امروز : شنبه - ۱۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

رستوران این بانوی مهاجر ایرانی در قلب نیویورک در زمینه تهیه و عرضه غذاهای سنتی کشورمان طرفدارانی در این شهر پیدا کرده است.

نشریه نیویورکر در تازه ترین شماره خود گزارشی از فعالیت یک رستوران ایرانی در نیویورک که توسط یک بانوی مهاجر ایرانی تاسیس شده و طرفدارانی هم در زمینه عرضه غذاهای سنتی ایرانی کسب کرده منتشر کرد.
هانا گلدفیلد خبرنگار نیویورکر در گزارش خود نوشت : سرآشپز نسرین رجالی در رستوران خود واقع در منطقه کویینز آمریکا غذا‌هایی از سرتاسر زادگاهش ایران از جمله فسنجان سرو می‌کند. از جمله فسنجان، خورشت مرغ شیرین و ترش با دانه‌های انار.
وی افزود: اخیراً در شام، یکی از دوستان ایرانی آمریکایی به من اصطلاحی به فارسی یاد داد: «لباس پلوخوری»، که در اصل به معنای بهترین لباس است. باید کراوات سیاه می‌پوشیدیم، با توجه به اینکه چقدر برنج روی میز جلوی ما در آشپزخانه نسرین، یک رستوران ایرانی جدید در مرکز شهر انباشته شده بود.
نسرین رجالی، یک مهاجر ایرانی است که در سال ۲۰۱۶ از طریق ترکیه به منطقه کویینز در شهر نیویورک آمریکا نقل مکان کرد، قبل از افتتاح رستوران خود در ماه گذشته، با یک سری پاپ آپ - که غذا‌های سنتی را از سراسر کشورش سرو می‌کرد - طرفدارانی به دست آورد.
وی ادامه داد: چند تا از بشقاب‌هایی که سفارش دادیم از قسمتی از منو با عنوان چلو خورش یا خورش با برنج بود. خورش قورمه سبزی، یک خورش سبز جنگلی که با تکه‌های لطیف گوشت گاو، لوبیا، سبزی سرخ شده، شنبلیله و لیموترش خشک شده درست می‌شود، با یک بشقاب جداگانه برنج، لایه بالایی دانه‌ها با رنگ نارنجی زعفران تزئین شده بود. همچنین یک مربع کوچک ته دیگ به عنوان تزئین روی آن وجود داشت. برای غذایی به نام زرشک پلو با مرغ، برنج غالب بود: پای مرغ را که در زعفران و گوجه پخته شده، زیر برنج مزین به زرشک ترش دفن شده بود، مثل یاقوت سرخ، تکه پسته، خلال بادام، زعفران و ته دیگ.
کلد فیلد اضافه کرد : برنج – همراه با فلفل و گوجه‌فرنگی کبابی، پیاز قرمز خام و ریحان تازه – نیز با کباب‌های منو همراه بود: کوبیده که از ترکیب گوشت بره و گوشت گاو درست می‌شود و تکه‌های آبدار مرغ بدون استخوان که در زعفران و آب لیمو ترش شده است. مخلوط برنج با ماست فوق العاده بود. ماست موسیر غلیظ‌تر و ترش‌تر که با موسیر ایرانی و دانه سیاهدانه درست می‌شد و ماست خیار شیرین‌تر با خیار، کشمش، تخمه آفتابگردان، نعناع خشک و گلبرگ‌های گل رز خشک شده بود. برای دلمه برگ موی عالی نسرین که طبق دستور مادرش درست می‌کند، برنج را با نخود زرد، زرشک، ترخون، ریحان، گشنیز و پیاز در برگ‌های انگور پیچیده، در ملاس انار دم کرده و گرم سرو می‌کردند.
وی ادامه داد: غذا‌های بدون برنج نیز وجود داشت، از جمله کوکو سبزی - که گاهی اوقات به فریتاتا تشبیه می‌شود، اما می‌توان آن را به عنوان یک انبوه سبزی (شوید، گشنیز، جعفری) که با زرشک، سیر و گردو ترکیب شده و کمی کنار هم نگه داشت توصیف کرد. تخم مرغ - و میرزا قاسمی، یک غذای خوشمزه با بادمجان و گوجه فرنگی که روی آن یک تخم مرغ سرخ شده و همراه با نان تخت تازه پخته شده است.
این خبرنگار آمریکایی در پایان نوشت : اکثر مشتریان این رستوران در هنگام صرف غذ لباس پلوخوری نپوشیده بودند اما سالن غذاخوری با دیوار‌های مرمری، در طبقه دوم یک خانه شهری با قدمت یک قرن با تشریفات خاصی آراسته شده است که شایسته حفظ این غذا‌های باستانی و ماندگار است.


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید