امروز : یکشنبه - ۱۵ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

یک نماینده مجلس گفت بحث افزایش مهاجران به کشور از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند منجر به بروز مشکلات حادی بشود.

یک نماینده مجلس ابراز عقیده کرد بحث افزایش مهاجران به کشور و به ویژه مهاجرانی که بدون مجوز و گذرنامه رسمی و معتبر قانونی وارد کشور ما می‌شوند نیز مسئله از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی حاد شود.

این مطلب را کیومرث سرمدی واله، نماینده همدان در مجلس یازدهم و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی  اعلام کرد و افزود: در یک نگاه کلی باید بپذیریم که استکبار جهانی در همه زمینه‌ها و به ویژه در بحث اخلال در توسعه کشور ما فعال بوده و هست و احتمالا خواهد بود. آن‌ها از هر روشی برای نفوذ در کشور و ایجاد مشکلات استفاده می‌کنند. طبیعتا در بحث افزایش مهاجران به کشور و به ویژه مهاجرانی که بدون مجوز و گذرنامه رسمی و معتبر قانونی وارد کشور ما می‌شوند نیز مسئله از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند منجر به مشکلاتی حاد شود.

وی گفت : همزمان با افزایش جمعیت مهاجران، استفاده از امکانات کشور توسط مهاجران نیز افزایش پیدا می‌کند و ممکن است مشکلاتی در این زمینه رخ دهد. افزون بر این ها، گرچه ورود مهاجران به کشور فی النفسه خطرناک نیست، اما می‌تواند مخاطراتی امنیتی را در سطح مناطق مختلف کشور ایجاد کند. این مخاطرات با توجه به حجم بالای جمعیتی که احتمالا از مسیر‌های قانونی به کشور وارد نشده اند و البته گذرنامه معتبر نیز ندارند، جلوه پررنگ تری خواهد داشت؛ بنابراین من به عنوان یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید دارم که بحث مهاجران غیرقانونی و حتی قانونی و به ویژه مهاجران افغان، به نظارت و برنامه ریزی مشخص نیاز دارد. اگر این نظارت و برنامه ریزی انجام نشود، بدون شک در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلاتی ملموس و سنگین در سطح کشور مواجه خواهیم شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بدون شک افزایش جمعیت مهاجران در ایران، با توجه به وضعیت حساس کشور، به تدبیر سیاسی اجتماعی نیاز دارد. یکی از این تدابیر، تدوین قوانین مترقی است. منظور از قوانین مترقی، قوانینی است که با وضعیت فعلی جامعه همخوانی داشته باشد. معتقدم که حاکمیت باید به این موضوع ورود پیدا کند.

چگونگی ورود این مهاجران به کشور باید به شکل کامل رصد شده و با قوانین جدی تری کنترل شود. در مرحله بعدی، وضعیت سکونت مهاجران در کشور نیز حائز اهمیت است. نوع اقامت این افراد و چگونگی بهره‌مندی آنان از امکانات کشور، نیازمند بازبینی و باز تدوین است. در این مسیر از یک سو به نظارت جدی و همه جانبه و از سوی دیگر به قوانینی که جهان شمول باشد و همه مخاطرات آتی را پیش بینی کند نیاز داریم. افزایش جمعیت مهاجران در ایران بدون تدبیر تدبیل به یک معضل خواهد شد که حل آن چندان ساده نیست.»

این نماینده مجلس ادامه داد : در حال حاضر، در بدو ورود اتباع بیگانه و به ویژه افغان‌ها به ایران، شاهد راهکار خاصی نیستیم. این در حالی است که بار‌ها از مهاجرت‌های غیرقانونی به کشور آسیب‌هایی دیده ایم. وقتی مهاجران به شکل غیرقانونی وارد کشور می‌شوند، نه قابل ردیابی و پیگیری هستند و نه جا و مکان کار و زندگی مشخصی دارند. همین موضوع، یک مسئله قابل توجه است.

 

نماینده مردم همدان در مجلس یازدهم تاکید کرد در بخش قوانین، با کاستی‌هایی در مبحث اعطای تابعیت دائم یا موقت رو به رو هستیم. به همین دلیل نیز تصور می‌کنم، بازنگری در حوزه قوانین موجود، یک ضرورت است و باید مورد توجه قرار گیرد. این نکته را هم فراموش نکنیم که جمهوری اسلامی ایران، بر اساس سیاست‌های انسان دوستانه و دینی، با توجه به مشکلاتی که مردم افغانستان دارند، سالها، میزبان مردم این کشور همسایه بوده است.

وی گفت : این نکته هم مهم است که همیشه بخشی از این جمعیت مهاجر، قدردان جمهوری اسلامی بوده و بدون مشکل در کشور ما کار و زندگی کرده اند، اما به هر حال، به سیاست گذاری‌هایی نیاز داریم که در آینده با رشد بی ضابطه جمعیت مهاجران (از هر کشوری) رو به رو نشده و با عوارض آن دست و پنجه نرم نکنیم.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید