امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

فقدان سرمایه گذارم لازم در بخش دانش فنی و تداوم خشکسالی ناشی از تغییرات اقلیمی دو عامل مهم مهاجرت کشاورزان ایرانی است.

 علی رضوانی زاده، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران می‌گوید: به دلیل مشکلات ناشی از خشک‌سالی و کمبود سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، کشاورزان متخصص ایرانی برای کارگری به کشورهای همسایه مهاجرت می‌کنند.

وی افزود:  به جهت خشکسالی  تغییرات اقلیمی بخش عمده سرمایه ای که در کشاورزی داریم نیروی انسانی و دانش فنی است. این جای تاسف است که ما از این ظرفیت علمی و تخصصی و تجربی بخش کشاورزی ، در توسعه  کشاورزی فراسرزمینی استفاده نکردیم و کشاورزانی که سالیان زیادی تجربه بدست آوردند و ظرفیت علمی و اجرایی شان بالاتر از کسانی است که سالها در بخش کشاورزی تحقیقات انجام داده اند و مدارج علمی را طی کرده اند کمتر نیست ولی امروز به عنوان کارگر بخش کشاورزی کشورهای همسایه مشغول به کار شده اند که این خبر تاسف باری برای بخش کشاورزی است.

رضوانی زاده اضافه کرد:  مسیر رشدی که آماده شده نیاز به پیش نیازهایی دارد از جمله در زیرساخت ها بحث آب ، خاک ، اقلیم که بخش عمده اینها به دلیل تغییرات اقلیمی محدودیت ها ما بیشتر شده و لازم است در برخی مباحث مثلا در بحث آب سرمایه گذاری صورت بگیرد. کشورهایی که همیشه در تاریخ می گفتیم کشورهای بی آب و علف و لم یزرع ، امروزه با شیرین کردن آب دریاها ، کشاورزی های بزرگی را ایجاد کرده اند و اینک نه تنها دیگر از مصرف کننده صرف محصولات غذایی و کشاورزی دور شده اند، بلکه اینک به تولید کننده و صادر کننده محصولات کشاورزی رسیده اند و در امنیت غذایی خودشان استقلال کافی را بدست آورده اند.

نامبرده ادامه داد: نکته دوم کمبود سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است. متاسفانه می بینیم که در سالهای گذشته کشاورزان ما سود حاصل از تولیداتشان را به جهت این بحران های آب و خاک منتقل کرده اند به حوزه های دیگر و لازم است که علاوه بر تمرکز این منابع مالی کشاورزی و بخش خصوصی، منابع مالی جدیدی تزریق شود برای به روزرسانی ماشین الات ، تکنولوژی و صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی .

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران  اضافه کرد: ما به جهت خشکسالی  تغییرات اقلیمی بخش عمده سرمایه ای که در کشاورزی داریم نیروی انسانی و دانش فنی است. این جای تاسف است که ما از این ظرفیت علمی و تخصصی و تجربی بخش کشاورزی ، در توسعه  کشاورزی فراسرزمینی استفاده نکردیم و کشاورزانی که سالیان زیادی تجربه بدست آوردند و ظرفیت علمی و اجرایی شان بالاتر از کسانی است که سالها در بخش کشاورزی تحقیقات انجام داده اند و مدارج علمی را طی کرده اند کمتر نیست ولی امروز به عنوان کارگر بخش کشاورزی کشورهای همسایه مشغول به کار شده اند که این خبر تاسف باری است برای بخش کشاورزی

 


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید