
مهاجرت به کانادا برای بسیاری از افراد جذاب است و دلایل متنوعی برای این انتخاب وجود دارد که از جمله آنها وجود فرصتهای شغلی، سیستم بهداشت و درمانی مناسب ، امنیت، تنوع فرهنگی، کیفیت بالای زندگی و حقوق و آزادیهای شهروندی است .
اما در این میان برخورداری این کشور از سیستم آموزشی ممتاز است به نحوی که دانشگاهها و مدارس کانادا شهرت بینالمللی دارند و امکانات آموزشی و تحقیقاتی بسیار عالی را به دانشجویان ارائه میدهند.
کانادا با داشتن 38 میلیون نفر جمعیت در رتبهبندی شاخص رضایت از زندگی جایگاه دهم را به خود اختصاص داده است. کشور کانادا به دلیل برخورداری از امنیت اجتماعی بالا، رفاه اجتماعی و موقعیتهای شغلی فراوان همواره در بین مهاجرین از محبوبیت بالایی برخودار بوده است. همچنین، این کشور با داشتن بهترین دانشگاههای کشور و استانداردهای بالای آموزشی هر ساله یکی از مقاصد مهاجران تحصیلی از سراسر جهان است.
کانادا دارای بهترین دانشگاههای جهان بوده که از جمله آن میتوان به تورنتو، مک گیل، بریتیش کلمبیا، آلبرتا، مونترال، مک مستر، واترلو، وسترن، کلگری و کویین اشاره کرد. دانشگاههای معروف این کشور در رنکینگ جهانی بین 29 تا 239 قرار گرفتهاند.
این یکی از مهمترین دلایلی است که اکثر دانشجویان ایرانی نیز مایل هستند که با مهاجرت به آن کشور، تحصیلات خود را در مقطع عالی ادامه دهند، کشور کاناداست .
** اما برای مهاجرت آموزشی به کانادا به چه نکاتی باید توجه کرد؟
دانشجویان مقطع دکترا با تحصیل در این مقطع میتوانند در صورت برخوداری از شرایط لازم اقامت دائم کانادا را دریافت کنند. هزینههای تحصیل در مقطع دکترا در کانادا نسبتا ارزانتر از مقطع کارشناسی و ارشد است و دانشجویان برخی از رشته های تحصیلی از شانس بیشتری برای دریافت فاند و بورسیه تحصیلی برخوردار هستند. معدل مورد نیاز برای پذیرش در مقطع دکترا باید حداقل 15 یا 16 به بالا باشد. مدت زمان تحصیل در مقطع دکترا حدود سه تا 6 سال طول میکشد و شروع ترم تحصیلی از سپتامبر بوده و تا پایان ماه آوریل طول میکشد.
متقاضیان باید دارای مدرک آیلتس با نمره قبولی 7 و یا معادل آن در دیگر آزمونهای معتبر زبان باشند. از دیگر شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا در این مقطع میتوان به برخورداری از سابقه تحصیلی درخشان، داشتن مقالات چاپی و قبولی در آزمون های GRE، GMAT اشاره کرد. همچنین، برخی دانشگاهها و رشتهها از دانشجویان مدرک سابقه کاری نیز میخواهند.
** دریافت کمک هزینه تحصیلی در کانادا
هزینه تحصیل و زندگی در کانادا بسته به شهری که متقاضی برای اقامت و تحصیل انتخاب می کند، متفاوت است اما در هر صورت با توجه به نرخ ارز، این کشور جزو کشورهایی است که دانشجویان باید هزینه های بسیار زیادی برای زندگی به نسبت ایران پرداخت کنند بعنوان نمونه هزینه یک اتاق برای زندگی دانشجویی در این کشور ، از رقم 1000 دلار تا 2000 دلار متغییر می باشد. هم چنین هزینه های تحصیلی نیز بسته به رشته ای که فرد قصد تحصیل در آن دارد نیز از رقم 4 هزار دلار تا 6 هزار دلار برای هر ترم سه ماهه متفاوت می باشد. در زمان تهیه این گزارش هر دلار کانادا حدود 40 هزار تومان می باشد.
از سوی دیگر یکی از مراحل پذیرش دانشجویان در مقطع دکترا، انجام مصاحبه با استاد دانشگاه بوده و استاد میتواند او را تایید و یا رد کند. بنابراین، در این مرحله دانشجویان باید تلاش کنند تا نظر استاد را به خود جلب کنند. دانشجویان خارجی تنها با عبور از این مرحله قادر خواهند بود، فاند تحصیلی بعنوان کمک هزینه تحصیلی دریافت کنند.
از جمله بورسیههای تحصیلی مقطع دکترا این کشور میتوان به فلوشیپ تحصیلات تکمیلی دانشگاه منیتوبا، بورسیه مقطع دکتری پییر الیوت ترودو، بورسیه دانشگاه تورنتو برای ایرانیان، بورسیه تحصیلات تکمیلی ونییر، بورسیه تحقیقاتی IDRCو فاند اکولوژیکی اشاره کرد.
متقاضیان برای اخذ پذیرش از دانشگاههای کانادا باید به آخرین زمان پذیرش دانشگاهها توجه داشته باشند. زمان پذیرش برای فصل پاییز بین ماه دسامبر تا مارس و برای فصل زمستان بین ماه سپتامبر تا نوامبر و پذیرش فصل بهار در ماه فوریه است. بهترین زمان اپلای برای اکثر دانشگاههای این کشور 15ام ژانویه است.
** آیا از طریق تحصیل می توان اقامت دایم یا تابعیت کشور کانادا را اخذ کرد ؟
این مهمترین سئوالی است که بسیاری از افرادی که تمایل به تحصیلات تکمیلی وعالی در کانادا دارند ، همواره مطرح می کنند.
در اینجا باید بین اخذ مجوز اقامت و تابعیت تفاوت قایل شویم .
در پاسخ باید گفت : صرف تحصیل در این کشور موجب به گرفتن اقامت دائم نمیشود و افراد باید پس از پایان تحصیل، بهدنبال یافتن شغلی مناسب باشند و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند و سپس برای گرفتن اقامت دائم اقدام کنند.
یکی از مزایای اصلی تحصیل در کانادا، امکان کار در زمان محدود پس از فارغالتحصیلی است. دانشجویان میتوانند پس از پایان تحصیلات خود ، حداکثر به مدت حداکثر سه سال در این کشور مشغول بکار شوند. پس از پایان 3 سال کار کردن در این کشور، اجباری برای ترک این کشور وجود ندارد و افراد میتوانند برای گرفتن اقامت دائم پیش قدم شوند.
اما در خصوص اخذ تابعیت کانادا باید گفت: متقاضیانی که قصد گرفتن تابعیت این کشور را دارند، باید حداقل به مدت 5 سال در این کشور به کار و اشتغال مشغول باشند و به مدت سه سال مداوم مالیاتهای خود را به موقع پرداخت کرده باشند. از دیگر شرایط گرفتن تابعیت میتوان به داشتن تسلط کامل به زبان انگلیسی و آشنایی کامل با قوانین و مقررات کشور کانادا اشاره کرد. همچنین، فرد متقاضی باید حداقل در طی 5 سال گذشته به مدت 3 سال مداوم در این کشور حضور داشته باشد.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد