
مهاجرت به استرالیا به عنوان یکی از سه کشور مهاجرپذیر بزرگ جهان در کنار کانادا و آلمان یک فرایند جالب و در عین حال تخصصی است.
مهاجرت به استرالیا مراحل تعریف شده و خاص خود را وابسته به ویزاهای مختلف و متنوع دارد. طبیعی است که قدم اول در مهاجرت به استرالیا اتخاذ تصمیمی آگاهانه و انتخاب مناسب ترین مسیر ممکن و ارسال درخواست رسمی و مرحله به مرحله است. شما باید مدارک لازم برای درخواست ویزایی که مناسب پرونده شما است، جمع آوری و ارائه کنید.
در یک دهه گذشته تعداد مهاجران و متقاضیان مهاجرت به استرالیا از کشورهای خاورمیانه به ویژه ایران افزایشی معنادار داشته است. حجم زیادی از ویزاهای صادر شده برای متقاضیان مهاجرت به استرالیا در حوزه ویزای مهارتی یا نیروی کار ماهر بوده است.
اولین مهاجرت به خاک استرالیا
منابع تاریخی استرالیا بر این حقیقت تاکید دارند که اولین مهاجرت به خاک این کشور در چهل تا هفتاد هزار سال قبل صورت گرفته است. طبیعی است که ساکنان بومی، اولین ساکنان قاره استرالیا بودهاند.
بر اساس متن رسمی تاریخ ملی استرالیا مشخص است که بومیان استرالیایی، هنگام مهاجرت اروپاییان در قرن 18 میلادی بیشتر شکارچی و کشاورز بوده و اولین مهاجران این کشور به طور قطع غیرارادی وارد این کشور شدند. محکومین از بریتانیا، ایرلند و سایر مستعمرات این کشور به استرالیا منتقل شدند. در مجموع هشتاد هزار نفر بین سالهای 1788 و 1840 وارد نیو ساوت ولز شدند. در نیو ساوت ولز، از هر ده نفر، چهار نفر یا مهاجر بوده یا فرزندان مهاجران هستند.
ویزاهای مهاجرت به استرالیا
به طور کلی ویزاهایی که توسط دولت استرالیا صادر میشوند را می توان به 6 دسته کلی تقسیم کرد:
مهارتی و کاری
خانواده و ازدواج
تحصیلی و آموزشی
توریستی
تجاری و سرمایه گذاری
کارآفرینی
مهاجرت به استرالیا با ویزای کار
بد نیست بدانید که ویزای کاری استرالیا بر مبنای مهارتهای شغلی به مهاجران ارائه میشود. سیستم این ویزا بر اساس امتیازبندی است. شما با دریافت این نوع ویزای استرالیا اجازه کار و زندگی را به صورت موقت یا دائم خواهید داشت.
در همین راستا باید دستکم 65 امتیاز داشته باشید. پارامتر های مختلفی از جمله سن، سوابق شغلی، نمره زبان انگلیسی و … در این سیستم امتیاز منحصر به فرد خود را دارند. زبان انگلیسی، حداکثر 20 امتیاز دارد. مدرک تحصیلی شما نیز 20 امتیاز در بهترین حالت به پرونده شما اضافه میکند.
ویزاهای کاری که اقامت دائم خواهند داشت، در دسته بندی ویزاهای اسکیل ورکر با ویزای 189 (ویزاهای مهارتی مستقل) و ویزای 190 (ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی) تعریف میشوند.
جدا از این موارد ویزاهای کار تحت سابکلاسهای 186 ( اقامت دائم با اسپانسر شغلی استرالیا ) ، ویزای 187(اقامت دائم با حمایت کارفرما در مناطق کمجمعیت) و ویزای تلنت استرالیا نیز در نظر گرفته شده است.
ویزاهای کاری یا اقامت موقت
در عرصه ویزای کاری استرالیا با اقامت موقت با انواعی از ویزا از جمله ویزای 491 (ویزاهای مهارتی با اسپانسر مناطق کمجمعیت و فامیلی)، ویزای ۴۷۶ ( متخصصین فارغ التحصیل دانشگاه تهران و امیرکبیر به شرط اخذ مدرک مهندسی) ، ویزای داما ( در دسته ویزای کار با اسپانسر شغلی و به شرط تعیین کارفرما از استرالیا) ، ویزای ۴۸۲ ( در دسته ویزای کار با اسپانسر شغلی ) و ویزای ۴۸۵ با همین توضیحات مواجه خواهید بود.
مدارک مورد نیاز ویزای کار استرالیا
مهمترین مدارک برای درخواست رسمی ویزای کار داشتن فرم پذیرش از کارفرما با فرمت تعیین شده بانضمام مدرک زبان آیلتس با نمره 6 در هر مهارت و یا PET 50 در هر مهارت است. مستندات اثبات سوابق کار بانضمام تست های پزشکی ، گواهی بایومتریک ، عدم سوء پیشینه و مدرک تحصیلی دانشنامه به همراه ریز نمرات کلیه مقاطع دانشگاهی، است.
تمامی مدارک فوق الاشعار به همراه پاسپورت ، شناسنامه ، کارت ملی ، کارت معافیت یا پایان خدمت و سند ازدواج در صورت تاهل باید همگی به صورت ترجمه شده به زبان انگلیسی و تایید دادگستری و وزارت امور خارجه در اختیار افسر سفارت قرار گیرد.
ویزای سرمایهگذاری
برای ویزای تجاری و سرمایه گذاری استرالیا اصولا 3 شرط اصلی و مهم وجود دارد:
حتما باید کسب و کار فعال داشته باشید.
باید 2 سال مالی از 4 سال مالی اخیر 2.5 میلیارد تومان فروش داشته باشید. (750 هزار دلار استرالیا)
شما و یا همسر تان 4.5 الی 5 میلیارد تومان دارایی داشته باشید.
در ویزای تجاری یا سرمایه گذاری بهترین سن که بیشترین امتیاز را تصاحب میکند در بازه 22 تا 32 سال است و 30 امتیاز دارد. حداکثر سن در این مسیر 55 سال است.
ویزای 188 استرالیا، ویزای کارآفرینی، سرمایه گذاری و نوآوری تجاری نیز خوانده میشود و ویزایی موقت برای راه اندازی کسب و کار، کار و زندگی در استرالیاست.
ویزای تحصیلی
مهاجرت به استرالیا با ویزای تحصیلی یکی از راههای مناسب برای دانشجویان صاحب فکر و ایده و یا فارغ التحصیلان جدید است.
ویزای تحصیلی استرالیا بعد از ویزای کار این کشور مهمترین و پرتقاضاترین ویزای استرالیا است. با داشتن ویزای تحصیلی و آموزشی شما اجازه گذراندن یک دوره آموزشی را در استرالیا خواهید داشت و همچنین میتوانید اعضای خانواده خود را به استرالیا بیاورید.
ویزای دانشجویی استرالیا (سابکلاس 500) به شما این امکان را میدهد که حداکثر به مدت پنج سال در این کشور زندگی، کار (تحت شرایط خاص) و تحصیل کنید.
هزینه این ویزا در کل، 650 دلار استرالیا است. مدت زمان بررسی آن نیز به شرط دارا بودن همه شرایط و مدارک لازم، حدود 4 ماه است اما بهتر است این نکته را در نظر بگیرید که زمان صدور و بررسی این ویزا برای هر شخصی به نسبت دانشگاه و مدارک و شرایط پرونده، متفاوت است.
ویزای کارفرما
مهاجرت به استرالیا با ویزای کارفرما یکی دیگر از راههای مهاجرت به کشور استرالیا است. متقاضیان از این ویزا به عنوان ویزای اقامت دائم با اسپانسر شغلی استرالیا یاد میکنند. رسیدن به اقامت دائم البته در صورت واجد شرایط بودن مزیت مهم و اصلی این ویزا محسوب میشود.
ویزای معروف به اسپانسر شغلی استرالیا در سه دسته طبقه بندی میشود:
ویزای 186
ویزای 482
ویزای DAMA
باید گفت که ویزاهای متنوع دیگری مانند ویزای 457 استرالیا (ویزای موقت 4 ساله) و ویزای 187 استرالیا (اسپانسر کارفرمای استرالیایی از مناطق کم جمعیت استرالیا) نیز در زیرشاخه این ویزا تعریف شده است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد