
نماینده مجلس با اشاره به اینکه ۹۲سال از نگارش قانون مهاجرت در کشورمان میگذرد، گفت: شمار اتباع خارجی در ایران بیشتر از جمعیت نروژ، فنلاند و کویت است.
پیرهادی با اظهار اینکه اتباع خارجی غیرمجاز نباید در کشور جولان دهند و نظارتی بر فعالیت آنها نباشد،گفت: متاسفانه قانون اقامت در ایران که به ساماندهی بحث مهاجران توجه دارد،مربوط به 92 سال پیش است وتقریبا یک قرن از نگارش اولین قانون مهاجران اتباع بیگانه در ایران میگذرد و برغم رشد قابل توجه حضور اتباع خارجی غیر مجاز در کشور هنوز در بروز رسانی این قانون تعلل میکنیم.
وی افزود: ایران همواره پذیرای مهاجران از کشورهای متعددی ازجمله افغانستان،عراق و...بوده روندی که جمعیت بیش از 5 میلیون نفری مهاجران را ایجاد کرده و حالا نیازمند سیاستگذاری ومدیریت مناسب است.
او با اشاره به اقدام مجلس در طرح سازمان ملی اقامت با هدف ایجاد یک سازمان منسجم برای ساماندهی و مدیریت اتباع خارجی گفت : ساماندهی و تجمیع وظایف مربوط به اتباع خارجی -مجاز و غیر مجاز- در قالب سازمان ملی اقامت منجر به استفاده درست و متناسب با شرایط روز دنیا از ظرفیت مهاجران درحوزه کار و سرمایه گذاری و دیگر بسترها خواهد شد.
به گفته این نماینده در بحث قانونگذاری در موضوع اقامت، تضمین حقوق و کرامت مهاجران و اتباع و ارائه خدمات عمومی به آنها مورد توجه مجلس است و نظارت و مدیریت موضوعات مربوط به اتباع خارجی در ابعاد مختلف مد نظر قرار خواهد داشت.
او هم چنین با اشاره به اینکه سرریز مهاجران و اتباع غیر مجاز به کشور در سالهای اخیر پیامدها و مشکلاتی را درنظم اجتماعی و بعضا امنیتی کشوربه وجود آورده است که نباید نسبت به آن تساهل واغماض کرد، افزود: در حالی نسبت به جمعیت قابل توجه مهاجران و اتباع بیگانه -مجاز و غیر مجاز-اغماض میکنیم که جمعیت کشورهایی مثل عمان، کرواسی ،کویت و 70 کشور دیگر دنیا کمتر از این عدد است دو برابر جمعیت کشورهایی مثل ارمنستان و قطر است.
این نماینده با اشاره به بررسی جزییات طرح سازمان ملی اقامت -سازمان ملی مهاجرت- که کلیات آن آبان ماه سال گذشته در صحن علنی مجلس تصویب شد،ادامه داد: وضعیت مهاجران غیر قانونی باید رسیدگی و روند ادامه حضورشان در کشور با تدبیر حل و فصل شود چرا که غفلت از وضعیت مهاجران غیر مجاز سبب ایجاد وضعیت چالش برانگیزی درحوزه اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خواهد شد.
او هم چنین یکی ازمهمترین مسائل درحوزه مهاجرت را فقدان سازمان یا نهاد متولی و پاسخگو دانست و گفت در حال حاضر بیش از 24 دستگاه و نهاد،در موضوع مهاجرت فعال هستند که تداخل وظایف آنها خروجی و کارکردشان را تضعیف کرده و سبب شده است رویکرد وراهبرد مشخص و منسجمی در خصوص مهاجران و اتباع بیگانه نداشته باشیم.
به گفته پیرهادی ایجاد بانک اطلاعاتی بروز و منسجم از وضعیت و هویت اتباع خارجی بر بستر یک سامانه واحد یکی از اهداف اصلی تاسیس سازمان ملی اقامت است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد