امروز : یکشنبه - ۱۵ - اردیبهشت - ۱۴۰۴

از آنجایی که در لیست امورات مربوط به ویزا، مراجعه به سفارت جز بخش‌های اصلی کار به شمار می‌آید ، عدم داشتن اطلاعات کافی در این خصوص می‌تواند شما را متحمل به قرار گرفتن در صف‌های طولانی و اتلاف وقت در سفارت کند.

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که قبل از اغلب سفرهای خارجی باید مورد توجه قرار بگیرد، اقدامات لازم برای اخذ ویزای کشور مقصد است.

از آنجایی که در لیست امورات مربوط به ویزا، مراجعه به سفارت جز بخش‌های اصلی کار به شمار می‌آید ، عدم داشتن اطلاعات کافی در این خصوص می‌تواند شما را متحمل به قرار گرفتن در صف‌های طولانی و اتلاف وقت در سفارت کند.

افراد برای اینکه بتوانند وارد یک کشور خارجی شوند باید از قبل برای دریافت اجازه ورود یا همان ویزا اقدام کنند. هر چند سفر با تورهای گردشگری چند روزه مثل تور ترکیه، تور ارمنستان، تور گرجستان و ... نیازی به اخذ ویزا ندارد اما برای سفر به دیگر کشورها مثل هند، تایلند، فرانسه، انگلیس، اسپانیا و ... در دست داشتن ویزا ضروری است. در حالت کلی ایرانی‌ها تنها به ۱۸ کشور دنیا بدون ویزا می‌توانند سفر کنند.  حال اینکه برای به دست آوردن آن باید به سفارت کشور مورد نظر مراجعه و درخواست ویزا داد. اما این مراجعه باید با تعیین وقت و هماهنگی قبلی صورت بگیرد تا مسئول مربوطه در زمان مشخص بدون هیچگونه هرج و مرج و شلوغی با متفاضی ویزا مصاحبه کند. توجه داشته باشید که در صورت حضور در سفارت بدون تعیین وقت قبلی به درخواست شما رسیدگی نخواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای گرفتن وقت سفارت

پس از دریافت وقت سفارت ، قبل از هر کاری باید مدارک مورد نیاز برای این منظور را به صورت کامل گردآوری کنید. البته مدارک مورد نیاز بسته به قوانین مسافرتی هر کشوری می‌تواند متفاوت باشد. برخی از مدارک مشترک جهت دریافت وقت سفارت برای همه کشورها به این شرح است :

  • مدارک شناسایی نظیر شناسنامه، گذرنامه، کارت ملی، سند ازدواج، عکس و ...
  • مدارک مربوط به تمکن مالی که معمولا گردش حساب سه ماه آخر درخواست می‌شود. برای برخی از سفارتخانه ها این مدت تمکن مالی مربوط به شش ماهه آخر است اما برخی سفارتخانه ها نیازی به گردش حساب ندارند و تنها مانده حساب را بعنوان تمکن مالی درخواست می کنند.
  • ارائه مدارک شغلی شامل پروانه یا جواز کسب، نامه اشتغال، برگه مرخصی و ...
  • ارائه مدرک تحصیلی
  • مدارک سفر (بیمه مسافرتی، واچر هتل، بلیط رفت و برگشت هواپیما، دعوت نامه و ...

توجه داشته باشید که تمامی این مدارک باید به صورت ترجمه شده به سفارت ارایه شود. در این میان بسیاری از سفارتخانه ها ترجمه انگلیسی زبان این مدارک را قبول می کنند اما برخی از سفارتخانه ها نیز، بسته به نوع ویزایی که متقاضی درخواست می کند، نظیر ویزاهای دانشجویی و یا اقامتی ، خواستار ترجمه مدارک به زبان رسمی آن کشور هستند.

 

نحوه دریافت وقت سفارت

اکنون که با مقدمات این موضوع آشنا شدید می‌توان در مورد سوال چطور وقت سفارت بگیریم؟ صحبت کرد. تعیین وقت سفارت نیاز به طی کردن یک سری مراحل اداری دارد. برای اینکه با هیچ مشکلی در این مسیر روبرو نشوید، در پیش گرفتن مراحل زیر توصیه می‌شود:

  • انتخاب کشور مورد نظر برای سفر یا مهاجرت
  • وارد شدن با سایت مربوط به سفارت کشور مقصد
  • گرفتن وقت از سفارت به صورت آنلاین
  • تکمیل فرم مربوط به درخواست وقت از سفارت با نهایت دقت
  • دریافت تاییدیه یا همان Confirm در خصوص گرفتن وقت از سفارت که در این بخش زمان دقیق برای حضور متقاضی ویزا در سفارت تعیین می‌شود.

توجه کنید که برخی از کشورهای بخصوص کشورهای اروپایی هم اینک خدمات مرتبط با صدور ویزای خود را به شرکت به بخش خصوصی هندی VFS Global  واگذار کرده اند و در ایران هم شرکت شرکت ویزا متریک این خدمات را ارایه می کند.

  • حضور در سفارت با در دست داشتن مدارک لازم در زمان تعیین شده

بعد از اینکه درخواست خود را با ارائه تمامی مدارک به سفارت ارائه دادید، باید منتظر بررسی و اعلام نتیجه باشید. البته امروزه آژانس‌های مسافرتی همه این کارها را برای مسافران خود انجام می‌دهند و متقاضیان ویزا با سپردن کار به افراد متخصص و با تجربه در این زمینه دیگر دغدغه‌ای بابت ریجکت شدن نداشته و از طرفی دیگر در زمان خود نیز صرفه‌جویی خواهند کرد. چرا که همه مراحل توسط شرکت‌ مربوطه انجام شده و دیگر لازم نیست خود شما به صورت شخصی برای تعیین وقت و تحویل مدارک به صورت حضوری اقدام کنید.

 

 


نوشتن دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید