
دولت مجارستان قصد دارد برنامه ویزای طلایی خود را که در سال 2017 مسدود کرده بود، دوباره راه اندازی کند.
این لایحه شامل یک دسته "ویزای مهمان-سرمایه گذار" برای افرادی است که به پروژه های سرمایه گذاری مهم استراتژیک وابسته هستند که به عنوان پیش نیاز برای اعطای ویزای اقامت به متقاضیان اقامت این کشور می باشد. این ویزا به دارندگان اجازه می دهد تا ده سال در مجارستان بمانند و تا ده سال دیگر هم قابل تمدید است.
بنا به گزارش رویترز چارچوب طرح جدید اقامت از طریق سرمایه گذاری توسط دولت مجارستان در قالب پیش نویس لایحه ای به پارلمان ارائه شده است که در آن جزییات مربوط به مهاجرت اتباع کشورهای ثالثی که به مجارستان می آیند پیش بینی شده است .
بر اساس این گزارش این لایحه همچنین دسته «ویزای سرمایهگذار مهمان» را برای کسانی که به مجارستان میآیند و با پروژههایی که توسط دولت «سرمایهگذاری استراتژیک مهم» تلقی میشوند، معرفی میکند.
طرح های اقامت توسط سرمایه گذاری ارائه شده توسط مقامات مجارستان به اتباع خارجی این فرصت را می دهد تا در صورت سرمایه گذاری مالی در این کشور و برآورده کردن شرایط مورد نیاز، اقامت خود را دریافت کنند.
مجارستان اولین برنامه ویزای طلایی خود را در 1 ژانویه 2013 راه اندازی کرد و آنرا تا 31 مارس 2017 ادامه داد. برای بهره مندی از این برنامه، خارجی های ثروتمند باید حداقل 250000 یورو سرمایه گذاری می کردند. سپس، دولت تصمیم گرفت حداقل میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای این برنامه را به 300000 یورو افزایش دهد.
بر اساس اعلام کمیسیون اتحادیه اروپا مرحله قبلی اجرای این طرح در سالهای گذشته در مجموع در طی سالهای 2013 تا 2017 میلادی مبلغ 1.4 میلیارد یورو برای این کشور درآمد زایی به همره داشت .
در همین مدت هم چنین در مجموع 6621 درخواست برای اقامت توسط سرمایه گذاران توسط مقامات مجارستان دریافت شد که از مجموع آنها 4794 متقاضی اجازه اقامت دائم دریافت کردند و 1827 درخواست نیز رد شد.
در آن زمان دولت مجارستان معتقد بود که اجرای این برنامه دستاورد مالی چندانی برای این کشور به همراه نداشته است .
بر اساس پیشنهاد جدید، برچسب "پروژه مهم استراتژیک" می تواند توسط سرمایه گذار خریداری شود که یک سهم صندوق املاک مجارستانی به مبلغ 250000 یورو یا املاک و مستغلات به ارزش 500000 یورو در مجارستان خریداری کند.
برنامه های سرمایه گذاری اروپایی مانند برنامه های ویزای طلایی و پاسپورت طلایی کمک قابل توجهی به بهبود اوضاع اقتصادی برخی کشورهای عضو این اتحادیه به همراه داششته است هر چند اجرای این طرح ها با نگرانی هایی از جمله در زمینه چندین اقدام غیرقانونی از جمله پولشویی و فساد همراه بوده است.
در حال حاضر، چندین کشور اروپایی به اتباع بینالمللی اجازه میدهند تا از طریق این طرحها اقامت و شهروندی کسب کنند از جمله معروفترین آنها اسپانیا، مونتهنگرو، پرتغال و یونان هستند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد