغان ازدواج کردهاند و ممکن است در چنین وضعی همراه با فرزندانشان در ایران رها شوند.
او ادامه داد: در طول سالهای گذشته با موارد زیادی از اتباع خارجی مواجه بودیم که با دختران ایرانی ازدواج کردهاند و بعد با بیمسئولیتی به کشورشان بازگشتند و آنها را با فرزندانشان تنها گذاشتند. این زنان باید مورد توجه و حمایتهای دولتی و قانونی قرار بگیرند و در بین تصمیمگیریها جایی هم برای آنها باشد.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد