
آلمان و اتحادیه اروپا که در ماههای اخیر با رکوردهای جدید موج ورود مهاجران غیرقانونی مواجه شده اند، به دنبال راه حل های جدیدی برای کاهش این روند هستند
این درحالی است که هم اینک نیز تعداد پناهجویان و پناهجویانی که در آلمان زندگی می کنند به رکورد جدیدی رسیده است و در سایر نقاط اروپا، تعداد افرادی که به دنبال حمایت هستند نیز در حال افزایش است. از سوی دیگر پناهندگان و مهاجران نیز به استفاده از مسیرهای گذشته متوسل می شوند، با وجود اینکه دولت های مختلف اقدامات متقابلی را برای جلوگیری از سفر آنها اتخاذ کرده اند.
بنا به گزارش ها هم اینک در مجموع 3 میلیون و 260 هزار نفر در اداره ثبت مرکزی اتباع خارجی آلمان به عنوان بخشی از روند پناهندگی ثبت شده اند. این رقم مربوط به پایان ژوئن 2023 است و در مقایسه با اعداد شش ماه قبل صد و یازده هزار نفر بیشتر است.
این اعداد شامل پناهندگان به رسمیت شناخته شده، پناهندگان جنگی، پناهجویان یا به اصطلاح افراد قابل تحمل است که بسیاری از آنها سال ها یا حتی دهه ها با مجوز اقامت قابل تحمل در آلمان زندگی می کنند.
جدیدترین اعداد به عنوان بخشی از پاسخ رسمی وزارت کشور فدرال به سؤالی که کلارا بانگر، یکی از اعضای مجلس نمایندگان این کشور موسوم به بوندستاگ از حزب چپ مطرح کرده بود، فاش شد.
دولت آلمان معتقد است دلایل مختلفی در زمینه افزایش موج مهاجرت به این کشور و اروپا وجود دارد که از مهمترین آنها جنگ و درگیری در افغانستان و اوکراین است .
این درحالی است که با ورود حدود 29000 پناهجوی دیگر از اوکراین به آلمان در روزهای اخیر ، تعداد پناهجویان جنگی از اوکراین به بیش از یک میلیون نفر رسیده است.
در این گزارش همچنین تاکید شده است که حدود 4000 پناهجوی اضافی و همچنین تعداد کمی پذیرش به دلایل بشردوستانه به ویژه از افغانستان در این کشور حضور دارند.
در عین حال بنا به گزارش اداره ثبت مرکزی اتباع خارجی 279 هزار و 98 نفر همچنین بیش از 279098 نفر در فهرست مهاجرانی قرار دارند که باید خاک آلمان را ترک نند اما فقط به دلایل خاص حضور آنها در آلمان هم چنان ادامه دارد.
بنا به این گزارش حدود یک چهارم افراد مورد پذیرش در آلمان مدارک مسافرتی معتبری ندارند یا نمی توانند از سفارتخانه های کشورهای خود دریافت کنند. حدود 80 درصد از افرادی که باید خاک آلمان را ترک کنند دارای اقامت به اصطلاح "دالدونگ" (مجوز تحمل) هستند، زیرا در حال حاضر نمی توان آنها را به دلایل مختلف نظیر وضعیت امنیتی در کشور مبدا یا دلایل قانونی یا بشردوستانه اخراج کرد.
هم چنین در موارد دیگر، افراد به دلیل گذراندن دوره آموزشی یا اشتغال در آلمان مورد تحمل قرار میگیرند که این امر آنها را از اخراج معاف میکند ضمن اینکه آنها را از دستیابی به حقوق پناهجویان نیز محروم میکند.
این درحالی است که برخی از سیاستمداران در آلمان، مانند فردریش مرز رهبر اپوزیسیون دموکرات مسیحی خواستار بررسی مجدد در خصوص وضعیت اعطای حق اقامت تحملی ( دالدونگ ) به دلیل تعداد بالای این قبیل افراد در آلمان هستند و یکی از راههای پیشنهادی خود را تجدیدنظر در فهرست کشورهای مبدأ امن می دانند تا از این طریق بتوانند مهاجران غیر قانونی بیشتری را از آلمان اخراج کنند.
این سیاستمدار آلمانی بعنوان مثال پیشنهاد کرده است کشورهای تونس، مراکش، الجزایر و هند باید در فهرست کشورهای مبدأ امن اعلام شوند هم چنان که دو هفته پیش نام کشور مولداوی به این فهرست اضافه شد.
پیش از این هم کابینه آلمان پیش نویس قانونی را به پیشنهاد وزیر کشور نانسی فایزر (SPD) به تصویب رساند تا مولداوی و گرجستان را به عنوان کشورهای مبدأ امن طبقه بندی کند.
این درحالی است که آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، مخالفت خود را با گسترش بیشتر این فهرست اعلام کرده و گفته است که چنین پیشنهاداتی عمدتاً ماهیت داخلی دارند و نباید با سیاست خارجی مخلوط شوند.
اما باربوک در عین حال گفت که از گنجاندن گرجستان و مولداوی در فهرست کشورهای مبدأ امن، به پیشنهاد کابینه فدرال، حمایت می کند. این موضوع در اواخر ماه جاری توسط هر دو مجلس پارلمان مورد بحث قرار خواهد گرفت.
اما بارباک به گروه رسانه ای Funke گفت که این دو کشور به ویژه در مسیر خوبی برای عضویت در اتحادیه اروپا هستند و اصلاحات گسترده ای را در مورد حاکمیت قانون، دموکراسی و حقوق بشر اجرا کرده اند.
در حال حاضر، فهرست کشورهای مبدأ امن آلمان شامل تمامی کشورهای اتحادیه اروپا، غنا، سنگال، بوسنی و هرزگوین، صربستان، مقدونیه شمالی، آلبانی، کوزوو و مونته نگرو است.
افزایش ورود مهاجران در سراسر اتحادیه اروپا
در همین حال اتحادیه اروپا می گوید که تعداد پناهجویان و مهاجرانی که به طور کلی به اروپا می آیند نیز رو به افزایش است. آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا (EUAA) آخرین آمار خود را ارائه کرد و گفت که بیش از نیم میلیون نفر در نیمه اول سال 2023 در کشورهای اتحادیه اروپا و همچنین در نروژ و سوئیس درخواست پناهندگی داده اند.
آنیتا هیپر، سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا گفت که اکثر افرادی که از طرق غیرقانونی برای آمدن به اتحادیه اروپا استفاده می کنند، اتباع سوریه و افغانستان هستند.
وی افزود: اکثر آنها با وجود استحکامات و موانع زیادی که با آن روبرو هستند همچنان از مسیرهای دریای مدیترانه و مسیر بالکان استفاده می کنند. هر دو مسیر خطرناک هستند زیرا مهاجران در طول سفر با شرایط غیرانسانی مواجه می شوند. در مسیر دریایی، سالانه صدها نفر غرق می شوند. دریای مدیترانه به طور خاص یکی از خطرناک ترین مسیرهای مهاجرت در جهان محسوب می شود.
به گفته سازمان مهاجرت (IOM)، بیش از 2300 نفر در حال تلاش برای عبور از این کشور در سال جاری جان خود را از دست داده یا مفقود شده اند این درحالی است که پیش بینی می شود تعداد زیادی از موارد مفقودی نیز گزارش نشده است .
اتحادیه اروپا اخیراً موافقت نامه های مهاجرتی را با کشورهای خروجی مانند لیبی و تونس امضا کرده است تا اطمینان حاصل شود که از رسیدن مردم به اروپا جلوگیری می شود - در ازای دریافت مبالغ هنگفتی پول. در بسیاری از موارد، این سیاستها حتی نتیجه معکوس میدهند و هر دو کشور با اتهامات جدی در مورد نقض شدید حقوق بشر در برخورد با مهاجران مواجه میشوند.
بر اساس این گزارش، با وجود این معاملات، تعداد پناهجویان و مهاجرانی که به اتحادیه اروپا میرسند همچنان در حال افزایش است و نتوانسته است مردم را از شروع سفرهای مهاجرت بازدارد.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده، تعداد ورودی ها 28 درصد بیشتر از رقم قابل مقایسه در نیمه اول سال 2022 است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد