
ویزای فرودگاهی به آن دسته از ویزاهایی اطلاق می شود که افراد به هر دلیلی که به کشور دیگر سفر می کنند ، آنرا به هنگام ورود به آن کشور ، در فرودگاه دریافت می کنند.
کشورها ویزا فرودگاهی را با هدف رونق صنعت گردشگری در کشور خود صادر می کنند و هدف عمده آنها از این اقدام جذب هر چه بیشتر گردشگر به کشورشان است. در برخی از کشورهای جهان برای ایرانیها هم فقط با همراه داشتن گذرنامه معتبر در فرودگاه کشور مقصد در بدو ورود ویزا فرودگاهی صادر میشود، مدت اعتبار این نوع ویزا معمولا محدود است و با عنوان ویزای توریستی در گذرنامه مسافران ثبت میشود. هزینه این ویزا هم در مقایسه با ویزاهای دیگر بسیار کمتر است به همین دلیل بسیاری از گردشگران کشورهای دارای ویزا فرودگاهی را به عنوان مقصد سفرهای خارجی خود ترجیح میدهند.
شرایط دریافت ویزای فرودگاهی به مراتب راحت تر از ویزای عادی است و مسافران دیگر نیاز به ارائه مدارک مربوط به تمکن مالی و یا مواردی از این دست را ندارند. این ویزا معمولا در زمان کنترل گذرنامه در فرودگاه کشور مقصد صادر شده و مسافران بدون دردسر خاصی میتوانند برای گردش و تفریح وارد کشور مقصد شوند.
برای سفر به برخی از کشورهای جهان شما فقط و فقط به یک گذرنامه معتبر نیاز دارید تا یک سفر هیجان انگیز را برای کشف جاذبههای گردشگری یک کشور خارجی در گوشهای از این جهان پهناور آغاز کنید. در صنعت گردشگری تقاضا برای سفر به کشورهای ویزا فرودگاهی بسیار زیاد است و مسافرانی که بدون برنامه ریزی قبلی قصد مسافرت خارجی دارند، معمولا مقصد سفر خود را از بین این کشورها انتخاب میکنند تا در اسرع وقت و بدون معطلی در صفهای طولانی دریافت ویزا در سفارتخانهها بتوانند خود را به مقصد مورد نظر برسانند.
در معرفی کشورهای ویزا فرودگاهی باید به این نکته اشاره کنیم که ویزای فرودگاهی در این کشورها فقط برای گذرنامههای اتباع برخی کشورها صادر میشود و تعداد کشورهایی که ایرانیها با ویزای فرودگاهی میتوانند به آنها سفر کنند در مقایسه با اتباع سایر کشورهای جهان بسیار محدود است. ویزای فرودگاهی همان طور که از نام آن مشخص است، بدون نیاز به پیشینه قبلی و ثبت درخواست برای مسافران در بدو ورود به کشور مقصد و در فرودگاه آن کشور صادر میشود. توجه داشته باشید که شرایط سفر به کشورهای ویزا فرودگاهی مشابه سفر به کشورهایی است که طبق توافقات دو طرفه کشورها، روادید بین دو کشور لغو شده است.
کدام کشورها برای ایرانی ها ویزای فرودگاهی صادر می کنند؟
ویزا در واقع مجوز قانونی است که اداره مهاجرت هر کشور برای ورود اتباع خارجی به کشورشان به صورت رسمی صادر میکند و مسافران تا زمان اعتبار ویزا اجازه دارند در کشور مورد نظر خود اقامت داشته باشند. برای سفر به کشورهای خارجی شما باید قبل از آماده شدن برای سفر و تهیه بلیط هواپیما و رزرو هتل، شرایط سفر به کشور مورد نظر و نحوه صدور ویزای آن کشور برای اتباع ایرانی را بررسی کنید. شهروندان ایرانی با گذرنامههای خود تا ژوئن ۲۰۲۳ امکان سفر به ۴۸ کشور دنیا بدون ویزا یا با ویزای فرودگاهی و الکترونیکی را دارند، در مقابل برای سفر به ۱۴۷ کشور باید ویزا درخواست کنند.
این تفاوت در تعداد کشورهای ملزم به ویزا و بدون ویزا باعث کاهش رتبه پاسپورت ایران در رتبه بندی جهانی شده است. طبق آمار سال ۲۰۲۳ پاسپورت ایران با رتبه ۹۶ در فهرست ویزا ایندکس قرار دارد. سفر به ۲۸ مقصد جهانی برای ایرانیان با دریافت ویزای فرودگاهی امکان پذیر است و اتباع ایرانی فقط باید در این سفر گذرنامه معتبر همراه خود داشته باشند تا اجازه اقامت توریستی برای آنها در کشور مقصد صادر شود. ویزای برخی کشورها برای ایرانیها بعد از ورود به آن کشور در فرودگاه صادر میشود، این کشورهای ویزا فرودگاهی عبارتند از:
ویزای فرودگاهی کشورهای آسیا
ارمنستان ، ترکیه، گرجستان و عراق ( در حال حاضر فقط ایام اربعین)
کامبوج (Cambodia): ویزای الکترونیکی ۳۰ روز
لبنان (Lebanon): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
مالدیو (Maldives): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
عمان (Oman): ویزای فرودگاهی، ویزای الکترونیکی، ۱۴ روز
قطر (Qatar): ویزای فرودگاهی، ویزای الکترونیکی، ۳۰ روز
جزیره تیمور لسته (Timor-Leste): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
ویزای فرودگاهی کشورهای آفریقا
آنگولا (Angola): ویزای فرودگاهی
بوروندی (Burundi): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
دماغه سبز (Cape Verde): ویزای فرودگاهی
اتحاد قمر (Comoros): ویزای فرودگاهی، ۴۵ روز
جیبوتی (Djibouti): ویزای الکترونیکی، ۳۰ روز
اتیوپی (Ethiopia): ویزای الکترونیکی، ۳۰ روز
گابن (Gabon): ویزای الکترونیکی، ۳۰ روز
گینه بیسائو (Guinea-Bissau): ویزای فرودگاهی، ویزای الکترونیکی، ۹۰ روز
لسوتو (Lesotho): ویزای الکترونیکی، ۱۴ روز
ماداگاسکار (Madagascar): ویزای فرودگاهی، ۹۰ روز
مالاوی (Malawi): ویزای الکترونیکی، ۹۰ روز
موریتانی (Mauritania): ویزای فرودگاهی
موزامبیک (Mozambique): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
رواندا (Rwanda): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
سیشل (Seychelles): ویزای توریستی، ۹۰ روز
سیرالئون (Sierra Leone): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
سومالی (Somalia): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
زیمبابوه (Zimbabwe): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
ویزای فرودگاهی کشورهای قاره آمریکا
بولیوی (Bolivia): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
ویزای فرودگاهی کشورهای قاره اقیانوسیه
پالائو (Palau): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
ساموآ (Samoa): ویزای فرودگاهی، ۶۰ روز
تووالو (Tuvalu): ویزای فرودگاهی، ۳۰ روز
مدارک مورد نیاز برای ویزای فرودگاهی چیست؟
برای سفر به کشورهای ویزا فرودگاهی مسافران فقط به یک گذرنامه معتبر نیاز دارند که حداقل ۷ ماه تا منقضی شدن آن زمان باقی مانده باشد. البته در برخی از کشورها در زمان صدور ویزای فرودگاهی برخی مدارک دیگر همچون کارت بیمه و واچر هتل محل اقامت هم از مسافران درخواست میشود. به صورت کلی اتباع ایرانی برای سفر به کشورهای دارای ویزای فرودگاهی باید مدارک زیر را در زمان صدور ویزا همراه خود داشته باشند:
ارائه پاسپورت معتبر با حداقل ۷ ماه اعتبار، ارائه فرم پر شده درخواست ویزا، ارائه برگه رزرو هتل، اثبات سفر به مقصد بعدی بدون توقف ، ارائه بیمه سلامت، پرداخت هزینه پردازش ویزا که البته برای همه کشورها الزامی نیست.، ارائه سه عکس در اندازه عکس پاسپورت که برای همه کشورها الزامی نیست.
هزینه ویزای فرودگاهی چقدر است؟
هزینه ویزای فرودگاهی برای سفر به کشورهای مختلف دنیا یکسان نیست و افراد با توجه به مقصد مورد نظر خود برای سفر باید مبلغ متفاوتی را برای ویزای فرودگاهی پرداخت کنند. در حال حاضر اگر قصد سفر به کشورهای سریلانکا و ماداگاسکار را داشته باشید برای دریافت ویزای فرودگاهی این کشورها باید مبلغی در حدود ۶۰ دلار برای ویزا بپردازید. هزینه سفر به برخی کشورهای ویزا فرودگاهی همچون عمان و قطر هم اندکی بیشتر از این مبلغ است و برای سفر به برخی از کشورها نیازی به پرداخت هزینه نیست و مسافران فقط با ارائه واچر هتل در زمان ثبت ویزا در فرودگاه میتوانند به راحتی وارد کشور مقصد شوند و در مدت محدودی در این کشور با ویزای فرودگاهی اقامت داشته باشند. کشورهای ویزا فرودگاهی معمولا از مسافران مبلغی را به عنوان تمکن مالی درخواست نمیکنند و مسافران برای اثبات این موضوع نیاز به ارائه مدرک ندارند.
مهمترین دلایل ریجکتی ویزای فرودگاهی
شاید برخی تصور کنند که رد شدن درخواست ویزا یا همان ریجکتی ویزا فقط مختص سفرهایی است که از قبل برای آنها درخواست ویزا دادهایم، اما باید به شما بگوییم که ریجکتی ویزای فرودگاهی هم جز مواردی است که باید قبل از سفر به کشورهای ویزا فرودگاهی آن را در نظر داشته باشید تا در فرودگاه مضطرب و نگران نشوید. در واقع ریجکت شدن درخواست ویزای فرودگاهی جز مواردی است که باید حتما قبل از سفر به آن توجه شود و خود را برای شرایط خاص آماده کرد. البته احتمال ریجکتی در ویزای فرودگاهی یا همان ویزای بدو ورود در مقایسه با سایر ویزاها بسیار پایین است ولی اتفاقی غیر ممکن نیست. مهمترین دلایل ریجکتی ویزای فرودگاهی عبارتند از:
شما شرایط ورود به آن کشور را به دلیل سوء پیشینه و یا سوابق منفی سفر ندارید.
درخواست شما به درستی تکمیل نشده است.
ماموران مرزی به درخواست شما مشکوک هستند.
افسران مرزی در مورد اینکه آیا میتوانید وارد یک کشور شوید یا خیر، حرف آخر را میگویند و اگر از نظر آنها ورود شما به یک کشور غیرمجاز باشد، شما باید سریعا کشور مقصد را ترک کنید.
مهمترین نکات در مورد ویزای فرودگاهی
شرایط ویزای فرودگاهی یا همان ویزای بدو ورود، یک از موضوعات مهم برای مسافرانی است که قصد سفر به کشورهای ویزا فرودگاهی را دارند. تهیه ویزای فرودگاهی یکی از مراحل مهم برای برنامه ریزی سفر به کشورهای مختلف جهان محسوب میشود که همه مسافران باید از آنها مطلع باشند و مهمترین نکات در مورد ویزای فرودگاهی را قبل از عزیمت به مقصد بدانند تا در زمان رسیدن به کشور مورد نظر با مشکل روبرو نشوند. به صورت کلی مهمترین نکات در مورد کشورهای ویزا فرودگاهی عبارتند از:
تحقیق قبل از سفر: قبل از تصمیم گیری در مورد سفر به کشورهای ویزا فرودگاهی حتما با دقت در مورد وضعیت ویزا، نیازهای ترانزیتی و هر گونه محدودیتهای مرتبط با ورود به این کشورها برای اتباع ایرانی تحقیق کنید.
مدت اقامت محدود: ویزای فرودگاهی به گردشگران و توریستها برای بازدید از جاذبههای تفریحی یک کشور ارائه میشود و به شما اجازه میدهد تا به مدت محدودی در کشور مقصد اقامت داشته باشید، این مدت زمان از ۱۵ تا ۹۰ روز متغیر است و بستگی به سیاستهای کشور مقصد این زمان تعیین میشود.
زمان لازم برای آماده سازی: تهیه ویزای فرودگاهی ممکن است زمان زیادی را از شما بخواهد. بنابراین بهتر است قبل از سفر زمان کافی برای آماده سازی ویزا را در نظر بگیرید و در زمان صدور ویزا صبر و حوصله کافی را به خرج دهید.
حفظ خونسردی آرامش در فرودگاه: اگر قصد ورود به یک کشور با ویزای فرودگاهی را دارید، در فرودگاه باید آرامش خود را حفظ کنید تا مراحل اخذ ویزا توسط ماموران گذرنامه انجام شود.
کشورهای ترانزیت: برای رسیدن برخی مقاصد در جهان شما باید در طول سفر از کشورهای دیگر عبور کنید، برای ورود به این کشورها داشتن ویزای ترانزیت الزامی است. اگر این کشورها در مسیر سفر شما قرار دارند، حتماً ویزای مورد نیاز را قبل از سفر تهیه کنید.
امکان تمدید ویزا: اگر کشور را ترک کنید و قصد داشته باشید تا دوباره به آن کشور وارد شوید، باید برای ویزای جدید درخواست دهید. البته برخی از کشورها امکان تمدید ویزای فرودگاهی را برای سفرهای بعدی هم فراهم کردهاند، اگر تصمیم دارید به طور مکرر به همان کشور سفر کنید حتما قبل از سفر شرایط تمدید ویزای فرودگاهی را مطالعه و بررسی نمایید.
اجازه کار ندارید: با دریافت ویزای فرودگاهی در بدو ورود به یک کشور، شما فقط اجازه گشت و گذار در آن کشور را دارید و اجازه کار به شما در آن کشور با ویزای فرودگاهی داده نمیشود. همچنین گردشگرانی که با ویزای فرودگاهی وارد یک کشور شدهاند، اجازه استفاده از خدمات و ثبت نام برای امکانات دولتی را هم در اغلب کشورها ندارند.
از سوی دیگر باید دانست که ویزای فرودگاهی یا بدو ورود همان ویزای ترانزیت نیست چرا که ویزای ترانزیت پس از ورود به فرودگاه یک کشور و در مدت زمان انتظار برای پرواز بعدی در آن فرودگاه صادر میگردد.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد