
برخی از فعالان جامعه کارگری معتقدند یکی از مشکلاتی که دیر یا زود گریبان اقتصاد کشور را میگیرد کمبود نیروی کار در کارخانجات است زیرا دستمزد کارگران دیگر کفاف هزینههای زندگیشان را نمیدهد و درآمدها به گونهای شده که کارگران دیگر قادر به تامین نیازهای اولیهشان هم نیستند بنابراین به دنبال درآمد بیشتر به کشورهای دیگر از جمله کشورهای عربی مهاجرت می کنند.
از جمله این فعالان ، ناصر چمنی، رییس پیشین کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران است . وی معتقد است متاسفانه جامعه کارگری ایران به دنبال مهاجرت به عراق و به خصوص شهر اربیل هستند چرا که حقوق پایه در این کشور ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان است و به دلیل دستمزدهای بالا در کشورهایی مانند عربستان، بحرین و کویت هم تعداد کارگران ایرانی کم نیست.
چمنی افزود: فرار مغزها از جامعه نخبگان به سرمایهداران و پس از آن به مهاجرت کارگران رسیده که با یادگیری یک مهارت صنعتی به کشوری دیگر مهاجرت میکنند تا بتوانند زندگی بهتری داشته باشند و این موضوع به این معنی است که ایران سرمایههای خودش را با دست خودش به کشورهای همسایه تقدیم میکند تا از این سرمایههای ملی برای پیشرفت کشورشان استفاده کنند و به رونق اقتصادی برسند.
رییس پیشین کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران بهره گیری از کارگران افغانی برای رفع کمبود نیروی کار در کشور را هم چندان مطلوب ندانست و افزود: یکی از موضوعاتی که با مهاجرت کارگران به کشورهای دیگر مطرح میشود واردکردن کارگران افغانی است، اما دستمزدهای کنونی برای این کارگران هم مانند گذشته صرفه اقتصادی ندارد تا در ایران کار و زندگی کنند.
به گفته این فعال کارگری دستمزدهای ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومانی رقمی نیست که کارگران خارجی هم تمایلی برای کار در ایران داشته باشند چرا که دستمزدها را با کشورهای حوزه خلیج فارس مقایسه میکنند.
او افزود: دستمزد کارگران در کشورهایی مانند ترکیه، عراق، آذربایجان، امارات و... دو تا سه برابر دستمزدهای کارگران ایرانی است و متاسفانه در شرایط موجود دستمزدها در ایران در پایینترین سطح خودش قرار دارد.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد