امروز : یکشنبه - ۱۵ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

دغدغه انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت پرستاران در سال‌های اخیر به ویژه پس از شیوع بیماری کرونا به موضوعی جدی تبدیل شده است .

در سال‌های اخیر به ویژه پس از شیوع بیماری کرونا، تمایل به مهاجرت در میان کادر درمان به ویژه پرستاران بسیار افزایش یافت. از همین رو دغدغه انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت پرستاران به موضوعی جدی تبدیل شد.

بسیاری از کشورها نیز به دلیل محدودیت نیروی متخصص در حوزه بهداشت و درمان، شرایط خاصی برای پذیرش پزشکان و پرستاران وضع کردند تا از این طریق کمبود نیروی خود را جبران کنند. طی این مدت برخی از کشورها که در این مقاله به معرفی آنها می‌پردازیم، به دلایل مختلفی توانستند رتبه قابل قبولی از نظر بهترین کشور برای مهاجرت پرستاران را به خود اختصاص دهند.

شرایط مهاجرت پرستاران بین‌المللی

آنانی که قصد دارند  به عنوان یک پرستار خارجی به کشورهای مختلف مهاجرت کنند، پیش از هر اقدامی باید از شرایط پذیرش پرستاران بین‌المللی که در میان کشورهای مختلف مشترک است مطلع باشند. این شرایط عبارت است از:

داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی معتبر در رشته پرستاری

داشتن مجوز پرستاری

داشتن حداقل 2 سال سابقه کاری

داشتن مدرک زبان معتبر به زبان مورد تایید کشور مقصد

 

لیست بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران

همانطور که پیشتر گفته شد کشورهای زیادی در جهان نیازمند پرستار هستند، اما در این میان تنها برخی از کشورها توانسته‌اند با فراهم کردن شرایط مناسب، نظر نیروهای حرفه‌ای پرستاری را برای مهاجرت جلب کنند. از جمله این کشورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 کانادا : راحت ترین کشور برای مهاجرت پرستاران

در صدر لیست بهترین کشور برای مهاجرت پرستاران، کانادا قرار دارد. این کشور به دلیل نیاز دائمی به نیروی متخصص و حرفه‌ای پرستار، همواره آغوش بازی برای پذیرش پرستاران دارد. به ویژه آن که بیماری کرونا نیاز این کشور را به حرفه پرستاری بیش از پیش نشان داد.

به همین دلیل دولت این کشور تصمیم گرفت سیاست‌های منعطف‌تری در پذیرش پرستاران بین‌المللی در پیش بگیرد. روش‌های مختلفی برای مهاجرت پرستاران به کانادا وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

 

برنامه مهاجرتی استانی

برنامه مهاجرتی نیرو کار ماهر فدرال

اسکیل ورکر کبک

این روش‌های مهاجرت به کانادا مبتنی بر سیستم امتیازبندی اکسپرس اینتری است که طی آن شرایط فرد اعم از سن، سابقه کار، مدرک تحصیلی و مدرک زبان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

در صورتی که فرد بتواند حداقل امتیاز لازم را کسب کند می‌تواند موفق به دریافت اقامت دائم این کشور شود. از جمله شرایط لازم برای مهاجرت به کانادا از طریق رشته پرستاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مدرک تحصیلی رشته پرستاری لیسانس به بالا

ارائه فرم تکمیل شده آموزش پرستاری به همراه سوابق تحصیلی

داشتن حداقل سابقه کاری 2 تا 5 ساله

در صورتی که بتوانید به عنوان پرستار به این کشور مهاجرت کنید، با حداقل سابقه کاری می‌توانید درآمدی حدود 65 هزار دلار در سال داشته باشید. البته این رقم ثابت نیست و قطعا با افزایش سابقه کاری فرد، میزان درآمد وی نیز افزایش خواهد یافت. در نظر داشته باشید که نیاز کانادا به رشته پرستاری در شاخه‌های مختلفی است که براساس آن میزان درآمد فرد نیز متغیر است. 

زمینه فعالیت پرستاری                                                         میزان درآمد سالانه

پرستار بخش مراقبت‌های ویژه                                                75 هزار تا 106 هزار دلار

مشاور پرستاری                                                                 78 هزار تا 109 هزار دلار

پرستار سلامت روان                                                            72 هزار دلار

پرستار بهداشت حرفه‌ای                                                       97 هزار دلار

پرستار بالینی با تجربه                                                         138 هزار دلار

پرستار بهداشت عمومی                                                        75 هزار دلار

پرستار بهداشت حرفه‌ای با سابقه                                              102 هزار دلار

همان طور که ذکر شد بر اساس زمینه فعالیت، میزان سابقه و نیز تخصص فرد، میزان درآمد وی نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. بهترین شهرها با میزان درآمد قابل قبول، شهرهای مانیتوبا، نوااسکوشیا، بریتیش کلمبیا و انتاریو هستند.

در مهاجرت به کانادا به عنوان یک پرستار بهترین سنی که بالاترین امتیاز را ایجاد می کند، سن 20 تا 29 سالگی است. اگرچه دولت این کشور رسما محدودیت و قانونی برای شرط سنی پذیرش پرستاران نگذاشته است.

 

آلمان: پر تقاضاترین کشور برای مهاجرت پرستاران

یکی از کشورهای محبوب برای مهاجرت پرستاران، کشور آلمان است. بر اساس آمار رسمی، این کشور با کمبود بیش از 80 هزار پرستار مواجه است. به همین دلیل در صورت داشتن مدرک دانشگاهی معتبر و تسلط به زبان آلمانی شرایط خوبی برای مهاجرت به این کشور برای شغل پرستاری فراهم است .

آلمان یکی از کشورهای بسیار عالی از نظر کیفیت زندگی و شرایط شغلی است. کافی است متقاضی مدارک لازم را داشته باشد، پس از آن با گذراندن دوره شش ماهه کاوروزی به راحتی مدرک پرستاری خود را رجیستر کرده و می تواند وارد بازار کار شود.

 

از مهم‌ترین شرایطی لازم برای مهاجرت به عنوان یک پرستار به آلمان عبارتند از :

داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی در رشته پرستاری

داشتن مدرک زبان آلمانی سطح    b1 و بعضا b2  

داشتن گواهی عدم سوء پیشینه

داشتن CV و رزومه قوی

میانگین درآمد اولیه برای پرستاران با حداقل سابقه کار 2 ساله، سالانه بیش از30 هزار یورو  است. بهترین شهرهای اقامتی این کشور به عنوان پرستار برلین، مونیخ، فرانکفورت، اشتوتگارت، هامبورگ، کلن، لایپزیگ و  دوسلدورف هستند.

متقاضی مهاجرت به آلمان برای شغل پرستاری باید حائز این شرایط باشد :

  • دریافت ویزای جاب آفر یا پیشنهاد کاری از یک بیمارستان، کلینیک یا کارفرمای آلمانی که در این روش متقاضی به محض ورود به خاک آلمان و گذراندن فرایند اداری مهاجرتی خود، مشغول به کار می شود.
  • دریافت ویزای اوسبیلدونگ یا دوره‌های آموزشی پرستاری با مدرک دیپلم که در این روش افراد فاقد مدرک دانشگاهی با گذراندن دوره‌های آموزشی می‌توانند درآمد ماهانه 900 تا 1200 یورو کسب کنند. افرادی که هنوز مدرک تحصیلی پرستاریشان توسط اداره مهاجرت تایید نشده می‌توانند از این طریق برای مهاجرت اقدام کنند. دوره آموزش این روش مهاجرتی 2 تا 3 سال است. پس از آن فرد می‌تواند ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهد.
  • ویزای جاب سیکر یا جستجوی کار برای پرستاران که در این روش فرد می‌تواند طی اقامت مدت‌دار 6 ماهه در آلمان به دنبال موقعیت‌های شغلی بگردد. طی این مدت فرد می‌تواند 10 ساعت در هفته کار کند و درآمد داشته باشد. پس از پیدا کردن کار، ویزای جاب سیکر را به ویزای کاری تغییر داده و فرایند مهاجرت خود را تکمیل می‌کند.

 

دانمارک: لوکس ترین مقصد مهاجرتی پرستاران

اگر متقاضی قصد داشته باشد به عنوان یک پرستار بین‌المللی به دانمارک مهاجرت کند، باید بداند که برای تسهیل مسیر مهاجرتی خود باید دارای مدرک معتبر دانشگاهی و نیز سابقه کاری مفید در این زمینه ارایه کند. یادگیری زبان دانمارکی نیز امری ضروری است. برای این منظور دولت دانمارک شرایطی را فراهم کرده تا افراد پس از تایید به مدت سه سال در این کشور اقامت داشته باشند.

طی این مدت فرد می‌تواند بر مهارت‌های زبانی خود متمرکز شود پس از آن با دریافت مدرک c1 زبان دانمارکی می‌توانند دوره‌های لازم برای معادل سازی مدرک را طی کند. باید بدانید که راحت‌ترین فرایند معادل سازی مدرک پرستاری مربوط به کشور دانمارک است. متقاضی مهاجرت به عنوان یک پرستار با سابقه کار حداقلی ، به طور میانگین سالانه 54 هزار دلار درآمد خواهد داشت که با افزایش سابقه کاری و مهارت‌های خود می‌تواند میزان درآمد خود را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.

 

مهم‌ترین شرایطی اشتغال افراد خارجی به عنوان پرستار در کشو دانمارک عبارتند از :

داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی رشته پرستاری لیسانس و مقاطع بالاتر به همراه ریز نمرات

ارائه مدارک و گواهی تمکن مالی برای تامین هزینه‌های زندگی 6 ماهه اول مهاجرت به این کشور

داشتن حداقل یک سال سابقه کاری

ارائه مدرک یکی از زبان‌های دانمارکی، انگلیسی، آلمانی یا نروژی

 

میزان درآمد پرستاران در کشورهای مختلف

یکی از مهم‌ترین پارامترهایی که انتخاب کشور مناسب برای مهاجرت پرستاران را راحت می‌کند، میزان درآمدی است که می‌توان به عنوان یک پرستار در این کشور‌ها داشت. 

کشور مقصد                                  میزان درآمد سالانه                                      محدودیت سنی

کانادا                                          65 هزار دلار                                           ندارد

آلمان                                          34 هزار دلار                                           65 سال

دانمارک                                      70 هزار دلار                                           75 سال

البته این میزان درآمد برای افرادی است که به تازگی و با کمترین سابقه کاری در این کشورها مشغول کار می‌شوند. طبیعتا هر چه میزان تجربه کاری و سابقه افراد بیشتر باشد، تاثیر مستقیم بر میزان درآمد آن‌ها نیز خواهد داشت.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید