
فنلاندیهایی که از هلسینکی به بریتانیا پرواز میکنند، اکنون میتوانند به جای پاسپورت فیزیکی خود، شناسه دیجیتالی را روی تلفن خود نشان دهند.
به نوشته رسانه های فنلاند ، این نخستین بار است که استفاده از گذرنامه های دیجیتال در جهان آزمایش می شود. بنا به این گزارش
بعداز این مسافران برخی از پروازهای هواپیمایی Finnair می توانند به جای انتظار در صف برای کنترل مرزی، با استفاده از گواهینامه دیجیتال سفر که به اختصار به آن (DTC) می گویند، از مبادی مرزی عبور کنند.
به گفته مقامات مرزبانی فنلاند، اعتبارنامههای سفر دیجیتال به همان اندازه یک پاسپورت فیزیکی قابل اعتماد هستند.
آنان هم چنین اظهار کردند که این اولین بار در جهان است که پاسپورت دیجیتال در یک محیط کنترل مرزی واقعی، پذیرفته می شود که به ادعای آنان این اقدام تجربه گذر مرزی را بدون هیچگونه تشکیل صف ، "سریع تر و روان تر از حد معمول" می کند.
این کشور آزمایشی این سامانه پیشگام را با مشارکت شرکت هواپیمایی Finnair، پلیس فنلاند و اپراتور فرودگاه Finavia راه اندازی کرده است و امیدوار است که بزودی در سراسر کشورهای اروپایی قابل بهره برداری باشد.
گذرنامه های دیجیتال چگونه کار می کنند؟
پروژه آزمایشی DTC ابتدا در 28 اوت برای مسافران فنلاندی در پروازهای Finnair به لندن، ادینبورگ یا منچستر افتتاح شد و هم اینک صرفا برای شهروندان فنلاند در دسترس است.
مسافرانی که علاقه مند به استفاده از این سامانه باشند ابتدا باید برنامه سند سفر دیجیتالی FIN DTC Pilot را در گوشی هوشمند خود از فروشگاه Google Play یا Apple App Store دانلود کنند. برای استفاده از آن، باید قبل از نصب برنامه، نوعی روش قفل صفحه گوشی - شماره پین، اثر انگشت یا شناسه چهره - را فعال کنند
در مرحله بعد، با مراجعه به مراکز خدمات پلیس ( نظیر پلیس بعلاوه 10 در ایران) ، ضمن ارایه پاسپورت فیزیکی معتبر خود فرم ثبت نام را تکمیل و به همراه یک قطعه عکس که در همان دفتر گرفته می شود، در سامانه ثبت می کند.
مسافرین لازم است که 36 ساعت تا 4 ساعت قبل از سفر ، اطلاعات خود را از طریق این برنامه برای گارد مرزی فنلاند ارسال کنند و پس از حضور در مبادی ورودی و خروجی مرزی نیز یک مرزبان عکس مسافر را با تصویر DTC که هنگام ثبت نام در پلیس گرفته شده است مقایسه می کند. پس از اینکه مسافر پاسپورت خود را روی یک دستگاه بارکدخوان قرار می دهد و به دوربین نگاه می کند و در صورت تطابق اطلاعات ، می تواند از مرز عبور کند.
در سالهای اخیر موضوع استفاده از فناوریهای پیشرفته در عبور و مرور مسافران از مبادی مرزی در کشورهای مختلف جهان در حال گسترش است و هم اینک نیز در برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عمان و امارات از نوع دیگری از این سامانه ها بهره برداری می شود و انتظار می رود که در سالهای نه چندان دور صف های طولانی مسافران در مبادی مرزی کشورها کلا برچیده شود.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد