
در حالیکه سالهای اخیر بسیاری از بافنده ها و حتی روفوگران فرش ایرانی جذب بازارهای تولیدی کشور ترکیه شده اند و تولیدات ایرانی با نام کشور ترکیه به بازارهای بین المللی صادر می شوند، شماری از بافندههای فرش دستباف ترک ایرانی در بازار تاریخی مظفریه تبریز که در آن نفیسترین فرشهای ایران به فروش میرسد ، طرح پرتره آتاترک را بر روی یک تابلوفرش ابریشم بافتند.
بازار مظفریه تبریز از سقفهای بلند و آجری ساخته شده و به عنوان زیباترین بازار سرپوشیده این شهر شناخته میشود و در این بازار میتوان انواع مختلف فرش را در حجرهها و فروشگاهها دید.
ویترین این فروشگاهها مملو از مدلهای مختلف فرش؛ از فرش قدیمی ایرانی گرفته تا فرشی که به تازگی در یک کارگاه بافندگی تهیه شده، است که با رنگها و نقشهای خود توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب میکنند.
در این بازار، فروشگاه کوچکی که در آن تابلو فرشهایی از پرتره چهرههای تاریخی، ستارههای سینما و بازیکنان مشهور فوتبال بافته شده است، با تابلو فرشی متفاوت توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب میکند.
تابلوفرشی با پرتره آتاترک که توسط بهروز بیگلری، قالیباف این بازار تهیه شده و در بیرون فروشگاهش به نمایش گذاشته شده چهره متفاوتی به بازار میدهد.
بهروز بیگلری در مورد این تابلوفرش که با نخهای ابریشمی بافته شده است، به خبرنگار خبرگزاری آنادولو گفت : این تابلوفرش آتاترک است. او برای ما قابل احترام و ارزشمند است. بین ما و ترکیه به عنوان یک کشور همسایه پیوند دوستی وجود دارد. به همین دلیل این تابلوفرش آتاترک را به افتخار این دوستی تهیه کردم.
او با اشاره به اینکه خانوادهاش مدت زیادی به کار بافتن فرش مشغول بودهاند، از تهیه تابلو فرش با پرتره آتاترک ابراز خوشحالی کرد و افزود که میخواهد آثار زیبای دیگری نیز تهیه و به مردم ترکیه هدیه کند.
بیگلری با بیان اینکه از این تابلوفرش پنج قطعه بافتهاند، گفت: عکسهای دیگری از آتاترک وجود دارد که در حال کار روی آنها هستیم. امیدواریم پس از تکمیل طراحی، کار بافت آنها را نیز انجام دهیم.
این قالیباف تبریزی با بیان اینکه هنوز هیچ کدام از این فرشها را نفروختهاند، افزود: یکی از آنها را در مغازه گذاشتم. مردم میآیند و تماشا میکنند. امیدوارم وقتی تعداد این فرشها بیشتر شد، فروش آنها را در نمایشگاهی در استانبول و یا ترکیه آغاز کنیم.
علی ممتازباف که به همراه بیگلری تابلوفرش آتاترک را طراحی کرده و از 7 سالگی در صنعت فرش مشغول به کار بوده است، اظهار داشت که از انجام چنین کاری خرسند هستند.
ممتازباف با بیان اینکه خانوادهاش 70 سال است که در این حوزه فعالیت میکنند، گفت: من از 7 سالگی با این حرفه سروکار داشتم. کارگاههایی در زمینه تعمیر، بافندگی و رنگرزی داشتیم. من در هر مرحله از این حرفه کار کردم.
او با بیان اینکه فرش آتاترک را به همراه بیگلری طراحی کردند، گفت: فرش آتاترک را با دوستم طراحی کردیم. ما خودمان به طور خاص رنگها را آماده کردیم. این فرش را استادانی که بیشترشان خانم هستند و در خانه قالی میبافند، تهیه میکنند.
ممتازباف در ادامه سخنان خود افزود: دلیل اینکه ما این کار را انجام دادیم این بود که این شخصیت را دوست داشتیم. ما میتوانستیم عکس هر کسی را طراحی کرده و ببافیم. اما چون ترک هستیم، این فرش را بافتیم. آرزو داریم بافت این فرش را در منطقه خود افزایش دهیم. میخواهیم آن را از این طریق به مردم ترکیه معرفی کنیم.
پیش از این هم در نمایشگاه فرش ایران که تابستان امسال در تهران برگزار شده بود ، برخی از تولیدکنندگان فرش ایرانی ، تصاویر برخی سران کشورهای عربی از جمله محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و حاکمان شیخ نشین امارات را در قالب فرش و تابلوبافت به نمایش گذاشته بودند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد