
یک فعال کارگری می گوید قبلاً کارگر متخصص از کشور مهاجرت میکرد اما الان کارگر ساده هم به عراق مهاجرت میکند .
این مطلب را محسن باقری، نماینده کارگران در شورایعالی کار اعلام کرد و افزود خصوصیسازی و آزادسازی قیمتها دو بلای جان کارگران هستند که امنیت شغلی و زندگی روزمره آنها را به مخاطره انداختهاند.
وی اضافه کرد : اگر حقوق کارگران را با کشورهای همجوار مقایسه کنیم، شرایط ما اصلا خوب نیست. با سرکوب مزدی طی سالهای اخیر و تورم شدید، با مهاجرت نیروی کار ساده مواجه خواهیم شد. قبلاً کارگر متخصص مهاجرت میکرد اما الان کارگر ساده هم به عراق مهاجرت میکند تا با کارهای ساده، دستمزد بهتری بگیرد. علت تفاوت ما با کشورهای همسایه، مشکل نرخ پایه برای تعیین دستمزد است. نرخ دستمزد بر اساس ریال تعیین میشود اما نرخ تعیین قیمت کالاها بر اساس دلار است. مزدبگیران ایران که حقوق ثابت دارند با این قاعده دچار مشکل میشوند.
به گفته وی دولت در خیلی از موضوعات قصد کوچکسازی خود را دارد اما درخواست تشکلسازی کارگران را قبول ندارد. دولت باید کار تشکلها را به خودشان واگذار کند و تشکلها از طریق کانونهای عالی تشکیل شوند. برای تشکیل شورای اسلامی کار باید انتظار آمدن یک مقام دولتی را داشته باشیم که خلاف عرف جهانی است.
باقری ادامه داد: خصوصیسازی و آزادسازی قیمتها، دو فاکتور مورد اعتراض کارگران است. خوشبختانه با دستور امسال رهبر انقلاب مبنی بر تأمین امنیت شغلی کارگران، لایحه کار در دست اصلاح قرار گرفته است. این مسیر میتواند مطالبه به حق کارگران مبنی بر امنیت شغلی را تأمین کند. قراردادهای موقت باید از کشور برچیده شود و قراردادهای ثابت داشته باشیم. این اتفاق میتواند کارگران را به سالهای خوبشان برگرداند و خصوصیسازی هم کمرنگ خواهد شد. موضوع معیشت کارگران اگر حل شود، در کنار آن بحث تشکلیابی به عنوان دومین خواستهٔ مهم کارگران عملی خواهد شد. دولت و حاکمیت باید به کارگران اجازه دهند که تشکلهای خود را به راه اندازند و برای مطالباتشان گفتگو کنند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد