
دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور می گوید به علت مهاجرت ، بخش های تولیدی کشور با کمبود نیروی کار مناسب مواجه شده اند.
این مطلب را هادی ابوی اعلام کرد و گفت خطوط تولید بسیاری از کارخانههای وطنی نیازمند کارگر است، اما نیروی کار مناسب «یافت نمیشود!» کارگرانی که ایران را نه به مقصد کشورهای اروپایی و امریکایی، بلکه به مقصد کشورهای همسایه و آسیایی ترک میکنند. چند عامل اساسی باعث شکلگیری تناقضات فعلی در بازار کار کشور شده است.
وی افزود : مهاجرت کارگران ایرانی پس از انتشار اخباری درباره مهاجرت پزشکان، پرستاران، مهندسان، تکنسینها و... اخیرا بازتابهای زیادی در فضای رسانهای کشور داشته است.
ابوی ادامه داد: شرایط امروز کشور موید بهبود وضعیت بازار کسب و کار نیست؛ بنابراین طبیعی است که نیروی انسانی ایرانی در حوزههای مختلف از جمله حوزههای تخصصی مانند پزشکی، مهندسی، پرستاری و... و حوزههای عمومیتر مانند کارگران، تکنسینها و... مهاجرت را در دستور کار قرار دهند. درک چرایی این مهاجرتها هم ساده است.
وی اضافه کرد : کافی است به اعداد و ارقام توجه شود؛ یک کارگر ساده در امارات حدود ۱۵۰۰ تا ۲هزار دلار دستمزد میگیرد؛ این رقم در عربستان بین هزار تا ۱۲۰۰دلار، در عمان ۸۰۰دلار و در ترکیه ۶۰۰ ۸۰۰دلار است. این در حالی است که دریافتی یک کارگر در ایران کمتر از ۲۰۰دلار است.
پیش از این آیت اسدی نماینده کارگران در شورای عالی کار هم گفته بود سرکوب دستمزد باعث شده برخی کارگران مهاجرت کنند. که اظهارات وی موید ابعاد گسترده میزان دستمزد پایین در اقتصاد ایران است که به مهاجرت کارگران ختم شده است.
اسدی هم چنین تاکید کرده بود که «سرکوب مزد کارگران» باعث شده است، برخی کارگران ماهر از کار جدا شده یا در مشاغل کاذب مشغول شوند و یا عدهای از آنها به کشور همسایه مانند عراق، قطر، عمان و یا حتی افغانستان مهاجرت کنند و در حال حاضر کارفرمایان با کمبود نیروی کار ماهر روبهرو هستند.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد