امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

آمار یاد شده در حالی منتشر شده است که سران اتحادیه اروپا در آخرین نشست خود در بروکسل، مواضع سختی را در مورد مهاجرت های غیر قانونی به این اتحادیه اتخاذ کرده بودند

بنا به اعلام مقامات اروپایی تقاضای پناهندگی اتباع کشورهای مختلف از کشورهای عضو این اتحادیه بعلاوه نروژ و سوئیس در سال گذشته میلادی 50 درصد افزایش داشته است .

بنا به گزارش منتشره اتحادیه اروپا، نروژ و سوئیس در طول سال گذشته  966 هزار تقاضای پناهندگی دریافت کرده است که نسبت به سال 2021 بیش از 50 درصد افزایش داشته است. این درحالی است که در همین مدت  بیش از 250 هزارتقاضای پناهندگی یا حمایت فرعی از سوی این کشورها به متقاضیان اعطا شده است .

سوری‌ها، افغان‌ها، ترک‌ها، ونزوئلایی‌ها و کلمبیایی‌ها بزرگترین گروه‌های متقاضیان را تشکیل می‌دهند که به دنبال حمایت بین‌المللی در سراسر اتحادیه اروپا ، نروژ و سوئیس هستند.

این درحالی است که آمار نهایی منتشر شده توسط آژانس اتحادیه اروپا برای پناهندگی (EUAA) این رقم را برای سال گذشته میلادی بیش از 1.2 میلیون درخواست اعلام کرده که بیش از برآورد قبلی کمیسیون اروپا است .

این آمار به نظر می رسد بر مباحث سیاسی در حال شکل گیری در میان کشورهای عضو تأثیرگذار خواهد بود به نحوی که در آخرین نشست سران اتحادیه در بروکسل، رهبران مواضع سختی را در مورد مهاجرت اتخاذ کردند و تهدید کردند که از مجوزهای روادید، جریان های تجاری و کمک های توسعه به عنوان اهرمی علیه کشورهای غیر اتحادیه اروپا که موفق به بازگرداندن پناهجویانشان نیستند، استفاده خواهند کرد.

اتحادیه اروپا به طور فزاینده ای در مورد رشد برنامه های کاربردی از کشورهای مبدا که به طور سنتی "ایمن" در نظر گرفته می شوند نگران است ، اگرچه مفهوم "ایمن" توسط جامعه مدنی مورد مناقشه و در قوانین ملی تعابیر متفاوتی دارد.

آژانس پناهندگی اعلام کرد  که درخواست‌های پناهندگی  در سال 2022 برای طیف وسیعی از ملیت‌ها از جمله شهروندان هند، بوروندی، مراکش، تونس، مصر، جمهوری دموکراتیک کنگو، پرو، مولداوی، یمن، بلاروس و کوبا به بالاترین سطح ثبت شده رسیده است.

در همین حال، اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد که درخواست های پناهندگی ترک‌ها، ونزوئلایی‌ها، کلمبیایی‌ها، بنگلادشی‌ها و گرجستانی‌ها نسبت به سال 2008 میلادی رشد قابل توجهی داشته است . هم چنین در سال گذشته میلادی درخواست‌های «قابل ملاحظه‌ای» هم از اتباع آلبانی، مقدونیه شمالی، صربستان و کوزوو وجود دارد ، چهار کشوری که به دنبال عضویت در اتحادیه اروپا هستند، در کشورهای مختلف اتحادیه به ثبت رسیده است.

بنا به گفته آژانس پناهندگان اتحادیه اروپا، تنها مورد کاهش در تعداد پناهندگان مربوط به کشورهای مالی و سنگال بوده اما درعین حال برخی از پناهجویان مانند هندی‌ها، بوروندی‌ها، ترک‌ها و تونسی‌ها از سفر بدون ویزا به بالکان غربی استفاده کرده‌ و سپس وارد شدن خاک اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی ارایه کرده اند.

 


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید