امروز : یکشنبه - ۱۵ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

پیش از این برخی دیگر از کشورهای غربی نظیر کانادا هم رانندگی زنان مسلمان با روبنده را ممنوع اعلام کرده بودند.

شکایت یک زن مسلمان علیه قانون منع رانندگی با روبنده به دادگاه عدالت اداری در ایالت رایلندفالتس آلمان رد شد. قاضی این قانون را آن‌گونه که شاکی ادعا کرده بود خلاف آزادی مذهب ندانست.

در آلمان پوشاندن صورت هنگام رانندگی ممنوع است. حال یک زن مسلمان علیه این قانون به دادگاه عدالت اداری استان رایلندفالس شکایت کرده تا بتواند هنگام رانندگی روبنده دلشته باشد ولی شکایتش رد شده است.

قاضی دادگاه عدالت اداری در شهر "نوی‌اشتات" حکم داده که ممنوعیت پوشاندن صورت در هنگام رانندگی بر آزادی مذهب ارجح است و به این دلیل شکایت این زن را وارد ندانسته است. بر اساس این قانون، پوشاندن صورت در هنگام رانندگی به طوری که چهره قابل تشخیص نباشد، مجاز نیست و این با روسری یا حجابی که در آن فقط سر و گردن پوشانده می‌شود تفاوت دارد.
دادگاه تشخیص داده که ممنوعیت پوشاندن صورت هنگام رانندگی با قانون اساسی آلمان سازگار است و در نتیجه آزادی مذهب که شاکی به آن استناد کرده بود، بر اثر این قانون نقض نمی‌شود.
همچنین بر اساس این حکم، آزادی مناسک دینی در اثر ممنوعیت برقع به هنگام رانندگی "تنها در یک موقعیت بسیار خاص که برای آزادی مذهب ضروری نیست" محدود می‌شود. همچنین این نکته که حقوق اساسی زن مسلمان به شدت تحت تأثیر قرار گرفته باشد، محرز نشده است.
صورت راننده باید قابل تشخیص باشد
به گفته قاضی، مصلحت‌های قانونی مانند ایمنی جاده، حفظ جان و سلامت جسمی اشخاص ثالث، مغایر با پوشاندن چهره است. همچنین وقتی صورت راننده قابل تشخیص نباشد، نمی‌توان او را برای نقض قوانین رانندگی پاسخگو کرد.
این خطر که پوشیه برای ناشناس ماندن راننده در هنگام نقض قوانین مورد سوءاستفاده قرار گیرد تا نتوان راننده را مجبور به اجرای جریمه کرد نیز قابل پیشگیری نیست.
حکم دادگاه عدالت اداری ایالت راینلندفالتس، قطعی نیست و شاکی می‌تواند ظرف یک ماه علیه این حکم در دیوان عالی عدالت اداری در شهر کوبلنز فرجام‌خواهی کند.
مجلس آلمان در سال ۲۰۱۸ لایحه‌ای را به تصویب رساند که بر اساس آن کارمندان دولت، نظامیان و قاضیان دادگستری آلمان از پوشاندن کامل چهره‌ خود ممنوع شدند. همچنین بر اساس این قانون چهره‌ کارمندان دولت "در رابطه با وظایف اداری" آنان باید قابل شناسایی باشد. ساکنان آلمان نیز موظفند در صورت لزوم (مثلا هنگام رای‌گیری) روبنده خود را کنار بزنند تا هویت‌شان در تطبیق با عکس برگه‌ شناسایی آنان ممکن شود. احراز هویت افراد از این طریق،  به‌ویژه هنگام صدور اجازه‌ اقامت برای آنان ضروری است.نلاین، برای بهره برداری از آسیب پذیری، ناامیدی و اعتماد قربانیان، سوء استفاده می کنند.
غاده والی که اعتقاد دارد مشارکت با شرکت های فناوری و بخش خصوصی می تواند به مقامات مجری قانون کمک کند تا با پشتیبانی فنی و پادمان های مناسب، از هوش مصنوعی، داده کاوی و ابزارهای دیگر برای شناسایی و بررسی شبکه های قاچاق استفاده کنند، اضافه کرد:
« ما می توانیم از طریق همکاری با جامعه مدنی و همه ذینفعان، برای افزایش آگاهی و ایمن نگه داشتن فضاهای اجتماعی آنلاین، کارهای بیشتری انجام دهیم. در این روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان، اجازه دهید متعهد شویم تا از استثمار آنلاین جلوگیری کرده و قدرت فناوری را برای محافظت بهتر از کودکان، زنان و مردان و حمایت از قربانیان ارتقا دهیم. »
سی‌ام ژوئیه با عنوان «روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان» نامگذاری شده است. سازمان ملل متحد، به این وسیله تلاش دارد توجه افکار عمومی را به مهم‌ترین رویدادهای پیش رو در عرصه قاچاق انسان جلب کند.
شعار امسال روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان «استفاده و سوءاستفاده از فناوری» انتخاب شده است.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید