
عدم افزایش دستمزد کارگران متناسب با شرایط اقتصادی جامعه باعث شده برخی کارگران ماهر به کشور همسایه مانند عراق، قطر، عمان و یاحتی افغانستان مهاجرت کنند.
این مطلب را آیت اسدی عضو شورایعالی کار اعلام کرد و گفت این در حالی است که کارفرمایان ایرانی هم اینک با کمبود نیروی کار ماهر روبهرو هستند.
وی دلیل مهاجرت کارگران ماهر به خارج از کشور را عدم تناسب دستمزد با شرایط اقتصادی کشور دانست و افزود در حالی که تورم کنترل نشده، دستمزد فعلی تنها جوابگوی ۳۰ درصد هزینه کارگران است .
وی اضافه کرد : نمایندگان کارگران هنگام تعیین مزد 1402 با توجه به افزایش قیمت ها، از دولت خواستار کنترل تورم شدند. اکنون کارگران اعتقاد دارند که تورم کنترل نشده است و دستمزد فعلی جوابگوی تنها 30 درصد هزینه های موجود را می دهد و کارگران برای تأمین معاش خود دسته و پنجه نرم می کنند.
اسدی این را هم گفت: طرف کارفرمایان نیز مشکلات خاص خود را دارند چون دولت به وعده خود مبنی بر تثبیت قیمت کالاهای اساسی مانند حاملهای انرژی؛ آب، برق و حتی قیمت زمین در شهرکهای صنعتی عمل نکرد و همچنین قیمت تمام شده کالاهای اساسی برای تولیدکننده هم افزایش یافت.
اسدی در مورد اینکه حداقل دستمزد کارگران امسال چقدر از سبد معیشت را پوشش میدهد، گفت: حداقل مزد کارگران در هنگام تصویب حداقل مزد ، قادر بود تا یکدوم سبد معیشت را تعیین کند، اما اکنون به خاطر تورم و کاهش ارزش پول این رقم به حدود یکچهارم کاهش یافته است.
سمیه گلپور, رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور نیز با اشاره به کاهش قدرت خرید کارگران گفت: طبق آمارها از سال 94 قدرت خرید مردم برای خرید یک سکه تمامبهار آزادی از 76درصد به 17.2 درصد رسیده است. در زمان حاضر حداقل دستمزدی که برای کارگران در سال 1402 تعیین شده است,کمتر از قیمت یک ربعسکه بهار آزادی است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد